Witam Wszystkich, otóż piszę do was ponieważ mam problem, a więc około tygodnia temu zmieniłem w romku głowice,cylinder,tłok,moduł,dysze do gaźnika,stoże, rolki 6,2g,sprężyne centralną sprzegła (żółta) oraz sprężynki (czerwone)
Teraz może po krótce opisze wam mój problem otóż złożyłem ten zestaw i skuter praktycznie w ogóle nie miał mocy, po mocniejsze chwilowej przejażdżce gdzie prędkość dochodziła maksymalnie do 55km/h jakby stacił moc, diagnoza padła na przytarty cylinder/tłok lub wydmuchaną uszczelkę. Rozebrałem całość i tłok jak i cylinder są ok, uszczelki są nowe a problem jest nadal.
Skuter praktycznie w ogóle nie ma mocy, bierze z wysokich obrotów i ciągnie tak sobie ale domyślam się że to za sprawę sprężynek sprzęgła nie zmienia to jednak faktu iż nie ma on mocy, prędkość maksymalna to około 45km/h i jechałem tak dosłownie przez kilka sekund, do tego mocno słyszalny jest szum/gwizd z okolic silnika.
Proszę was o pomoc ponieważ już włosy z głowy sobie powyrywałem a skuter chodzi bez zmian a nawet gorzej ;/
Pozdrawiam Dominik
|