Dzisiaj jest 20 mar 2025, 20:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd: Coliber Rex

Ostrzeżenia: 1
witajcie, mam teraz troche problem z innej "beczki". Ostatnio któryś z sąsiadów podkablował mnie i paru kumpli ze jeździmy jak (hyhy) "wariaty" :D Była policja 3 razy na stacji benzynowej oczywiście my wtedy byliśmy w szkole :P

I tak kupiłem skuter 0,5 msc temu, mam wszystkie papiery oczywiście, dowód rejestracyjny i ubezpieczenie (wiadomo nie mam karty :D na razie brak kasy, ale zapisze sie :D). I tak słyszałem że ma sie max 2 tygodnie na zmienienie dowodu rejestracyjnego na mnie/rodzica czy to prawda ? ile mogę jeździć na tym dowodzie ? przegląd techniczny mam do 2016 ubezpieczenie do 2015 czy jak zmienie dowód rejestracyjny będe musiał robić przegląd techniczny i ubezpieczenie ? czy to sie przepisuje ?

Czekam na szybką odpowiedź, oczywiście będe próbował uciekać czyli nie dać się złapać ale nie zawsze wychodzi :P

(Tak jestem gimbusem :D )

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skoro nie masz karty a chcesz jeździć a w razie konieczności uciekać to nie robi ci to różnicy kiedy będzie przerejestrowany pojazd.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: keeway f-act nkd
przegląd techniczny i ubezpieczenie przepisuje się ja na dowód rejestracyjny czekałem miesiąc ale dostałem tymczasowy, też poruszam sie bez prawka i nwm po co robić jak zna się wszystkie znaki i przepisy ruchu oczywiście xD. Nie radze uciekać a tym bardziej Coliberkiem ;)
pozdro :P

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Prawko robi się po to ( 300zł ) aby w czasie kontroli nie dostać mandatu ( 500zł ) lub w czasie wypadku nie być sprawcą. I płacić do końca życia rentę w najgorszym wypadku.

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
Co do przerejestrowania to jest tak, w ustawach nie ma takiego zapisu jak przerejestrowanie w okresie 30 dni (tak się mówi że jest miesiąc na to) ale nie ma tego zapisu, mnie straszyli policjanci że mi zatrzymują dowód bo od pół roku nie przerejestrowałem to bez pyskowania odpowiedziałem że gdzie jest taki zapis że muszę mieć przerejestrowany pojazd na siebie lub kogoś z rodziny a oni że tak jest i koniec to powtórzyłem im to samo i kazali czekać wpisali mnie do kompa że byłem kontrolowany i pojechałem dalej. Załóżmy że rozbiłeś swój pojazd i pożyczasz od cioci/dziadka/wujka coś innego no i co masz to przerejestrować bo jeździsz. Dla mnie to głupota i tyle

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
ja juz ponad dwa lata jezdze bez przerejestrowania jak zczapia do kontroli to sie czepiaja a ja to olewam i muwie tak samo jak kolega wyzej

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
malaguti-f12 pisze:
Co do przerejestrowania to jest tak, w ustawach nie ma takiego zapisu jak przerejestrowanie w okresie 30 dni (tak się mówi że jest miesiąc na to) ale nie ma tego zapisu,

Skoro uważasz, że nie ma takiego zapisu to lepiej idź się doucz. Bo z Art. 78 ust. 2 pkt. 1 Ustawy z dnia 20 czerwca 1997 roku Prawo o ruchu drogowym (Dz.U. 1997 nr 98 poz. 602 dla ułatwienia w szukaniu ustawy) mówi jasno o terminie 30 dniowym :mrgreen:

Cytuj:
Załóżmy że rozbiłeś swój pojazd i pożyczasz od cioci/dziadka/wujka coś innego no i co masz to przerejestrować bo jeździsz. Dla mnie to głupota i tyle

Nikt nie zmusza do przerejestrowania samochodu jak jest pożyczony gdyż kupno a pożyczenie to dwie inne sprawy. Bo tutaj nie jesteś właścicielem a tylko użytkownikiem. Termin 30 dni na rejestrację pojazdu dotyczy nabycia pojazdu czyli uzyskania prawa własności.

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
razor99, no to dlaczego jak zapytałem policjanta to nawet on o tym nie wspomniał? W takim razie i tak to pierdziel, nic za to nie mogą zrobić a nie woź ze sobą umowy kupna i jak zapytają sie czyje to mów że np wujka i pamiętaj jak nazywa się osoba z dowodu

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
malaguti-f12, bo tam nie ma bezpośrednio słowa "przerejestrowanie" a jest słowo "zgłoszenie" i dlatego nie wiedzą bo przecież nikt im nie powiedział.

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]