Dzisiaj jest 25 lis 2024, 0:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki SV650S
Jestem posiadaczem romet 767 2t. Siedzą w nim rolki 4.0g i kupuje tłumi s6 pro replica a wiec jaka regulacja do romcia zalezy mi na starcie bez mula dobrym przyspieszeniu i v maxie bez przeciazen paska napedowego niechce co miesiac go wymieniac i zeby niebyly zbyt wysokie obroty bo seria wał i cylek chlodzony powietrzem.Skuter ma przebieg 5700km

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Matrix
Jak zmiana wydechu to szykuj się na zmianę sprężynek sprzęgła pod niego, docisk też może być potrzebny, w zależności jakie rolki dobierzesz. Nie zapomnij jeszcze zdjąć blokady w wydechu ( zwężenie w kolanku)

Po replica to dla wielu niskoobrotowy wydech, ale pod seryjnym cylkiem będzie spełniał rolę wysokoobrotowego. Największą moc na replice uzyskasz przy obrotach 7-10 tyś, więc trzeba jakieś średnio-twarde sprężynki, docisk medium np od stage6 ma docisk 42kg, więc starczy, potem rolki na bank trochę cięższe. Stawiałbym na 5g-6g zależy też jaki masz wariator.

**
Awatar użytkownika

Mam czerwone sprężynki top racing bodajże +30% a po co niby 5g chciałbym wmiare elastyczne obroty podczas ruszania żeby wyższe łapał ale sprawdze i tak ten twój set u siebie w sklepie widzialem tylko polini niebieska centralke

*
Awatar użytkownika

Polini niebieska ma 22kg, nie wiem jak u ciebie, ale u mnie w keeway-u seria ma coś koło 20kg , tylko krótsza, więc nie czułem różnicy, dopiero po zmianie na medium stage6 (42kg) zaczeło rwać mnie z siedzenia.

Co do tych sprężynek top racing, to z jakich obrotów startujesz 0-20-40km/h?

Sugerowałem cięższe rolki jeśli byś miał sprężynki twarde. Przy wysokich obrotach nie trzeba lekkich rolek i lepiej będzie przełożyć siłę na wario, żeby jako pierwszy wycisnął pasek do góry, a potem dopiero sprzęgło. Na tych 4g też pojeździsz, ale będzie buczał, nie oddając mocy.

**
Awatar użytkownika

Ja niemam założonych tych sprezynek jeszcze bo niemam jak odkrecic dzwonu a nieoplaca mi sie jechac same sprezynki do mechanika wymieniac zeby mi odkrecil w zime dopiero je zaloze jak regulacje bd robil.I chyba bd kupował dzwon Hebo czy on coś mi da?

*
Awatar użytkownika

Sam dzwon do serii raczej nie wiele da, może trochę lepiej będzie chłodził :P

Możesz jechać do pierwszego lepszego mechanika, który za free poluzuje Ci śrubę za pomocą pistoletu, bo one są seryjnie bardzo mocno zakręcone i ręką nie da rady.

Ja odkręciłem dzwon domowym sposobem.

Klucz żabka, metrowa, stalowa rurka, klucz nasadowy i młotek.
Rączki klucza wkładasz w dwie szczeliny dzwona poziomo, potem między klucz wkładasz rurkę, opierając o ziemię w kierunku przeciwnym do odkręcania i dobijasz młotkiem rurkę do klucza, żeby rączki się zacisnęły na dzwonie. Zakładasz klucz nasadowy na śrubkę i odkręcasz. Możesz klucz spróbować walnąć parę razy młotkiem, żeby popuściła ;]

Na wario też mam sposób.
Szukasz dziurki na przeciwtalerzu, wkręcasz bądź wkładasz tam mocną, małą śrubkę i blokujesz na obudowie, albo przekładni i odkręcasz kluczem nasadowym

**
Awatar użytkownika

Ja wario odkrecam tak wkladam klucz 34 w otwory od wario i blokuje o cos

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]