Dzisiaj jest 24 lis 2024, 20:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Pojazd: Yamaha Slider
Cześć :) Jako,że kończę składanie mojego skuterka,a nigdy nie regulowałem napędu,to zwracam się z prośbą do Was :)
Skuter: Yamaha Slider,silnik Minarelli Vertical
Co chcę osiągnąć? Skuter jest do stuntu,także jak najlepsze przyspieszenie
Jakie muszę kupić mniej więcej dysze,sprężynki sprzęgła,centralną?
Set:
Cylinder:Dr.Evo 70
Wydech: Leovince ZX
Wariator:Stage6 Sport Pro
Sprzęgło:Stage6 Sport Pro
Dzwon:Stage6 Wingcooler
Gaźnik: Dellorto 19,albo 21
Wkład filtra powietrza Malossi Double Red Sponge

Prosiłbym również o podanie +-
Spalania na gaźniku 19 i 21
V-maxa
Przyspieszenia

Jeszcze jedno pytanie,muszę od razu zmieniać pasek na np. Dayco,czy mogę seryjny wyjeździć do końca,aż pęknie? I czy mógłbym jeszcze coś kupić dla lepszych osiagów?
PS:Wiem,że jestem wymagający :P i że nikt nie poda tego dokładnie,chciałem zapytać tylko tak orientacyjnie,żeby wiedzieć co kupić :wink:
Z góry wielkie dzięki :)

Yamaha Slider Stunt Full Sport 70
Gaźnik: Dellorto 19
Dzwon:Stage6 WingCooler

Ostatnio zmieniony 16 mar 2015, 20:48 przez PrzemekB, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
Setup calkiem przyjemny, chociaz za duzo mocy w stuncie to tez nie zadobrze, wiem cos z wlasnego doswiadczenia.Sam pasek, warto sprawdzic jego stan, wytarcia, pekniecia itd jezeli odwrocisz pasek i znajdiesz jakies rozszarpania, pekniecia, to warto juz pomyslec o jego wymianie.Polecam zwykly DAYCO, zadne kevlary,poprostu zwykly, nie psuje tak wariatora.Wkoncu lepiej czesciej wmienic pasek niz wariator.;) Co do regulacji napedu, tu zaczyna sie bajka, rolki dobierasz takie by skuter nie krecil obrotow z kosmosu, ale zeby tez nie byl ociazaly, musisz testowac na roznych gramaturach, ja zawsze dobieralem co 0.5g i sprawdzalem, patrzylem na tych ma ciezej, na tych lzej, to tak mnw w polowie dobieralem i patrzylem. Docisk, dobierasz taki by pasek sie nie slizgal, ale zeby tez nie byl za twardy, bo skuter bedzie krecil obroty, a v-max tez nie bedzie za dobry, sprezynki to takie by skuter nie mulil do 20 km/h to tak mnw opisane, jak rzut beretem.Spalanie, to zalezy od stanu czesci, dynamiki jazdy,regulacji i wiele innych rzeczy, ciezko okreslic tak mnw 4-5.5l w tych granicach, w spalaniu miedzy gaznikiem 19 a 21 nie bedzie kosmisznej roznicy, takze lepiej zainwestowac w 21, lepszy przeplyw mieszanki i chlodzenie wew cylindra.:)

Pojazd: Yamaha Slider
buniek pisze:
Setup calkiem przyjemny, chociaz za duzo mocy w stuncie to tez nie zadobrze, wiem cos z wlasnego doswiadczenia.Sam pasek, warto sprawdzic jego stan, wytarcia, pekniecia itd jezeli odwrocisz pasek i znajdiesz jakies rozszarpania, pekniecia, to warto juz pomyslec o jego wymianie.Polecam zwykly DAYCO, zadne kevlary,poprostu zwykly, nie psuje tak wariatora.Wkoncu lepiej czesciej wmienic pasek niz wariator.;) Co do regulacji napedu, tu zaczyna sie bajka, rolki dobierasz takie by skuter nie krecil obrotow z kosmosu, ale zeby tez nie byl ociazaly, musisz testowac na roznych gramaturach, ja zawsze dobieralem co 0.5g i sprawdzalem, patrzylem na tych ma ciezej, na tych lzej, to tak mnw w polowie dobieralem i patrzylem. Docisk, dobierasz taki by pasek sie nie slizgal, ale zeby tez nie byl za twardy, bo skuter bedzie krecil obroty, a v-max tez nie bedzie za dobry, sprezynki to takie by skuter nie mulil do 20 km/h to tak mnw opisane, jak rzut beretem.Spalanie, to zalezy od stanu czesci, dynamiki jazdy,regulacji i wiele innych rzeczy, ciezko okreslic tak mnw 4-5.5l w tych granicach, w spalaniu miedzy gaznikiem 19 a 21 nie bedzie kosmisznej roznicy, takze lepiej zainwestowac w 21, lepszy przeplyw mieszanki i chlodzenie wew cylindra.:)

Wielkie dzięki za odpowiedź,poczekam to może jeszcze ktoś coś doradzi :)

-- 22 mar 2015, 19:40 --

Cześć :) Moglibyście jeszcze odpowiedzieć na te pytania? :)
Jakie muszę kupić mniej więcej dysze,sprężynki sprzęgła,centralną?
Prosiłbym również o podanie +-
V-maxa
Przyspieszenia

Yamaha Slider Stunt Full Sport 70
Gaźnik: Dellorto 19
Dzwon:Stage6 WingCooler

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]