Dzisiaj jest 06 lut 2025, 0:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
witam mam taki problem kupiłem skuter huosung sb i nie chce odpalić tzn mam sciągnięty tłumik to słychać ze mieszanka się przepala 3razy mi odpalił pochodził kilka sekund jednak jak odpalił to miał niskie obroty i zero reakcji na gaz juz nw co sprawdzać gażnik czysciłem juz chyba z 5 razy
skuter ma bardzo mały przebieg 580km od nowości na liczniku i powiem po stania silnika potwierdzam ten przebieg czyli cylinder chyba odpada bo kompreche ma cacy kopka chodzi cieżko czuć kompresje

silnik w tym skuterku jest jakaś podróba morini bo ma inna pokrywę iskrownik ma tylko 2 cewki i jest cewka i moduł i cylinder ma inaczej wejście na montaż tłumika zrobione
nie mam założone filtra powietrza
przy gażniku jest taki czujnik wkręcany podłącza się dwa kable jeden masowy o drugi nw do czego po co to podgrzewacz paliwa czy co
nw co może mu być wleje paliwo do baku zacznę kopać i po około 20 tu kopnięciach słychać ze mieszanka się przepala ale nie odpali za hiny juz nie wiem czy go sprzedać bo wolał bym zrobić i opchać za dobry hajs bo z takim przebiegiem to cos te części w skuterku musza być coś warte

sprawdzałem simering od strony iskrownika i jest dobrze od strony wariatora nie sprawdzałem nie mam klucza żeby odkręcić

czego może być to wina gaznika modułu jutro cewkę zmienię zobaczę swiecę zbadam zmieniałem juz kilka

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: hyosung sb
to normalny morini. Też mam hyosunga sb i też z podobnym przebiegiem :) I musiałem gaźnik wymienićbo tamten to troche lipa była.

Wpadniej :D działa na 2015 post2624155.html#p2624155

Awatar użytkownika

ok dzięki dzisiaj spróbuje zmienić gaznik na wciskany z krućcem innym i napisze czy pomogło

-- 26 sty 2015, o 15:55 --

założyłem kruciec z minarelki hinskiej trochę musiałem przerobić włożyłem gaznik dellorto 17,5 i zero różnicy
krótki filmik jak się to objawia
https://www.youtube.com/watch?v=cU-6aSGEGN8

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

Awatar użytkownika

Pojazd: TGB 101 TRYTON
A próbowałeś na innej świecy? albo odpalić z wiertarki?

Wpadnij tgb-tryton-sport-d-t402831.html

Fp projektu: https://www.facebook.com/pages/Tgb-101- ... page_panel

Awatar użytkownika

swiece zmieniałem kilka z wiertarki próbowałem ale akurat wtedy miałem odpiete ssanie i iskry nie było a jak sie skapnołem ze niema to juz za mało wachy miałem i dupa na razie niech stoi skołuje jakies paliwo to bede dalej kombinował

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]