Mam pytanko. Posiadam Yamaha Aerox zacznę od tego co było. miałem cylek dr evo 70(nowy, dotarty) wał seria napęd seria lecz rolki 4g i miekka centralke a twarde spreżynki i wydech tecnigas next-r (niskoobrotowy) leciał 105km/h . Przed Zima rozpadł sie wał (nic sie cylindrowi nie stało) wiec kupilem nowy wał top racing evolution i łozyska skf (jest masywniejszy od seri) i zmienilem sprezynki w sprzęgle dałem mu twarda centralke a miękkie małe spręzynki. i start duzo lepszy ale v/max 80 ;/ gdy zmieniłem spowrotem samą centralke na miekka start sie duzo pogorszył ale v/max dalej taki sam. i co moze byc wina tego ze nie chce leciec spowrotem 105km/h?? . Chyba małe spręzynki nie dają nic do v/max'u. mam gaznik 12 chinski jakis ale chodził cały czas na nim. co mam zrobic aby v/max wrocił?? Podsumując zmienilem tylko wał, centralke i małe sprezynki sprzegłą. (jeszcze załozyłem Moduł Racing[niby za 30zł ,czy cos daje ? nwm ale raczej nie trzyma]) Jest mozliwosc ze na ten wał potrzebny wiekszy Gaznik np. 17,5 19, 21???
|