Dzisiaj jest 25 lis 2024, 0:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema wszystkim jestescie moja ostatnia nadzieja kupilem apollo orion xy50 myslalem ze gaznik wystarczy wyczyscic ale niestety swieca nowa zawory ustawione nowy gaznik kupiony juz niby wyregolowany a wciagle nie ma ducha probowalem roznych regolacji gaznika i nic na ssaniu wogole nie chodzi a jak go odpale to cisnienie tak jakby do filtra powietrza bilo tzn filtr powietrza jest glosniejszy od tlumnika duzo rzeczy juz robilem zalamuje rece prosze o pomoc nie wiem co jeszcze moge zrobic nowy cdi nowa pradnica z impulsatorem i wciagle nic silnik ten sam co romet zetka

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
sprawdz dobrze elektryke tzn czy masa poprzykrecana kumpel miał podobnie ale niedoszlismy co było uszkodzone

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

*

Pojazd:
Ok sprawdze jeszcze raz minus i mase juz pociagnalem extra no ale sprawdze dzieki jutro z rana dam znac

-- 3 paź 2014, o 12:05 --

witam no i sprawdzilem elektryke osobna mase do wszystkiego pociagnalem i dalej nic strasznie mi swiece okapca az czarna smola sie pojawia jak go kupowalem to nie mial cewki i kupilem taka jaka mi inni forumowicze doradzali czy mogli sie pomylic ??? sprobuje jeszcze impulsator znowu wymienic

-- 19 paź 2014, o 19:20 --

witam juz nie mam sily orginalna cewka z innego apollo cdi orginal nowa swieca probowalem na 3 dyszach 72/78/80 i nic poprostu porazka
nowy gaznik sprawdzone zawory
mie wiem juz poddaje sie sprzedaje tak jak jest

*
Awatar użytkownika

Pojazd: CPI GTR
"sprawdzone zawory" - masz na myśli luz oraz szczelność czy tylko sam luz? Na myśl mi przychodzi możliwość, że masz nieszczelne gniazda zaworów.

Co do cewki to bądź spokojny. Jeżeli iskra jest stabilna, to cewka jest dobra. Dla pewności sprawdź na pewno, czy jest na 12V i to wszystko.

*

Pojazd:
wiec sprawdzilem luz na zaworach jest ok chyba masz racje co do gniazd jutro rozbieram i szlifuje gniazda macie jakies dobre porady co do takiej domowej regeneracji glowicy ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]