Dzisiaj jest 03 lut 2025, 15:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam ma taki problem iż mam pourywanych dużo zaczepów od plastików i mam w związku z tym pytanie jak dorobić je ? bo trzeba jakąś formę do tego i z żywicy i włókna tak ale jak się do tego w ogóle zabrać ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
W dziale zrób to sam było o tym.

Chodzi o zaczepy, w które wkłada się blaszkę montażową, przez którą wkręca się wkręta, czy zaczepy z gwintem, w które się wkręca wkręta?

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
chodzi o te co z blaszka montażową a i jak coś da się coś zrobić jak mam urwany ten z gwintem i nie mam jego ? :roll:

*

Pojazd: Roxi
Idź do spawacza plastików to ci dospawa takie zaczepy, możesz powiedzieć żeby nie wiercił dziur na śrubki, zrobisz to sam jak będziesz wiedział gdzie dokładnie nawiercić przy składaniu. Drugiego pytania nie rozumiem.

Zaprasza do mojego projektu :)
https://www.facebook.com/RoksanaPtaszka

To jest poradnik dotyczący tych zaczepów na wkręcanie bezpośrednio w plastik, te bolce:
Kod:
http://forum.mieloch.pl/naprawa-zerwanych-mocowan-gwintow-w-plastikach-t378151.html#p2498971

Jeżeli chodzi o te na blaszkę to wiele razy robiłem to w swoich plastikach, szczególnie czachy górne.
W sumie nie wiem jak Ci to wytłumaczyć, ale postaram się z grubsza:
tniesz paski z maty szklanej (potrzebny oczywiście zestaw reperacyjny, np. NOVOL 15zł i pędzelek) i rozrabiasz w jakimś naczyniu żywicę z utwardzaczem. Musisz wymyślić coś, żeby nadać kształt, żeby materiał nie opadał itd. Ja ustawiałem ścianki z tektury lub starych kart kredytowych, kalendarzyków itd. I po prostu smarowałem żywicą wszystko, nakładałem włókno, znów żywica, włókno, żywica, dociskałem czymś bo lubiało odskakiwać.
Najlepiej jest zrobić wszystko na raz, bo pędzel będzie do wywalenia jak się żywica utwardzi i po prostu to jest wkurzające. Nawet jak wrzucisz ten pędzel do jakiegoś środka to i tak ciężko go wyczyścić. Musi on dłuuugo poleżeć.

W każdym razie do tych zaczepów robię zawsze wzmocnienia: łączę je dodatkowo na boki w głąb owiewki (żywicą i włóknem oczywiście).

Musisz trochę sam pomyśleć, bo nie jestem w stanie Ci tego idealnie zobrazować.
W każdym razie te zaczepy trzymają zarąbiście. Miałem niejedne zaczepy spawane, to w końcu puszczały albo się kruszyły itd.

Niedawno kupiłem też inny plastik z takim urwanym zaczepem, to ktoś zrobił taką fuszerkę, że napchał czegoś do środka, zalał czymś, przykleił... nie wiem.... i po prostu w te śmiecie w środku wkręca się wkręta :D Trzyma? Trzyma!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]