Dzisiaj jest 25 lis 2024, 10:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!
Niedawno zatarła się hania wszsyko powymieniane na dotarty cylinder i tłok idzie spokojnie 70 km/h.
I problem od jakiegoś czasu na zimnym silniku (pochodzi na wolnych obrotach z 5 min,a nawet do 8min) dusi się i dymi na niebiesko jak się przejadę i dam manetkę na full jak już się wydusi i "wypluje" ten dym jest ok ale teraz idzie tylko 67km/h. Próbowałem regulować gaźnik, gdyż cały czas mam czarną świecę, jak wyreguluje to dalej jest czarna świeca może ciut jaśniejsza.

Może za dużo oleju bierze i dlatego na zimnym silniku się dusi i dymi na niebiesko?
Proszę o pomoc. :(

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd: HONDA x8r-s
Jak dymi na niebiesko to dostaje za mało oleju i jak v-max ci spadł to może już go przytarłeś.
A jak świeca czarna to za mało powietrza dostaje.
Wgl dochodziłeś do tego z jakiego powodu ci się zatarł cylek.? Czy od razu zakładałeś nowy bez zastanowienia i śmigałeś.?

*

Pojazd:
Zatarł się bo poszły pierścienie bo było wcześniej wszystko china :D i posypały się pierścienie i porysowały wszystko i dlatego. V max jednak nie spadł jeździłem ostatnio w trudnych warunkach pogodowych już znowu idzie 70 nawet lekko więcej. I z tego co mi wiadomo jeśli na niebiesko oleju jest za dużo , a jak na biało to za mało. I robiłem nawet doświadczenie :DD. Bo myślałem że jak na niebiesko to za mało więc dolałem jeszcze 100 ml oleju do paliwa a paliwa już była rezerwa. Odpaliłem i dymił jeszcze mocniej na niebiesko :D. Myślę raczej, że to będzie za dużo oleju. Świeca już jest bardziej koloru rdzy niż czarna. Jutro dodam zdjęcie.

**

Nie no stary na 100% jak na niebiesko to za mało oleju a jak na biało to za dużo.

Jak nie wierzysz to poczytaj w necie. :p
I może pierścienie poszły bo nie było smarowania.?

*

Pojazd:
No nie wiem :D.
Nie wiem czy jest sensu zdejmowania cylindra i sprawdzenie tego skoro kompresja jest zajebista odpala zimny czy ciepły na dotyk zawsze tylko na zimnym się dusi i dymi przez chwilę :/

**

Ja teraz mam chine 50, kompresja tylko 8barow a pali też od sztrzała czy zimny czy ciepły. :p

**

Pojazd:
Xiwer, Ale ja też mam bali i zimna sie dusi .... to jest normalne w skuterach..... i moja też daje na niebiesko co jest oczywiście oznaką że ma dosyć dużo oleju no i jestem pewny o cyl....
marossek, Co ty z tym dymieniem .... czy mało czy dużo oleju ma to rozpoznasz po ilości dymy a nie kolorze ....

Kocham to Obrazek !!!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]