Dzisiaj jest 12 lut 2025, 12:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Benzer ws 50
Witam posiadam motocykl benzer ws 50, lecz od pewnego czasu przy predkosci 55km/h nie chce szybciej jechac a po dodaniu gazu przerywa nie wiem czy trzeba wyczyscic gaznik czy cos z kranikiem. Nie posiadam filtru paliwa od nowosci. Moze to przez to?
Pomocy!
Na wiosne mam zamiar zalozyc cylinder 72ccm jaki bylby dobry za niską cene ale taki z głowica...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Możesz wyczyścić gaźnik i kranik, być może wpadł tam jakiś syf, jak by nie pomogła to regulacja (?)
Może też być że moduł Ci się popsuł albo do tłumiku jakiegoś syfu się nazbierało. Sprawdź to.

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Żaden syf do tłumika się nie dostał/nie nazbierał, nie wiem, czy wiesz, jak wygląda chiński wydech w środku, jak nie widziałeś, to powiem Ci, że nie ma szans, żeby cokolwiek się dostało do środka i przeszkodziło w wylocie spalin ( jest on przez producentów i tak mocno stłumiony .. ) także wydech odpada. Co ma kranik do tego? Kranik jest odpowiedzialny za doprowadzenie przewodem paliwowym benzyny do gaźnika, jak jedzie normalnie do 55 to raczej nie jest to wina kranika, a raczej zbyt mała dysza, w tych motorowerach typu zetka, romety itd inne biegówki mają seryjnie zbyt małą dyszę i możliwe, że mu brakuje, możliwe, że zanika iskra, sprawdź cewkę zapłonową i załóż inny moduł i wtedy daj znać ..

PS: Mówiłem o wydechu w skuterze 4t, w tych motorowerach jest on inaczej wykonany, bardziej ''przelotowy'' ale i tak nie jest to tak do końca świetnie, najlepiej samemu wybebeszyć wydech, albo zamówić przelot z allegro.

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
ile masz w tej maszynie przebiegu koledze po 5500km przebiegu zawory sie wypaliły i ma takie same objawy

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Ja akurat motoroweru nie mam, ale posiadam skuter, przebieg to nie całe 7tys km i jeździ dalej, na cylindrze 72cc po 1400km wypalił się zawór ssący, który był źle ustawiony początkowo, po wymianie i regulacji skuter dalej jeździ i już 2300 prawie na tym cylindrze zrobiłem.

*

Pojazd: Benzer ws 50
Przebieg 2500km na wiosne na przeglad jade i powiem mechanikowi zeby ogarnal

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]