Dzisiaj jest 03 lut 2025, 12:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, ostatnio polakierowałem plastiki w mojej Sr na niebieski i czarny metalik. Powierzchnia jest gładka ale jest lekko matowa, nie jest to ten metalik , który bym chciał. Teraz pytanie jak go ożywić? Po rozmowie z bratem wynikło,że można te plastiki pociągnąć pastą polerską a później woskiem. Co wy na to?

W garbage znalazłem:

Pastę G3
Pastę lekkościerną AutoLand
Jakiś wosk

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha WHY
Poleruj, najlepiej mechanicznie, bo ręką to się zajedziesz a efektu jak mechaniczną nie osiągnieesz. Ja polecam system past Menzerna, używam i jestem zadowolony. G3 jest pastą "na mokro" i upierniczysz siebie, wszystko w koło a i ręcznie tego nie zrobisz za bardzo. Powiedz jeszcze czy lakierowałeś spray'em? Lakier powinien być tak położony, że bez żadnej polerki ma się świecić. Lakier bezbarwny w aerozolu ma to do siebie, że nie ma tego połysku co z pistoletu i nigdy nie osiągniesz tego samego spray'em. Ale przynajmniej trochę powinno być lepiej, także próbuj.

Yamaha Why JESZCZE seria :D
yamaha-why-by-scrappy-t390787.html

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Niestety sprayem. Nie mam dobrego pistoletu, osuszacza i zbytnio warunków. Dany był podkład i farba. Elementy były przytarte do "żywego", starego lakieru nie ma. Tą "szlifierkę" do polerowania mam. Da się coś zrobić z tych past co mam ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]