Dzisiaj jest 28 lis 2024, 15:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha Aerox
Mam pytanko. Posiadam Yamaha Aerox zacznę od tego co było. miałem cylek dr evo 70(nowy, dotarty) wał seria napęd seria lecz rolki 4g i miekka centralke a twarde spreżynki i wydech tecnigas next-r (niskoobrotowy) leciał 105km/h . Przed Zima rozpadł sie wał (nic sie cylindrowi nie stało) wiec kupilem nowy wał top racing evolution i łozyska skf (jest masywniejszy od seri) i zmienilem sprezynki w sprzęgle dałem mu twarda centralke a miękkie małe spręzynki. i start duzo lepszy ale v/max 80 ;/ gdy zmieniłem spowrotem samą centralke na miekka start sie duzo pogorszył ale v/max dalej taki sam. i co moze byc wina tego ze nie chce leciec spowrotem 105km/h?? . Chyba małe spręzynki nie dają nic do v/max'u. mam gaznik 12 chinski jakis ale chodził cały czas na nim. co mam zrobic aby v/max wrocił?? Podsumując zmienilem tylko wał, centralke i małe sprezynki sprzegłą. (jeszcze załozyłem Moduł Racing[niby za 30zł ,czy cos daje ? nwm ale raczej nie trzyma]) Jest mozliwosc ze na ten wał potrzebny wiekszy Gaznik np. 17,5 19, 21???

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Ogólnie go tego cylindra już dawno powinieneś dać gaźnik min. 19mm. Sprężynkami ustalasz moment startu przez co czasami omija się dziurę w przyspieszeniu. Powinieneś do nowych części wyregulować całość.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

*

Pojazd: Yamaha Aerox
Wiem ale dawniej wszystko chodziło ma tym gaźniku tyle co wal zmieniłem nawet wcześniej miałem chińska 70 to na nowego cylka nawet nie regulowalem bo nie było takiej potrzeby. Miałem dziurę w przyspieszeniu na rolkach 4.5g zalozylem 4g i dziura znikła.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]