Dzisiaj jest 09 lut 2025, 0:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
razor99 pisze:
Fiat Ducato 2.3
Iveco Daily 2.3
Opel Movano 2.5

Movano albo Master.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Ach te wasze "dyskusje" hehhe.
W sumie bez sensu, ale to norma tutaj :D

Co do iveco, odpuść sobie te ścierwo. To gówno jest tylko tanie w zakupie, jak przyjdzie robić zawieszenie to zobaczysz jakie się koszta zrobią :D A siada w tych gównach zawias, że hej.

Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Czyli wychodzi na to, że najlepiej wypada w dziedzinie dostawczaków Fiat oraz Renault/Opel :mrgreen:

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
Co do poruszonego tematu chłodzenia na postoju to mając możliwość badania rozkładu temperatur w bloku silnika, EGT, temperatury turbinki zdecydowanie polecam inne podejście do tematu. Jeśli sobie jedziemy normalną traskę na krajówce w stylu raz po raz wyprzedzę, 120-130 przelotowo to blok i turbinka nie są specjalnie wygrzane, wystarcza te kilkanaście sekund, do pół minuty. Natomiast przy jeździe w stylu autostrada cały czas 180 fajnie jest przez jakieś ostatnie dwa kilometry przed postojem zwolnić sobie do prędkości powiedzmy 100-120 km/h, wjechać spokojnie na parking, postawić auto i niech pracuje sobie jeszcze przynajmniej minutę. Dlaczego tak ? Ano z prostego powodu, przy dużych obciążeniach następuje dość mocne rozgrzewanie części metalowych (dotyczy to każdego materiału, siluminy, stopy żeliwa etc), jedne mają niską pojemność cieplną, drugie wysoką. Takie zachowanie pozwoli nam na stopniowe wytracenie temperatury bez większych spadków, co jest zdecydowanie korzystne z punktu widzenia wytrzymałości materiałów, a dwa - proces "chłodzenia" (piszę w cudzysłowiu/e bo chodzi tak naprawdę o zbicie jej temperatury i obrotów) turbosprężarki zaczynamy już w fazie końcowej jazdy (doładowanie przy takiej stałej spokojnej jeździe jest niskie) i mamy pewność, że ta minuta-półtorej na postoju pozwoli na uspokojenie pracy turbosprężarki i nie wystąpi zjawisko zapiekania. Należy pamiętać, że zapiekanie jest szkodliwe nie tylko dla turbiny - olej jest wspólny dla całego obiegu silnika, takwięc później to błotko z mikrocząsteczkami sadzy trafia na Wasze panewki, tuleje etc :) A chyba nie muszę wspominać jak ważna jest jakość oleju przy silnikach generujących duże ciśnienia użyteczne. Z resztą spójrzcie na wzrost awarii związany z obracaniem panewek i odpowiedzcie sobie sami, czysty olej to podstawa, a każdy kto zna trochę budowę olejów to wie, że nawet w olejach LL, low saps 30tkm to czysta fikcja. Oczywiście, można, ale to takie polskie oszczędzanie - czyli na krótką metę.

*

Pojazd: yamaha
Właśnie zamierzam kupić sobie jakieś fajne autko i szczerze mówiąc nie wiem czym się kierować i czy lepiej kupić w Polsce czy ściągnąć z zagranicy, przeraża mnie trochę to przekręcanie liczników, w Niemczech tego nie ma

Ostatnio zmieniony 03 lip 2014, 13:41 przez DiomedaEvil2757, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

W D coraz częściej to niestety jest. Turek to zazwyczaj może Ci dobrego kebaba sprzedać, ale z autami już tak dobrze u niego nie jest.

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RS 125 2010
mati590 pisze:
W D coraz częściej to niestety jest. Turek to zazwyczaj może Ci dobrego kebaba sprzedać, ale z autami już tak dobrze u niego nie jest.

G#wno prawda od Turków auta są bardziej uczciwe niż od Polaka, bo turasy i tak wiedzą że Polacy i tak przyjadą i kupią i nic kompletnie przy tych autach nie robią nie cofają przebiegu nie myją itd. bo wiedzą ile mogą dostać za takie auto. Ale po kupnie od razu zalecam zmienić filtry i oleje :wink:

Aprilia RS 125 2010 : http://forum.mieloch.pl/aprilia-rs-125-2010-rm-black-by-wiktor-new-project-t408842.html

Awatar użytkownika

Pojazd: 5 jachtów w porcie 8 ferrari
Ja tam zawsze czekam z 30s aż parownik ostygnie i dopiero gaszę :lol:

razor99 pisze:
jedyne i słuszne auto to golf w dieslu

Awatar użytkownika

Wiktor69 pisze:
mati590 pisze:

G#wno prawda od Turków auta są bardziej uczciwe niż od Polaka, bo turasy i tak wiedzą że Polacy i tak przyjadą i kupią i nic kompletnie przy tych autach nie robią nie cofają przebiegu nie myją itd. bo wiedzą ile mogą dostać za takie auto. Ale po kupnie od razu zalecam zmienić filtry i oleje :wink:

Czytanie ze zrozumieniem, nie porównałem sprzedawcy Polskiego i Tureckiego pochodzenia, tylko napisałem, że u turasów nie jest kolorowo.

Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Wiktor69 pisze:
od Turków auta są bardziej uczciwe niż od Polaka

Wujek mieszka w Kołobrzegu, dosyć często sprowadza używane auta z ASO, najczęściej lekko tłuczone lecz nie kręcone w jakikolwiek sposób.

Za to pojechał raz ze znajomym po Alfę 159, kupił od Turasa. Dojechał do PL i padła turbina (w najmocniejszej wersji w klekocie).

Turasy są kombinatorzy w DE, nie ma bata. Ojciec od wujka kupił Xsarę Picasso właśnie lekko tłuczoną (czyli lampa i błotnik z przodu do wymiany, lakierowany zderzak) i jest pewniakiem bo z ASO. Sprawdzane. Te brudasy- turasy omijać z daleka. Wujas ma zacne pojęcie o autach (a nie jak niektórzy teoretycy na forum) i nigdy od nich nie wziąłby auta na handel.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RS 125 2010
Jakoś ojciec 2 Audi A3 brał na handel i do dzisiaj one jeżdżą, zależy na na jakiego sprzedawce się trafi

Aprilia RS 125 2010 : http://forum.mieloch.pl/aprilia-rs-125-2010-rm-black-by-wiktor-new-project-t408842.html

Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Co to za porównanie 2 szt. aut... Tak samo jak pisać, że przy 10 czy 20 tyś km nic się z autem nie dzieje i jest zayebisty.

W sumie też można napisać, że Golf IV jest zacny w pierun (czyli pochodny A3) a tak naprawdę nie jest i też nie jest A3 (ja tu piszę o modelu 8L, nie wiem o jakim ty piszesz). Mikrostyki, ruda na błotnikach i na klapie bagażnika (na błotnikach temu, że materiał absorbujący wilgoć daje ciała i wychodzi potem to, co widać), zapiekający się mechanizm przednich wycieraczek+ problemy z tylną wycieraczką, uszkodzenia skrzyni biegów w 1.4, 1.6 8v oraz SDI. Mógłbym pracę magisterką o tym pisać. To, co pisali w gazetach góra 2-3 lata temu o Golfie 4, A3 8l, Leonie jest kompletną bzdurą. Niby modele och i ach a tak naprawdę awarie tak dziwne i tak spektakularne, że nie spodziewałbym się po koncernie VAG, że coś takiego wystąpi.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Awatar użytkownika

czarekcw, od turasa to opłaca się brać fury, ale na handel bo sam to bym się nie odważył takim wynalazkiem jeździć raz odwiedziłem komis u Aliego w Wiedniu kręciłem się po nim z kumplem same ulepy i w pewnym momencie wychodzi "Ali" żeby zobaczyć czego szukamy w jego królestwie. Koszulka cała ufajdana kebabem a z mordy taki no typowy Ali z turcji :mrgreen: sam wygląd kolesia już "zachęcał" do kupna :mrgreen:

Co do gazet motoryzacyjnych to ja je już tylko czytam podczas posiedzenia na kiblu bo ile to można czytać skład domestosa. Szkoda już w nie wierzyć bo takie bzdury i głupoty tam są, że głowa mała. Było niedawno o testach niezawodności (bodajże) wg. Dekry jakie to one są ustawiane :mrgreen: Dalej testy opon kolejna bzdura i nawet wiem o tym z własnego doświadczenia. Rok temu na trasie byłem zmuszony kupić opony niestety mieli tylko Fuldy EcoControl HP w moim rozmiarze myślę ok w testach wypadają dobrze zrobiłem na nich trasę, którą miałem zrobić pojeździłem jeszcze z miesiąc i nie wytrzymałem i wygrzebałem jakieś opony co mi po E46 zostały i je założyłem dopóki nie wybrałem się po drugi komplet letniaków bo na Fuldach nie dało się jeździć a w testach wypadały dobrze :roll:

Awatar użytkownika

Pojazd: Bmw e82
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4-jt ... 91116.html ciekawe czemu taka tania :lol:

facebook.pl/weldonespawmichalak
Spawanie TIG. MAG . MMA - aluminium, stal nierdzewna, stal czarna itp

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr + Alfa 146 Ti
Tz. "fejk" napiszesz do niego o ten samochód to zagada Cię tak, żebyś wpłacił zaliczkę :P

Ktoś się podszywa pode mnie pod nr gg 41030559!!

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Michalak, Wałek na 100%. Taka Alfa jest warta ze 40tyś.

Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot 308
Jakby serio sprzedawał za tyle to ja jadę po nią jutro

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zwol4, Jbc mam do sprzedania karbonową (prawdziwy karbon, nie naklejka) lotke do 156 kombi.

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ciekawią mnie wasze opinie na temat wyboru: Leon 1.8T 180hp czy bmw e46 2.2/2.5 170hp. Wiem że trochę dwa odmienne auta ale liczę na wasze wypowiedzi.

Awatar użytkownika

Kubek77, E46 2.5 170 koni sobie odpuść miałem nie byłem zadowolony. Osiągi niby jakieś tam są, ale dupy nie urywa mocy jednak nie trzyma i trzeba uważać na przegrzanie. Amortyzatory lubią się oderwać od budy, 3 zgrzytała, skrzynia waliła i takie tam a to były tylko 2-3 tygodnie dynamicznej jazdy :mrgreen: Ogólnie wpakowałem w E46 jakieś 50% wartości. A na koniec chciałem się pozbyć za wszelką cenę a następny właściciel był bardziej optymistyczny i 1,5 roku się męczył ze sprzedażą :mrgreen:
Ogólnie do spokojnej jazdy się nada, ale jak chcesz ostrzej jeździć to zacznie się rozpadać w rękach :mrgreen:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670 ... 715  Następna