Dzisiaj jest 15 lis 2024, 3:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Neos
Jak w temacie. Cylinder 70cc, deloretto 17.5 Już ominąłem czujnik stopu przy odpalaniu.

https://www.youtube.com/watch?v=W6ZoIcI ... e=youtu.be

Forum Volvo V40 S40

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
dobrze to on niechodzi na sam poczatek wykrec go rozbiez i wymyj z syfu napewno pomoze no chyba ze aku masz padniete
a i mozesz sprawdzic stan ząbków i na rozruszniku i na kułku tym na wale i bendyks jak jest ale chyba tam niema tylko zembatka jest czyli rozkrec wszystko wyczysc nasmaruj to co trzeba i bedzie palił

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

*
Awatar użytkownika

pele20101 pisze:
dobrze to on niechodzi na sam poczatek wykrec go rozbiez i wymyj z syfu napewno pomoze no chyba ze aku masz padniete
a i mozesz sprawdzic stan ząbków i na rozruszniku i na kułku tym na wale i bendyks jak jest ale chyba tam niema tylko zembatka jest czyli rozkrec wszystko wyczysc nasmaruj to co trzeba i bedzie palił

Już go rozebrałem i umyłem, aku jest nowe i na innym aku też tak chodzi. To co dokłądnie może tam byc nie teges?

Forum Volvo V40 S40

Awatar użytkownika

to wtedy musisz rozkrecic nakretke wału wyciagnac wszystko wario i zobaczyc w jakim stanie jest koło rozrusznika jesli zabki ok to łozysko igiełkowe te duze czy jest kompletne a potem wolne koło rozrusznika takie czarne cos z warstwa scierniwa i sprawdzic w srodku czy wystaja takie tulejki to rozebrac nasmarowac
http://shop.mieloch.pl/sprzeglo-jednoki ... 9342.bhtml
o to mi chodzi i to ma takie tulejki chyba 3 które sa przetrzymywane przez sprezynki to musisz rozebrac wyczyscic i przesmarowac i złozyc a jesli i to niepomoze to sprawdz tą mała zembateczke jak sie kreci po tulei metalowej i czy niema luzów na boki ją tez trzeba przesmarowac bo ma w srodku łozysko jesli i to nie pomoze to ja wymiekam

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

Pojazd: Yamaha Slider
Nie jestem pewien,ale nie wiem czy nie czytałem gdzieś, że Horizontale nie odpalają ze startera przy cylindrze 70 ccm.

Yamaha Slider Stunt Full Sport 70
Cylinder:Dr.Evo 70
Wydech: Leovince ZX
Wariator:Stage6 Sport Pro
Sprzęgło:Stage6 Sport Pro
Gaźnik: Dellorto 19
Dzwon:Stage6 WingCooler

*
Awatar użytkownika

pele20101 pisze:
to wtedy musisz rozkrecic nakretke wału wyciagnac wszystko wario i zobaczyc w jakim stanie jest koło rozrusznika jesli zabki ok to łozysko igiełkowe te duze czy jest kompletne a potem wolne koło rozrusznika takie czarne cos z warstwa scierniwa i sprawdzic w srodku czy wystaja takie tulejki to rozebrac nasmarowac
http://shop.mieloch.pl/sprzeglo-jednoki ... 9342.bhtml
o to mi chodzi i to ma takie tulejki chyba 3 które sa przetrzymywane przez sprezynki to musisz rozebrac wyczyscic i przesmarowac i złozyc a jesli i to niepomoze to sprawdz tą mała zembateczke jak sie kreci po tulei metalowej i czy niema luzów na boki ją tez trzeba przesmarowac bo ma w srodku łozysko jesli i to nie pomoze to ja wymiekam

Rozebrałem wszytsko na pierwsze części, umyłem, nasmarowałem łożysko, zębatki smarem do łańcuchów i wszystko śmiga 100% szybciej :cool:

Forum Volvo V40 S40

Awatar użytkownika

czyszczenie w 99% pomaga i fajnie ze pomogłem

*
Awatar użytkownika

pele20101 pisze:
czyszczenie w 99% pomaga i fajnie ze pomogłem

No miło że ktoś umie pomóc. A dodam od siebie że tam trzeba z umiarem używać smaru bo za dużo może właśnie zaszkodzić jak było u mnie.

Forum Volvo V40 S40

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]