Dzisiaj jest 19 sty 2025, 12:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Laptop
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Z mojej inicjatywy na mojej uczelni i dla mojego kierunku powstała sekcja CAD. Poświęcona będzie głównie nauce projektowania w środowiskach CAD. Mamy do dyspozycji dwie drukarki 3D i duży skaner 3D. Fajnie... Chciałem aby ludki z mojego roku troszkę rusyzły do przodu, bo program pierwszego roku przekazuje nie wiele potrzebnej wiedzy. Mieliśmy wczoraj spotkanie organizacyjne, zagadałem do typa. Pokazałem mu moje rysunki, projekty, głównie te dotyczące Rometa. Zamierza zgłosić mnie do "Sesji kół naukowych" - wiecie, wyjazdy sława - i mam zaprojektować motocykl który zostanie wydrukowany w skali z plastiku w 3D. Brzmi fajnie. Niestety jak na razie nie dysponuje sprzętem, który ogarnie solidworska... Netbook średnio się nadaje...
Wymagania? i7 i 16GB pamięci 1600MHz. Nie interesuje mnie i5. Komputer nie ma służyć do grania, a do projektowania w środowiskach CAD. Czasem może jakiś starszy tytuł odpalę, ale priorytet - CAD.

Oto mój typ:
Ogarnę do 3000zł coś lepszego?
http://www.x-kom.pl/p/164245-notebook-l ... t740m.html

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: Laptop
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema z kompem moze nie pomoge ale mam pytanie o programy czy korzystasz tylko z solidworksa czy tez z innych Np edge cam ?

Awatar użytkownika

Pojazd:
Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Z Systemem, bez? Tamten bez także + bo można oszczędzić. Tu łap jeszcze lenovo http://www.x-kom.pl/p/172257-notebook-l ... t720m.html Jest większy 17,3 cala , ma 1Tb dysk, troszkę słabsza karta graficzna :)

Doradzam w doborze części 2T jak i 4T i sprawach sercowych :lol: PW. :D

SPRZEDAM CYL POLINI FOR RACE 70cc AC do Peugeota:3

Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
Na moje ten MSI lepszy
Jak laptop to 15 a jak potrzeba to jeszcze masz przecie HDMI.

Za taką kwotę to bym szukał czegoś z SSD (nawet malutki systemowy) bo przy takich bebechach 5400 obr to nie będzie nadążał.

http://www.x-kom.pl/p/160964-notebook-l ... 8750m.html

Ex Moderator
Awatar użytkownika

JaJeCkO, przykro mi ale Radek z Solidworksem się gryzie... Nie lubią się... Karta graficzna musi pochodzić od nVidii, zapomniałem dopisać w wymaganiach.

nalfi pisze:
Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Z Systemem, bez? Tamten bez także + bo można oszczędzić. Tu łap jeszcze lenovo http://www.x-kom.pl/p/172257-notebook-l ... t720m.html Jest większy 17,3 cala , ma 1Tb dysk, troszkę słabsza karta graficzna :)

Nie zależy mi na większym ekranie, popatrz karta 720M ma szynę 64bit... Rezygnować z 128bit kosztem 1.8 cala?

Utwierdza mnie to w przekonaniu, że nie znajdę nic lepszego :<

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Awatar użytkownika

Pojazd:
http://www.x-kom.pl/p/161471-notebook-l ... t755m.html Sprawdź tego :wink:

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, w tych MSI i Lenovo trzeba uważać na zawiasy, bo potrafią pękać. Ja w grudniu kupiłem tego http://www.mediamarkt.pl/notebook-toshi ... ,id-906970 - wgrany już win8, musiałbyś sobie tylko pamięć ram rozbudować, za to nieco mocniejszy procek.

Aprilia Sr project by Mateq
viewtopic.php?t=269518&start=0
Obrazek

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Tom_Q, brałem go pod uwagę, ale niestety przekracza budżet o 500zł.
mateq97, ta sama gradika... Nie lubię Toshiby, ma problemy z chłodzeniem kart graficznych, niestety... Ponadto procesor jest ten niemal ten sam, nie różni się niczym co robiło by odczuwalną różnicę...

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, Na twoim miejscu żeby, już mieć dobrego laptopa na ileś tam lat na studiach to wolę wyłożyć więcej i mieć spokój niż kupować laptopa co 2-3 lata. Moja propozycja to Lenovo Y510 Polecam dołożyć do budżetu. i7 + Grafika w SLI posłuży Ci na długo. Budżet przekracza o 1000zł cóż, ja bym wolał dozbierać, a najlepiej na raty wziąść :) Pytanie kiedy chcesz go kupić? Pamiętaj one jeszcze ztanieją ;) http://allegro.pl/lenovo-y510p-i7-4700- ... 78211.html

Doradzam w doborze części 2T jak i 4T i sprawach sercowych :lol: PW. :D

SPRZEDAM CYL POLINI FOR RACE 70cc AC do Peugeota:3

Ex Moderator
Awatar użytkownika

nalfi pisze:
Pytanie kiedy chcesz go kupić? Pamiętaj one jeszcze ztanieją ;) http://allegro.pl/lenovo-y510p-i7-4700- ... 78211.html

Najlepiej na wczoraj. Netbook bardzo ogranicza moje możliwośći. Czas na zakup mam do początku marca. Niestety nie mogę sobie pozwolić na przekroczenie budżetu i tak biorę go na raty.
"Wolę" - jeśli wybierałbym co wolę kupiłbym całą jednostkę centralną Della Precision T7500 na dwóch sześciordzeniowych Xeonach, 64GB pamięci, i Grafice 4GB/512bit z wykręconymi w kosmos zegarami pamięci i GPU...

Można tak mówić w nieskończoność... Dorzucę 1000zł, ale gdybym dorzucił jeszcze kolejny 1000zł mógłbym sobie pozwolić na jeszcze lepszy sprzęt. Pytanie kto to spłaci ;)

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, akurat nic o grafice nie wspominałem, chodzi mi o to, że w MSI pękają zawiasy, a tak się składa, że znajomy robi w serwisie i kupa tych msi szła do naprawy, problem polegał na tym, że nie ma do nich części, ludzie czekali po 2-3 miesiące, większość wolała sprzedać na części.

Aprilia Sr project by Mateq
viewtopic.php?t=269518&start=0
Obrazek

Ex Moderator
Awatar użytkownika

mateq97 pisze:
Marcin194, akurat nic o grafice nie wspominałem, chodzi mi o to, że w MSI pękają zawiasy, a tak się składa, że znajomy robi w serwisie i kupa tych msi szła do naprawy, problem polegał na tym, że nie ma do nich części, ludzie czekali po 2-3 miesiące, większość wolała sprzedać na części.

Pominąłem kwestię zawiasów po prostu... Rzucać nim nie będę ani drzeć za matrycę na chama.

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, Jest Polska firma która produkuje laptopy, możesz sobie u nich zamówić laptopa i tam masz do wyboru kilka opcji. Ogólnie ja jeżdżę na różne imprezy ze sprzętem jak np. PGA, GamesCom itd. na PGA był właśnie Xnote to powiem ci że wykonanie było fajne, design mi się podobał bo nie było zbędnych pierdół. Jak na razie jeśli chodzi o współczynnik mocy którą dostajesz do ceny, Xnote jak na razie nie ma przeciwnika tylko że jeszcze są mało popularne. Bo nie mają tak dobrego marketingu i rozgłosu jak marki które są dłużej na rynku, ale powoli się rozrastają :D.

Stronka: http://www.bluemobility.pl/

-- 17 lut 2014, 13:25 --

http://www.youtube.com/watch?v=0UC8f6guel4

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Husar, sprawdzałem juz ;) Konfiguracja taka jak w MSI któe podałem kosztuje 4600zł ;)

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194, Ja przez 2 tygodnie miałem Leonovo, na którym musiałem kilka rzeczy porobić takich jak wgrać spolszczenie, zainstalować różne programy itd. Tylko że to był laptop z niższej półki... B590

Może spróbuj jakieś forum np. PCLab? Ja w laptopach nie siedzę, prędzej z stacjonarką ci pomogę :)

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
Husar pisze:
Marcin194, Ja przez 2 tygodnie miałem Leonovo, na którym musiałem kilka rzeczy porobić takich jak wgrać spolszczenie, zainstalować różne programy itd. Tylko że to był laptop z niższej półki... B590

Mam przed sobą właśnie ten model i nie wiem o czym ty mówisz? Jakie spolszczenie i do czego, jakie programy? :D

Live for the moment...
Obrazek

Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
On w Uk mieszka do dostał "anglika"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]