Dzisiaj jest 24 lut 2025, 17:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam zico simpli z polini sport 50. Nie mogę odpalić skuta, nie mam pojęcia co jest grane. Dzisiaj rozebrałem cylinder myśląc, że możę jest zatarty lecz na pewno nie, jest jak nowy - nic z nim się nie dzieje. Gaźnik przeczyszczony dokładnie, filtr tak samo. Próbowałem na różnych dyszach. Iskra jest elegancka, jak nigdy. Paliwo gdy zaciągm podciśnieniem leci aż miło a mimo to wszystko skuter nie odpala i koniec. Nie ważne czy to z rozrusznika czy z kopnika. Pomóżcie. Co robic? Nie mam pojęcia co może być grane... :( Prawdopodobnie nie dostaje paliwa bo jak kręce rozrusznikiem to świeca sucha. Co jest grane skoro wszystko inne działa.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Wlej odrobinę paliwa pod świecę i zobaczysz czy dostaje, czy nie. Jak odpali to masz coś pokopane z gaźnikiem.

Pojazd:
Albo uszczelniacze na wale wydmuchało, niema podciśnienia i nie otwiera kranika.

*

Pojazd:
Pod swiece wlewalem paliwo i nic. Nie zapalil. Nawet nie kaszlną. Nie mam pojęcia - jak sprawdzić te uszczelniacze? I jak sie demontuje zawór membranowy? Bo moze cos z nim tez jest nie tak, przytkany czy ki ciul.

-- 17 maja 2014, o 19:00 --

A co do uszczelniaczy. Otworzylem kranik sam tworząc podcisnienie ustami i wiem ze paliwko jest w gazniku skoro nawet bylo slychac jak leci wiec powinien dostać paliwo. Ale moze cos z tym zaworem posrane jest. Jak sadzicie?

Pojazd:
Żeby sprawdzić zawór membranowy, musisz odkręcić króciec w którym siedzi gaźnik ,pod tym króćcem jest zawór membranowy http://motor-x.pl/membrana-kpl-2t-2,p.html płytki muszą ściśle dolegać do zaworu, muszą być bez uszczerbków,patrząc do środka zaworu od strony gdzie wpada paliwo nie może być prześwitu [płytki muszą dolegać,najlepiej to sprawdzić kierując go pod światło dzienne lub lampę]sprawdź też połączenie gaźnika z tym króćcem [guma luba pękać] bez skojarzeń :D i może ciągnąć lewe powietrze, tak samo uszczelki pod zaworem i króćcem,powinny być suche i całe, jeśli s mokre lub przerwane to też zaciąga lewe,zeby sprawdzić czy nie wypchnęło uszczelniaczy lub nie zaciągają powietrza ,musisz zdemontować wariator,i ustrojstwa rozrusznika i ci się ukaże uszczelniacz na wale ,[musi być koło niego sucho i musi siedzieć na swoim miejscu.] z drugiej strony trzeba zdjąć magneto i iskrownik i też oględziny uszczelniacza, na twoim miejscu zacząłbym jednak od zmierzenia kompresji, wtedy możesz szukać przyczyn w tym co podałem wyżej.

*

Pojazd:
Dzięki serdeczne. Zajrzę do niego w poniedzialek ;)

-- 19 maja 2014, o 20:39 --

Zaglądnąłem do skutera i nie mam pojęcia co mu jest. Przejrzałem wszystko, membranki okej, uszczelniacze też, wszystko cacy. Cylinder ok - gaźnik czyszczony kilka razy i nie ma szans odpalić. Paliwo nie dochodzi do cylindra, pod świecą susza i już. Ma ktoś jakieś pomysły jeszcze? - już chyba wszystko przejrzałem. Nawet chcąc go zalać to paliwa pod świecą nie ma, susza jak nie wiem. A gdy wlewam paliwo od świecy to tak samo, skuter ani się nie odezwie. Niby Tłok, cylinder oraz pierścienie w idealnym stanie.

Pojazd:
Sprawdz kompresje

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]