Dzisiaj jest 16 lis 2024, 22:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: aerox
Witam mam do was pare pytań odnośnie aeroxa którego zaczołem remontować
aerox-za-grosze-pelna-renowacja-potrzebna-pomoc-t371577.html

Setup: yasuni r, streerace70, gaźnik 17,5 ?, 19 ? , multivar malossi

1.Cylinder jest przytarty tłok orginalny stage6 46.95 więc trzeba to naprawić i teraz tak Czy posiada ktoś w tym cylindrze tłok meteor na 1 szlif, może mi powiedzieć jaki ma przebieg czy warto zainwestować w vertexa czy meteor w zupełności wystarczy. Jak z temperaturami na tym cylindrze, co powiecie na temat PUCHNĄCYCH TŁOKÓW.

2.Gaźnik wiadomo ta 12 to syf. Chce kupić większy czy 17.5 wystarczy oczywiście w grę wchodzi tylko dellorto. Jaki macie setup u siebie: Dysza iglica ORAZ NAPISZCIE O SPALANIU. Czy warto inwestować w 19 czy 17.5 w zupełności wystarczy (względy ekonomiczne ale również CHŁODZENIE SILNIKA)

3.Sprzęgło chce kupić orginalne czy jest różnica wielka w tuningowym ? Jaki macie setup u siebie w sensie sprężynek, sprężyny głównej dociskowej.

4.Uszczelki warto inwestować w orginalne stage 6 ? A może zwykłe wystraczą, składać na sylikonie czy nie warto ?

5.Wariator multivar malosi z kwadratowymi rolkami :D Jakie rolki możecie doradzić do tego wario i setupu.

6.Do malowania proszkowego muszę rozebrać przekładnie (temp. pieca) Czeka mnie tam coś ciężkiego ? Ile kosztują nowe łożyska lub podajcie rozmiar jakie tam są.

7.WAŁ czy seryjny wystarczy ? Nie ma żadnego luzu na korbie góra dół. Jakie kupić łożyska z luzem c3 czy c4 teflon metal ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Longjia L-Evo
jarzur pisze:
Witam mam do was pare pytań odnośnie aeroxa którego zaczołem remontować
aerox-za-grosze-pelna-renowacja-potrzebna-pomoc-t371577.html

Setup: yasuni r, streerace70, gaźnik 17,5 ?, 19 ? , multivar malossi

1.Cylinder jest przytarty tłok orginalny stage6 46.95 więc trzeba to naprawić i teraz tak Czy posiada ktoś w tym cylindrze tłok meteor na 1 szlif, może mi powiedzieć jaki ma przebieg czy warto zainwestować w vertexa czy meteor w zupełności wystarczy. Jak z temperaturami na tym cylindrze, co powiecie na temat PUCHNĄCYCH TŁOKÓW.

Meteor nie jest dobrym tłokiem, bierz vertexa bądź asso.

jarzur pisze:
2.Gaźnik wiadomo ta 12 to syf. Chce kupić większy czy 17.5 wystarczy oczywiście w grę wchodzi tylko dellorto. Jaki macie setup u siebie: Dysza iglica ORAZ NAPISZCIE O SPALANIU. Czy warto inwestować w 19 czy 17.5 w zupełności wystarczy (względy ekonomiczne ale również CHŁODZENIE SILNIKA)

Co dostaniesz w niższej cenie to kupuj, między 17.5, a 19 dużej różnicy nie ma.

jarzur pisze:
4.Uszczelki warto inwestować w orginalne stage 6 ? A może zwykłe wystraczą, składać na sylikonie czy nie warto ?

A czy stage6 produkuje uszczelki? Oni to zlecają zwykłej firmie zajmującej się tym i sprzedają po wyższej cenie.

jarzur pisze:
5.Wariator multivar malosi z kwadratowymi rolkami :D Jakie rolki możecie doradzić do tego wario i setupu.

Regulacja to metoda prób i błędów, musisz samemu sprawdzić najlepiej poprzez rolki testowe.

jarzur pisze:
6.Do malowania proszkowego muszę rozebrać przekładnie (temp. pieca) Czeka mnie tam coś ciężkiego ? Ile kosztują nowe łożyska lub podajcie rozmiar jakie tam są.

Wszystkie uszczelki i łożyska trzeba zdemontować. Co do rozmiarów to znajdziesz na forum temat dotyczący tego.

jarzur pisze:
7.WAŁ czy seryjny wystarczy ? Nie ma żadnego luzu na korbie góra dół. Jakie kupić łożyska z luzem c3 czy c4 teflon metal ?

Powinien wystarczyć, łożyska wystarczą c3 jeżeli nie planujesz niczego mocniejszego, koszyczek najlepiej teflonowy.

Obrazek

Kliknij na obrazek, aby przejść do tematu :D

Pojazd: Aerox FullSport
1. Jak najbardziej meteora możesz śmiało brać.

2. 17,5 wystarczy, w moim przypadku przy streetrace miałem dysze 90-98 spalanie na trasie 3,3l a w miescie w grnicach 4 - 4,5l u mnie.

3. Jeśli już chcesz wydawać na oryginał to zainwestuj np w Tec Evo Racing i będziesz zadowolony

4. Zwykłe czyli dedykowane pod oryginalne cylindry nie podejdą bo są za grube miałem do czynienia z tym ( nie próbowałem zakładać ) ale wzrokowo było widać że do fabrycznej 50 są grubsze te uszczelki ( pod głowicę ) niż do 70.

5. Najlepiej jak kupisz testowe i wtedy sobie dobierzesz odpowiednią wage

6. Łożyska nie są drogie, tak jak kolega wyżej pisał na forum są podane ich wymiary a dokładnie tutaj: wymiary-lozysk-i-uszczelniaczy-w-minarelli-horizontal-t13030.html

7. Możesz od razu wsadzić C4, na pewno nie zaszkodzi. Osobiście uważam, że metalowe będą lepsze.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]