Dzisiaj jest 25 lis 2024, 12:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Honda x8r-S
Witam,

Zaczne od tego ze posiadam hanke 26k przebiegu, ma ona swoje bolaczki takie jak nietrzymanie obrotow,terkot, przy ruszaniu z zimnego przez kilka sekund po pociagnieciu za manetke dochodzi odglos wycia tak jakby chcialo cos przepchnac w srodku ,na cieplym nie odpali bez gazu lub trzeba kopac 5 lat, ale to nie wazne.

Zastanawiam sie jak jej przywrocic zdrowie bo lato jest juz pelna para a skuterek stoi i nie mam na niego pomyslu.Mam kilka prostych pytan :
1.Od jakich czesci zaczac "tuning" tego skutera , tzn lepiej najpierw kupic wariator czy cos innego.
2.Jak polepszyc start w tym skuterze?
3.Jak podniesc chociaz nieco vmax nie idac w duze koszta.
Info ogolne:hanka jest full stockiem, 60km/h vmax, start slaby(moze dlatego ze waze sporo)lapie szybkosc po 30km/h.
Czekam na jakies rady i pozdrawiam :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd: HONDA x8r-s
A jakieś blokady mu zostały że tylko 60 poleci.? Na dobry początek zmierz kompresje. :D
Jak kompresja będzie to czy czasem nigdzie nie łapie lewego powietrza.

*

Pojazd: Honda x8r-S
Dzieki za rady, w najblizszym czasie sprawdze ta kompresje tylko najpierw musze znalesc iglice do tego modelu , wyskoczyla mi ta obraczka malutka i nie mam jak zlozyc.
Czekam na dalsze propozycje oczywiscie ;)

**

Pojazd: HONDA x8r-s
Jak cyl będzie miał słabą kompresje i będziesz chciał go wymienić to pamiętaj że dobre cylindry zaczynają się od ok 400zł.
Na mielochu masz polini za 399.99zł , sam na niego za niedługo będę przechodził a potem sb wrzucę gaźnik 17,5 i wario polini i myślę że ja na tym wycisnę ok 90-95km/h jak dobrze dotrę. :D

*

Pojazd: Malaguti F15 Firefox LC
Przy dobrej kompresji zacznij swój "tuning" od jakiegoś dobrego wydechu. Jeśli ci wtedy moc nie wystarczy to pomyśl nad większym gaźnikiem, cylindrem.

*

Pojazd: honda x8r-s
witam z mojej Hani też mechanik pościągał blokady,odciął kabelek z cdi,z wariatora ściągnął jakąś tulejkę pokręcił coś w gaźniku i miało być lepiej było o 5 km/h lepiej.wydech już jest sportowy bo wersja s
poczytałem i podobno dobrze wymienić wariator w hani na wariator z peugeota podobno pasuje ale nie wiem jaki.też bym chciał by moja hania leciała 90 dych.a czy masz w swoim skuterku że przy zatrzymywaniu cały przód się trzęsie a przejeżdżając przez tory zawsze tak rąbnie że aż ręce bolą.
tu potrzebny jest dobry fachowiec co sie zna jak te skuterki są zbudowane.ja dotąd nie mogę natrafić a jestem z Wągrowca na speca.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]