A powiedzcie mi, czy może tez być to wina gaźnika? Że jest zabrudzony albo przytkany? I z tego powodu by go szarpało z powodu za małej ilości paliwa?
-- 14 cze 2015, 14:33 --
Dziwna sprawa, dziś wybrałem się skuterem na stacje i podczas jazdy były wciąż te same wyżej wymienione objawy.
na Stacji kupiłem około 1,5 benzyny do karnistra. Wlałem do niej około 30 max 40 ml oleju i wymieszałem i Wlałem do baku. Podczas powrotu do domu dalej to samo.
Teraz przed chwilą byłem na krótkiej przejażdżce i objawy nagle ustały. Skuter śmiga tak jak wcześniej. Zero spowolnien. Pod górkę nie traci mocy. Z łatwością osiąga v-max.
Czy możliwe, że dozownik w skuterze jest wadliwy? Bo Wlałem do niego ręczna mieszankę mimo tego iż w skuterze cały czas znajduje się w zbiorniku olej.
I czy te spowolnienia i szarpanie mogły być wywołane wcześniejszym złym smarowaniem?
-- 14 cze 2015, 17:55 --
problem powrócił.. :-(
-- 14 cze 2015, 18:17 --
Zaczynam zdejmować plastiki, a potem gaźnik i zobaczę jak On tam w środku wygląda.
-- 14 cze 2015, 19:14 --
Czy ten o to zaznaczony na niebiesko kabelek mógł być winowajcą?
Ponieważ On bardzo luźno chodzi, wręcz spaduje, nawet widać jak iskrzy podczas dodawania gazu.
A poniżej zdjęcie całości: