Witam, chcialem przedstawic wam moja maszynke, jaka jest Peugeot V-clic.
Kupilem go w 2013 roku poczatkiem sierpnia, wiec niebawem wybije rok od tamtego czasu.
Wiele sie zmienilo od tamtej pory, jednak postanowilem dopiero teraz zrobic ten temat, postaram sie krok po kroku pokazac wam jakie zmiany przeprowadzilem.
Zaczynamy:
Gdy go kupilem wygladalo jakos tak (zdjecie nie oryginalne)
Jego osiagi byly dosyc niskie, nie mial za duzo mocy
Vmax 50km/h, zbieral sie strasznie.
No i zaczelo sie:
Pierwsze zmiany to oczywiscie sciagniecie przedniego blotnika XD
na tym skuterze uczylem sie wszystkiego i tuning zaczalem srednio dobrze,
kupilem wariator malossi multivar, modul sportowy i filt gabkowy.
Myslalem, ze bede juz najszybszy w miescie i nikt mi nie podskoczy, jednak to myslenie bylo bledne,
osiagni sie zwiekszyly, ale nie wiele. Wyciagalem licznikowe 70km/h jednak dalej nie mial mocy i godzine sie rozpedzal.
Nastepnie postanowilem usunac tylni blotnik i rejestracje umiejscowic na karterze.
Szukalem na roznych stronach internetowych takiego mocowania, lecz go nie bylo, zrobilem go sam kosztem 5zl, kupilem zwykly katownik i lekko go przerobilem, w miedzyczasie zamowilem przedluzke na amortyzator.
Tutaj jeszcze bez przedluzki:
A tu juz z przedluzka:
Tutaj mala wyprawa z kolezka
Sezon sie skonczyl, nadeszla zima, a ja wiedzialem, ze na tych przerobkach nie skoncze.
Zamowilem swiatla str8 yamaha aerox i kupilem kierownice bmx.
A tu z swiatlami, jednak trzeba jeszcze z zewnatrz zaszpachlowac ta "ramke" i wyrownac to:
Nadal brakowalo mu mocy, wiec zakupilem Cylinder wraz z glowica WM motors 80cc
i dysze 88
Tutaj docieranie
Nie mam licznika, w moiim miescie wszyscy maja popsute liczniki, wiec nie moge powiedziec ile dokladnie teraz wyciaga, ale mysle, ze 85km/h + jest zrywny i czuc o wiele wieksza moc niz byla wczeniej. Postanowilem zrobic wydech przelotowy, o to zdjecia:
Plany na przyszlosc?
Owszem, za miesiac mam wyplate, wiec do Peugeota wleci silnik od Piaggio x9 250cm, dzisiaj dostalem przesylke a mianowicie plastiki od Aprili sr na tyl, ktore bede montowal, czekam jeszcze na lampy