Dzisiaj jest 25 lut 2025, 0:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Śmierć Rieju
*

Pojazd: Rieju RR
Witam. Posiadam Rieju RR z 2002 roku. Jest, a właściwie była to seryjna 50-tka, ale dziś wyrwało mi się zabezpieczenie sworznia tłoka i nie dość, że zrysowało cylinder na 3 mm to jeszcze się wtopiło w tłok i pierścienie. To nie jest takie straszne, ale do silnika mi coś też wpadło i mam poważnie uszkodzony wał. Teoretycznie ufałem serii i długo na niej jeździłem (15k w 4 lata) i tyle co raz zmieniłem tłok. Byłem zadowolony, ale jak mam teraz wał wymieniać to seria wychodzi drożej niż przeróbka. Nie chcąc wysilać mocno silnika, chcę przerobić go na 70. Z góry informuję, że interesuje mnie tylko to co wypiszę poniżej. Jeżeli ktoś będzie pisał, żebym sobie do tego dokupił wydech i jeszcze nie wiadomo co, będę ignorował jego wiadomości. A więc.
Wał: Top Racing (dużo o nim słyszałem i uważam, że jest dobry), ale znalazłem Jakiś TEC Evo w tej samej praktycznie cenie. Który lepszy?
Gaźnik: Dellorto 21 mm. Lepiej nowy, czy używka?
Cylinder: No i tu mam dylemat. Chcę się zamknąć w 500 zł (za cylinder oczywiście) i cylek ma być nowy. Nie chcę pseudo 80, czy 70 i dokupić dobry tłok, bo albo robię coś dobrze, albo wcale. Wziąłem pod uwagę Power Force, ale też tego TEC'a, którego nie widziałem przedtem. Co byście polecali? A może są lepszej jakości w podobnej cenie? I ile taka 70 wytrzyma, bo nie chcę zaraz po dotarciu robić remontu silnika. Orientacyjnie, 2, 5, 10 tys km?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Jeżeli wszystko dobrze wyregulujesz, dotrzesz i będziesz dbał to polatasz trochę, Power Force niby mocny, ale wyczytałem trochę negatywnych opinii na jego temat. Odnośnie gaźnika wyrwij używkę w dobrym stanie i będzie okej, a wał polecam Top Racing.

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

*

Więc jaki cylinder wybrać? I co mam rozumieć przez słowa "trochę polatasz"? Chcę wiedzieć orientacyjnie chociaż ile to wytrzyma. I też co mam rozumieć przez słowa "jeżeli będziesz dbał"? Mam nie jeździć szybciej niż 60 km/h? Ja ten sezon chcę jeszcze w terenie przelatać.

**

Pojazd: Keeway F-act NKD
Malossi sport 70cc ;) Unikaj stage6 streetrace ..bo sie zacieraja :)

Zapraszam do F-act'a :)

f-act-naked-by-mazibox99-t375439.html

*

a mógł by ktoś podrzucić jakiegoś linka? Bo nie chcę wydać 1k na sam cylinder. W 1k chcę się zamknąć z używanym gaźnikiem. I jaki cylinder co nie patrze to do skuterów tylko są.

**

Pojazd: Keeway F-act NKD
Sorki..myslalem ze jezdzisz skuterem xd. Do supermoto to bedzie wiekszy problem...

http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-air ... 1542.bhtml

Zapraszam do F-act'a :)

f-act-naked-by-mazibox99-t375439.html

*

a co możecie powiedzieć o tym http://moto125.pl/p/1060/2109/cylinder- ... amaha.html albo o tym http://olx.pl/oferta/cylinder-top-perfo ... 51181e90???

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Dużo na temat tej firmy Ci nie powiem, znajomy składał silnik 180cc i zamówił wał owej firmy i póki co jest w porządku, słyszałem wiele pozytywnych opinii odnośnie tego cylindra, aczkolwiek jak to się ma w praktyce to Ci nie powiem.

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T