Dzisiaj jest 19 lut 2025, 9:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam :D
Ostatnio miałem przykrą usterkę w moim jecie, a mianowicie wysypało się łożysko igiełkowe z jakiegoś kompresora (dokładnie z tego: http://allegro.pl/peugeot-ludix-blaster-pompa-kompresor-jet-force-i4098679646.html) i zostało zmielone przez wał co skutkowało poważnymi uszkodzeniami wału i przytarciem cylindra. Chciałbym się dowiedzieć czy ten kompresor jest do czegoś potrzebny przy jecie na gaźniku? Mechanik mówił że to jest do wtrysku i że możliwe że mój silnik był przerabiany. Niech się ktoś wypowie na ten temat, gdyż oglądałem dużo silników na allegro i praktycznie we wszystkich widoczna była ta część. I jeszcze druga sprawa :D W związku z remontem zakupiony został już cylinder polini alu 70, wał top racing, łożyska, wydech leo vince zx-r. Czy jest to dobry setup? Do tego mechanik mówił że będzie się starał wyregulować to na oryginalnym gaźniku, co dla mnie wydaje sie być niemożliwe, bo oryginalnie jest gurtner 12mm xD Co o tym sądzicie?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To na 99% dopalacz spalin... wkładali to do peugeotów powyżej Euro1, chyba od 2004r.

*

Pojazd:
Czyli jeżeli teraz włożę tą część bez tego kółka i łożyska (czymś pasuje zaślepić) to w żaden sposób nie będzie to wpływało na prace silnika?

Pojazd: Aprilia sr
Miałem jeta orginalnie na wtrysku i nic takiego nie miałem wiem gdzie się to znajduje tam koło koła do karteru sie to przykreca i ja tam miałem taka klapeczke przykrecana na 4 sruby a u kolegi w jetforce wogole nie było tej klapeczki poprostu był sam karter wiec kup od kogoś co ma jeta na czesci ta klapeczke i tyle. Co do setupu to też miałem taki kiedyś i na gaznik seryjnym 12mm wogole nie zakladaj go bo szkoda cyla, kup gaznik dellorto 21mm i do tego filtr powietrza jakis najlepiej gąbkowy bo seryjny nie dostarcza tyle powietrza zeby mozna bylo na nim regulowac. Wydech leo zx-r jest też za słaby kup technigas triops on jest pokroju yasuni c16 bo do jety nie ma takiego wyboru wydeszków co do innych silników :)

*

Pojazd:
Już raczej w nowy wydech pchał się nie bd, ale nad 21 i stożkiem sam myślałem :D Ogólnie to szkoda mi kasy na części które są jeszcze w dobrym stanie tak jak prawie nowy wydech na przykład, jakbym nie musiał robić remontu to pewnie nadal by 50-tka była ;p

Jak nie chcesz zmieniac wydechu to kup słabszy cylinder typu malossi sport i do tego gaznik 19mm Ci starczy a ten wydech da rade juz lepiej niz w polini alu.

*

Pojazd:
Cylindra ani tyle nie wymienie bo też już kupiony, a droższy od wydechu ;p Jeśli bym znalazł jakąś okazje na triopsa albo dopplera to predzej bd skłonny wymienić wydech ;D W napędzie nic nie bede musiał zmieniac oprócz regulacji?

gaznik kup 21mm dellorto i na tym wydechu możesz jezdzic ale wiele mniej wycisniesz z niego wiec jak bedziesz miał kase to kup jakiś mocniejszy a z napędu to wario jakieś by sie przydało też.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]