Dzisiaj jest 15 lis 2024, 6:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Beta Ark 50 LC
Witam, Jakiś czas temu dostałem skuter jakim jest Beta Ark 50 LC. Ja sam z siebie nie nam się na silnikach 2t i mam kilka problemów, które napotkałem chcąc go naprawić. Otóż, pierwsza sprawa wygląda następująco; śruba wydechu( prawa na foto) Obrazek
była krzywa i miała zjechany gwint, postanowiłem ją wykręcić i kupić nową. Podczas wykręcania jej kombinerkami, wiadomo zjechał się gwint śruby do końca i teraz ani w tą, ani w tą nie da się kręcić. Jak ją wykręcić i jak wkręcić nową? Albo czym bo nie mam pojęcia czym wkręcic szpilkę, aby gwintu nie zjechać.
Sprawa numer dwa. Wydaje mi się że ssanie jest całkiem nie kompletne. Przy tym skuterze ponoć nie było nic kopane i wszystko jest kompletne. Obrazek
Obrazek
Na foto w kanale ssania była tylko sprężyna. Na lince po stronie gaznika nie było nic prócz końcówki linki. Natomiast z drugiej strony linki jak na foto, widać, że ona ewidentnie powinna z czymś się łączyć, wnioskując po złączce i plastiku ochronnego.
Sprawa numer trzy; czy paliwo, które było przez rok w baku, nadal nadaje się do podania?

Prosiłbym o pomoc w moim problemie :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Co do problemu nr 1, to śruba Ci została w cylku i nie wychodzi czy jak? Jak chcesz nową wsadzić, to po prostu musisz przegwintować i tyle. Co do problemu nr2, to powinieneś mieć tam taką igliczkę. A problem nr 3, to paliwo roczne nie nadaje się do niczego.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

*

Pojazd: Beta Ark 50 LC
nr. 1
Dokładnie, nie chce się wykręcić z cylka. Mam zamiar ją wykręcić do konca i wkręcić nową, tylko czym? nakrętką z zaślepioną jedną stroną? i wkręcać jak śrube, czy jak? nie wiem jak ten gwin chwycić.
nr.2
Jeżeli tego tam nie ma, to pojedzie? Byłem w warsztacie wczoraj, to koleś powiedział, że psokojnie bez tego ssania da sie jechac. Co o tym sądzicie??

Pojazd:
Załatw sobie od kogoś tzw szczypce morsea i tym wykręcisz tą śrubę https://www.google.pl/search?q=szczypce ... 8wfQ04D4CA

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]