Dzisiaj jest 24 lut 2025, 0:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wydech.
*

Pojazd:
Witam. Zastanawiam się jaki wydech sportowy wybrać do Minarelli Horizontal LC w serii z wariatorem Stage6 Sport Pro. Wiem, że najlepsza byłaby pro replica, ale odstrasza mnie fakt, że jest bardzo głośna.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: Wydech.
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kazdy mowi ze jest glosna, ale naprawde tak nie jest! Bierz Pro Replice, bedziesz zadowolony

*

Pojazd:
No jeszcze muszę przemyśleć, może pożyczę od znajomego i zobaczę jak to idzie. Dzięki za odpowiedź ;)

Awatar użytkownika

Pojazd: BMW Z3; Yamaha Aerox 09
krzychu1254 pisze:
No jeszcze muszę przemyśleć, może pożyczę od znajomego i zobaczę jak to idzie.

Tylko nie sugeruj sie tym, ze np będzie głośno na jego replicy, bo moze watę ma w nagannym stanie. Ja mam replice, przy stozku muszę powiedzieć, ze robi sie hałas, ale bez nie jest najgorzej, wiadomo, zę od np ZX głośniejszy, ale osiągi tez są lepsze

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Zawór membranowy Tec Sport,
-_Stage6 R/T Oversize wariator kit,
-_Stage6 Pro Replica Chrom,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

**

Pojazd:
To jest fakt co napisał mati-98 do tego wariatora to tylko pro replice bo one są pod siebie zrobione i ma kopa,co do głośności to zawsze możesz kupić watę i będzie ciszej :wink:
Przy każdym sport wydechu będziesz miał głośniej niż przy serii mi to nie przeszkadza chociaż myślałem że będzie za głośno,nie mam stage6 tylko zx no ale przyzwyczaisz się :)

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Stage6 Pro Replica będzie bardzo dobrym wydechem do tego wariatora, osiągi Cię zadowolą na pewno.

*

Pojazd:
Chłopaki, mam nadzieję, że mi wybaczycie ten odkop :D Ale mam jeszcze pytanek pare. Jak ze startem przy takim zestawie? I czy replica nie wykończy mi silnika?

*

Pojazd:
A dlaczego miała by ci wykończyć?

*

Pojazd:
Bo kręci duże obroty i wydaje mi się, że seryjny silnik to za mocno odczuje.

*

Pojazd:
Kupa osób śmiga na pro replicach na serii i nie narzekają, nie sądzę że zajedziesz takim wydeszkiem nawet seryjny cylinder aczkolwiek uważam że na twoim miejscu nawet pomimo tego że masz wario stage6 sport pro zdecydował bym się na jakiś wydech nisko obrotowy typu właśnie leoś zx lub jakiś gianelli.

Jeśli nie planujesz 70 to nie potrzeba takiej żyły, jak nie chcesz głośnego wydechu to nie pakuj się w pro replice bo jest głośna nawet nowa. A po jakimś czasie staje się jeszcze głośniejsza.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox
znawcy wszędzie :D
Wsadzisz do pro replici porządną watę i będzie ładnie mruczeć. No ale nie każdy to robił i później są opinie, że pro replica jest głośna, albo co jest śmieszne np że ciężko się ja reguluje ;)

Silnik 2t kocha wysokie obroty!, a jadąc np 70km/h nie dasz rady miec niskich obrotow :p Wiec tlumik niskoobrotowy albo do stuntu albo do czego?

Wiadomo każdy poleca to co ma. Ja sam ma pro replice już 3 lata i na zwykłym sporcie na prawdę jest cicha ;) (na dobrej jakości wacie wygłuszającej) załóż stożek i konkrety cylinder wtedy zobaczysz co to jest hałas :D wtedy nic nei pomoże :( jedynie warto zainwestować w stopery do ucha :D

Yamaha Aerox 2008 :)
- cylinder Stage6 Racing MKII 70cc
- tłumik Stage6 Pro Replica
- wariator Stage6 Sport Pro
- sprzęgło Stage6 Sport Pro
- gaźnik Dellorto 21
- wał Hebo Top Performance
- łożyska wału SKF C4

*

Pojazd:
wisnia213 pisze:
znawcy wszędzie :D
Wsadzisz do pro replici porządną watę i będzie ładnie mruczeć. No ale nie każdy to robił i później są opinie, że pro replica jest głośna, albo co jest śmieszne np że ciężko się ja reguluje ;)

Silnik 2t kocha wysokie obroty!, a jadąc np 70km/h nie dasz rady miec niskich obrotow :p Wiec tlumik niskoobrotowy albo do stuntu albo do czego?

Wiadomo każdy poleca to co ma. Ja sam ma pro replice już 3 lata i na zwykłym sporcie na prawdę jest cicha ;) (na dobrej jakości wacie wygłuszającej) załóż stożek i konkrety cylinder wtedy zobaczysz co to jest hałas :D wtedy nic nei pomoże :( jedynie warto zainwestować w stopery do ucha :D

No graty nie ma to jak kupić nowy wydech i się bawić w wymiane waty, nie dasz rady jechac 120 na niskich obrotach a nie 70. Żaden silnik nie kocha wysokich obrotów bo przy nich zdycha najbardziej.
A wydechy nisko obrotowe zapewniają lepszą żywotność dla wszystkich pod zespołów w skuterze bo wszystko dostaje mniej po dupie. Szczególnie gdzie mówimy tu o serii.
będzie jechał 5/10kmh mniej a będzie miał nie tylko lepszą żywotność ale i przyśpieszenie i komfort jazdy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]