Dzisiaj jest 15 lis 2024, 19:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aerox
Siema, mam aeroxa 2009 rok który ma muła do 40 km/h, nie wiem od czego tak jest i zwracam się do was o pomoc, jak jest zimny(500m) to start git, ciagnie ladnie ale w miejscu mula lekko go zmuli(prawie nieodczuwalnie) i idzie dalej do 80-85, nie wiem co jest tego przyczyną. Druga sprawa jest taka że gdy wjezdzam np 60 km/h pod górkę, i spadnie mi predkosc ponizej 40-45 to za CHINY nie pojedzie wiecej tylko spada ciagle w dol i nie chce sie wkrecic jesli nie zjade z górki lub długiej prostej, czasami na tym mule moge przejechac 3-4km.. Na początku po wsadzeniu rolek 3.5g było lepiej bo przyspiecha byla lepsza i vmax wynosil ok 100 kmh(licznikowe oczywiscie) za tą kontrolke czerwoną od temperatury, pozniej 90, teraz 75-80, od czego tak moze sie dziac? Dodam ze rolki są chińskie i gówniane, jednak wczoraj sprawdzalem ich stan i są nienaruszone, tylko w wariatorze tak jakby w środku gdzie rolki wyrobił się można by to nazwać " próg" ale malutki.

I czy to normalne że pompa wody jest gorąca? Jeżdzę tak z tydzien i sie nie zatarl.

Setup :
Cylek seria, Pro Replica, rolki 3,5g chinskie, sprzeglo tec evo racing regulowane, s6 medium, pasek s6

regulacja-napedu-gaznika-aerox-t360865.html

WEJDŹ I POMÓŻ

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nic dziwnego że gorąca i że jak się nagrzeje to słabnie. Jest to spowodowane wysoką temperaturą, dlatego tłok puchnie i ma muła. Pompa wody jest gorąca w lecie, jeżeli chcesz uniknąć muła i przegrzewania, to wstaw jakąś dodatkową chłodnice, a następnie ciut lżejsze rolki. Możesz uniknąc puchnięcia tłoka, jeżeli kupisz kuty tłok, najwyższa pułka to Asso Werke, koszt około 220zł.

Cylinder Malossi Sport 70 12mm,
Wał Malossi MHR 12mm,
Wydech Yasuni R,
Gaźnik 17,5mm Motoforce,
Wariator Stage6 Sport Pro,
Przeciwtalerz Stage6 R/T.
Pasek Stage6 Sport Pro,
Przełożenia od BWS,
Sprzęgło Malossi Fly,
Dzwon Malossi.

GPS 105km/h

**
Awatar użytkownika

Ale to jest niemożliwe żeby puchł, bo było zimno i bylo tak samo, nie gasnie ani nic, pali od kopa. Jest tak ze jak jest zimny to trochę zamuli ale zaraz się wkręci, martwi mnie ten vmax i przyspiecha ze tak ostro spadly, ale ze tlok spuchl to na prawde niemozliwe.

-- 23 maja 2014, o 22:27 --

Dzisiaj jak zwykle jechalem 30 kmh (muł) i nagle spadl mega deszcz ktory zaczal sie przelewac przez ulice, mialem nawet mokre gacie xd a aerox zaczal nagle jechac tak jak powinien, dobrze sie rozpedzal i przyspieszal, teraz mam pytanie i juz prawie nie mam watpliwosci, jest przytarty tak? skoro woda go schlodzila i jechal normalnie?

WEJDŹ I POMÓŻ

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Takie wachania mocy są prawdopodobnie spowodowane puchnięciem tłoka, bądź zużytymi pierścieniami. Odkręć pare śrubek i sprawdź stan cylka, tłoka i pierścieni. Być może są jakieś przedmuchy na pierścieniach, a puchnący tłok dorzuca swoje 5 groszy.

Wał Malossi MHR 12mm,
Wydech Yasuni R,
Gaźnik 17,5mm Motoforce,
Pasek Stage6 Sport Pro,
Przełożenia od BWS,
Sprzęgło Malossi Fly,
Dzwon Malossi.

GPS 105km/h

**
Awatar użytkownika

Od czasu spadku mocy cos mi dzwoni w wydechu i ma problemy z odpaleniem, musze kopnac z 15 razy, czasem 3 albo 5. Moze byc tak ze jeden pierscien pekl i po prostu dostal w wydechu?

WEJDŹ I POMÓŻ

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tłok dzwoni, lub pierścienie, pewnie też mają przedmuchy i dlatego słaba kompresja, przez to nie chce odpalać. Rozbierz i sprawdź sam co tam się dzieje, my nie wróżki :) Z tego co napisałeś, to wywnioskowałem że poprostu coś się z cylindrem, tłokiem, pierścieniami, bądź łożyskiem korbowodu. Rozbierz jak najszybciej i sprawdź.

Wał Malossi MHR 12mm,
Wydech Yasuni R,
Gaźnik 17,5mm Motoforce,
Pasek Stage6 Sport Pro,
Przełożenia od BWS,
Sprzęgło Malossi Fly,
Dzwon Malossi.

GPS 105km/h

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]