Dzisiaj jest 29 lis 2024, 13:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.

Skuter zawsze chodził jak złoto, czasami tylko mały problem z zalanym benzyną filtrem powietrza :ups:
Dziś po przejechaniu ~2km, skuter nagle zgasł, dosłownie jakbym pyknął stacyjką.
Po przepchaniu śkuta do domu, sprawdziłem iskrę(słaba, nieraz brak, sprawdzane na dwóch cewkach), świeca ciągle sucha. Czekam na rady co jeszcze mogę sprawdzić, aby ułatwić diagnozę.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam
Stiuil

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd: Audi 100 C3 / MB W210
Wymiana świecy i regulacja gaźnika? :D

*

Pojazd:
świec testowałem co najmniej kilka, gaźnik wyregulowany idealnie(no prawie :P )
jak pisałem wszystko stało się bardzo szybko, jadę sobie "troszkę" ponad normę i w momencie silnik zgasł i zaczął mnie wyhamowywać, pierwsza myśl - zatarty, ale kopka chodziła lekko
druga myśl - spadła fajka ze świecy, co już sie kiedyś zdarzyło, niestety fajka też siedziałą na miejscu... :(

po założeniu tematu, z braku pomysłów sprawdziłem zawór membranowy, kable, kostki, napięcia w różnych miejscach, wszystko wydaje się ok, a jednak po złożeniu wszystkiego do kupy, nie chce nawet troszkę załapać, iskra raz jest lepsza raz gorsza, czasami całkowicie zniknie... czy to może być wina samej fajki ? jest już trochę wyrobiona i potrafi spaść na większym dołku, choć zakładając inną cewkę miałem też inną fajke i wtedy było niby to samo... prąd zmienny jaki dochodzi do cewki jest zależy od tego jak się kopnie, nawet około ~100V...

jakieś pomysły?

*

Pojazd:
iskrownik do wymiany na sto procent. pozdrawiam

http://polskajazda.pl/Motocykle/Hyosung ... met/124321

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Hyosung Rush Challenger
Nie jestem pewny czy to pomoże, ale sprawdź iglicę oraz wspomniany już iskrownik. Miałem taki problem przy swoim że iglica nie była całkowicie schowana (mój błąd) i skuter za nic nie chciał załapać paliwa oraz zapalić, sprawdzałem wszystko, ssanie (elektryczne) z kopki z rozrusznika ale nic, więc wstrzyknąłem paliwa bezpośrednio do węża od podciśnienia (ten wchodzi odrazu do króćca) i wkońcu, zapalił na momencie z tym że ładował na najwyższych obrotach i przyśpieszał, a głównym problemem była źle włożona iglica :) Pozdr!

!Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat ...! PoZdR!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]