Postanowiłem przedstawić wam mojego VW Golfa 1.9TDI 115KM blok silnika AJM zawirusowany na 145KM. Rok produkcji 2001r. przebieg wg licznika 220k km gdy kupiłem miał 218k km. Zostały w nim założone wypolerowane felgi 17" z AUDI TT opony 225/45/17, obniżone zawieszenie, wymieniona uszczelka na łączeniu dolotu z EGR-em. W związku z tym, że org lampy były poobrywane w środku nie wiedzieć czemu nie dojrzałem w momencie zakupu. Zakupiłem komplet przednich reflektorów firmy DEPO angels eyes z czarnymi środkami i soczewkowymi światłami mijania. Jak na razie auto sprawuje się bardzo dobrze spala ok 6l/100 ON
Wyposażenie jakie posiada:
-Kontrola trakcji,
-Climatronik,
-Elektrycznie sterowany szyby i lusterka
-Podgrzewana tylna szyba z wycieraczką,
-6b skrzynia biegów
-Komputer pokładowy
Zaraz po kupnie poleciały:
-olej
-filtr
-reflektory DEPO
-wyczyściłem intercooler
W planach jest:
-Ponowne obszycie kierownicy skóra razem z boczkami, mieszkiem biegów i podłokietnikiem
-Może w dalekiej przyszłości fotele GTI
-skrzynia basowa
-Wolny wydech z kwasu 2,5-2,75"
-nowe audio
-Turbo ALR
-intercooler T5
-stożek
-program 200KM, 400Nm
-Interes do tokarza w sprawie zawiasów. Drzwi poopadały.
Plany jak na razie będą posuwały się w ospałym tępię ze względu na konieczność kupienia nowych oponek na wiosnę a jak wiadomo 225/45/17 do tanich nie należą. Po tym będę się się bawić
Jakieś 2 tyg temu zakupiłem komplet opon Michelin razem z felgami ENZO 15" oraz wymienione zostały gumy i łożyska górnego mocowania amortyzatorów z przodu
Dziś przyszły jako zrobiony sobie prezent na mikołajki głośniki Hertz-a oraz zakupiłem diody LED do ringów i wnętrza. Miałem wybór między Magnatem na miejscu za 310zł a Hertz-em wysyłkowo. Zdecydowałem się na droższą opcję czyli 384zł z wysyłką ale mam nadzieję, ze będę zadowolony