Dzisiaj jest 27 lis 2024, 23:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Czy podoba ci sie mój projekt?
Czas głosowania minął 05 maja 2017, 15:37
TAK :) ! 100%  100%  [ 3 ]
Może być ! 0%  0%  [ 0 ]
NIE :/ ! 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 3
Autor Wiadomość
*

Pojazd: CBR 125R 13'
Witam! :lol:
Postanowiłem wam zaprezetowac swoja CBR 125R - najmniejszą CBR :) ale jak dla mnie jest to bardzo dużo.
Po rocznej przygodzie z Yamahą TZR postanowiłem przesiąść się na coś większego .Chciałem motocykl z małym spalaniem,wytrzymałym silnikiem,nie zwracałem na osiągi padło oczywiście na 125c w 4T . Myślałem nad Yamahą YZF R-125 lub Hondą CBR 125 R. Wybór padł na Hondę ponieważ wizualnie według mnie nie jest ,,Typowym ścigaczem" a egzemplarze z rocznika 2012-2014 da się wyrwac za stosunkowo niską cenę porównując do R125 no i mało jest CBR w nowej budzie w PL :-D .
Moja Honda pochodzi z wrzesnia 2013 roku .Jest sprowadzona z Niemiec z przebiegiem 6101km udokumentowanym w ksiażce serwisowej od pierwszego Własciciela :-D .Przy CBR nic nie było robione jest cała w orginale ale ja oczywiście planuje ja zmienić :lol: .Zakupiłem ją dn.12.01.2015r .Poniżej zaprezentuje Hondę taka jaka kupiłem oraz co w niej planuje zmienić.Pozdr! :lol:

Więc zaczynamy!
OPIS: :lol:

~ :arrow: Pojemność skokowa-125 cm³
~~ :arrow: Rocznik 2013 (wrzesień)
~~~ :arrow: Orginalny przebieg przy zakupie 6101km
~~~~ :arrow: Orginalne malowanie: JC 50
~~~~~ :arrow: Mechanicznie i optycznie wszystko w Orginale

No i wreszcie to co lubie najbardziej :!: :!

PLANY:
~~Szybka CZARNA przyciemniana ERMAX-ZAMÓWIONE :D
~~~Korek Wlewu Paliwa w kolorze Czarnym
~~~~Jeśli fundusz pozwoli to CRASH PADY
~~~~~Nowe bardziej zgrabniejsze lusterka od Hondy CBR 600RR -Zrealizowane
~~~~~~Nowe Manetki- ZAMÓWIONE :D
~~~~~~~Nowe krótsze cieżarki kierownicy
~~~~~~~~ Dzwignie hamulca i sprzegła-ZAMÓWIONE :D
~~~~~~~~~Naklejki Honda na czarne pługi-ZAMÓWIONE :D
~~~~~~~~~~Paski na koła-W realizacji :D
~~~~~~~~~~~ Czarna osłona tłumika(zostawie seryjny wydech ponieważ bardzo mi sie podoba jej głos )

PLANY bedę starał sie robic w miare mozliwości finansowych!Poniewaz musze zrobić kategorię A1 :oops: :!:

FOTY PO ZAKUPIE :
Narazie tylko takie ale jak tylko przyjdą wszystkie zamówine rzeczy ii zostanla zamontowane to napewno pochwale sie fotkami Lepszej Jakosci :) LEWA!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RS 125 2010
No ładna CBR ale ja bym zmienił tłumik ja u siebie zmieniłem w R125 i nie żałuję :)
Zapraszam do mojej R'ki

Aprilia RS 125 2010 : http://forum.mieloch.pl/aprilia-rs-125-2010-rm-black-by-wiktor-new-project-t408842.html

**
Awatar użytkownika

Pojazd: R125, Aerox Stunti
Moim zdaniem zmiana wydechu w jednocylindrowym 125cc jest bezsensu. Ani nie dodaje mocy, może delikatnie elastyczności - za to moto pierdzi i słychać je z odległości kilometra. Jeszcze jakby to był ładny dźwięk, ale imo taki nie jest. ;)

W dodatku >1000zł za wydech, którego kupno mija się z celem to trochę dużo. :P

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Redowa F12
Jeździłbym :twisted:
Daj jakiś filmik jak mruczy silnik :3

http://forum.mieloch.pl/redowa-f12-and-italjet-dragster-twinkit-by-maniek-97-t306585-120.html

*

Pojazd: CBR 125R 13'
Siemanko! Co do wydeszku to tak jak pisałem w planach jedynie co to moze czarna osłona bedzie ale jak okleje to zobacze czy zostanie czy zdejme folie ;).Wydechu nie bede zmieniał bo naprawde i osobiscie głos odpowiada(wokncu 4t to nie to samo co 2t) po za tym nie bedę ładował 1500zl za nowy wydech bo nie mam nawet tyle i moto mam na 2 sezony i pozniej bedzie przesiadka na coś wiekszego.Co do nagrania to bedzie jakieś tylko jak załoze wszystkie dodatki i ją skrece :P :P predzej bedą jakies foty :) .Dzisiaj przyszły Klameczki i naprawde robią wrażenie,Pomaluje dzisiaj korek do baku i śróbki od owiewek na czarne .Szybka idzie z Francji ma przyjsc w Pon do PL i mi mają wysłać wkońcu (czekam juz 3tyg) takze jak tylko przyjdzie bede miał wolną chwile to lece do garazu i bedę ją ubierał .Pozdrawiam!

-- 17 maja 2015, 15:30 --

Witam! Bardzo przepraszam za długa nieobecność ale nie miałem czasu wejsc i cos napisac ;).Wiec tak:
Szybka załozona,klameczki rownież,paseczki też i naklejeczki oczywiscie ze tak ;) :lol: :lol: . 20.04 2015r zdałem za pierwszym Egzamin teoretyczny i 05.05.2015 o godzinie 10,40 skończyłem i ZALICZYŁEM Praktyke!. 15.05.2015 0debrałem prawko i Mój sezon Motocyklowy uwazam za otwarty..Ponizej fotki z wczorajszego wypadu ,,NAD WODĘ" :lol: :lol: :lol: .Pozdrawiam!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Teziak <3
Siema Matek! :mrgreen: Widzę Cebra w dobrym kierunku zmierza, tak jak to z TZR'ką było. :wink: Szyba ładnie siadła, klameczki też. Pięknie jest. Gratki też za zdany egzamin! :D

*Zajrzyj czasem do TZR (klik na podpis)*

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]