Oleju na pełny zbiornik dolewałem 50-55ml. Widocznie za dużo - cofa mi go do filtra po czym zostawia plamę w garażu.
1.Luz na korbie góra dół czy prawo lewo?
2. O docieraniu jest milion "poradników" i każdy przeczy innemu niestety
3. Co do regulacji - przerobiłem kilka dysz i przy 105 chodzi najlepiej. Bardziej mi napęd "śmierdzi".
Od pierwszych jazd miałem 3,5gr +Stage6 Hard. Zbierał się przyjemnie bez dziur. Gdy kompresja spadła postanowiłem zmienić rolki na 3gr - docisk ten sam. Trochę poużywałem go - nie powiem fajnie się wkręcał. Jeździłem i jeździłem kompresja spadała nadal. Aktualnie ma niesamowitego muła przy 60kmh - przy obecnym stanie cylindra nie da się nim jechać szybciej niż 60 gdy silnik jest ciepły (na zimnym wkręca się dobrze). Gładź wariatora i przeciwtalerza bez rowków i innych niespodzianek.
4. Przy okazji zapytam: Kupiłem kiedyś pasek Stage6 Pro. Okazał się krótszy o jakieś 1-2mm od starego.
Przy zakładaniu go muszę ścisnąć tylne talerze by założyć na wał. Dzięki temu jest jakby "na biegu" od samego początku. Na tym pasku skuter ma ogromny problem z ruszaniem 0-20km/h. Da się czymś to zlikwidować czy po prostu pasek jest dedykowany pod napęd Stage6?
5. Czy polecacie zestaw Colortune do regulacji składu mieszanki?