Witam wszystkich zgromadzonych.
Jako, że z 2 miesiące temu kupiłem Boosterke (to moja druga) to wiedziałem po co, nie bede sie rozpisywał, ale podam set-up.
Cylinder Airsal T6 70
Wydech Stage 6 Pro Rep
Wał Top Racing, uszczelniacz cortceo, lozyska fag
Wariator Top Racing mieszane 5.5g/4g
Sprzęgło oryginał (najlepiej wypadło) do wymiany sprezynki na twardsze
Centralna malossi czerwona
Dellorto 21 z auto ssaniem dysza 85
Membranki Polini carbon
Swieca a było ich kilika dzis wsadzona nówka B8HS (zalecana B9HS-jeszcze nie doszła....)
Nie ważne jaki setup ważne, że mnie już szlag trafia za przeproszeniem z tym skuterem, zielonego pojecia nie mam w czym leży problem, juz kupowałem klin wału top perfomances, pieniadze w błoto bo nie dał on nic, mniejsza o to, cały czas coś nie pasuje temu skuterowi, teraz jak już jest dobrze, to zaczął wariować strasznie, problem polegał na tym, że (piszę o ostatnim secie, a było ich z 30!!!!!!!!)
Czyli to co jest plus zaślepione "patyczkiem" ssanie automatyczne, bo mi nie pasowało za duzo palil i co sie opkazuje, skuter rwał jak szatan ale tylko zaraz po odpaleniu, po odkreceniu manety metry leciały jak centymetry, aż tak po paru set metrach (moze po 300max) skuter zaczynał sie dusić tak jak by odcinało mu paliwo, zwalniałem do minimalnych predkosci i przez pewien czas mogłem kłaść mu znów, a ż do wczoraj kiedy miałem jechac po zgubiony telefon, a ten **** nie zapalił, i tak do teraz jest, że od początku przerywa (co wam pokaże na filmiku) i nie wkreci wyzej jak 4k obr. (na oko), v-max to pewnie 25km/h tak sie stanowczo nie da jeździć, nowa świece którą wyciągnałem miała biały nalot a skuter kopci strasznie!!! Wszystko śmierdzi paliwem...
Załączam wam filmik jak chodzi na w miare rozgrzanym silniku (co dopiero z roboty 2 km musiałem jechać) na nówce funkiel świecy bez filtra powietrza, dla mnie jest to nie pojete, głowa mała oO
PRoszę Was forumowicze o jakieś cenne porady bo ja juz nie mam sił (zresztą już został przekopany)...
Z ciekawostek leje na orlenie i na bliskiej z bliskiej lepiej chodzi, leje olej husqwarna HP oil 100tke na 3.5 l (producent podaje 1:33) , a jednak wydaje mi swie, ze to za duzo oleju jest.,
Tu są fotki świec igaźnika, zdjecia swiec są robione z dwóch stron, pierwsza to stara polska iskra (dobrze było w poprzedniej boosterce na niej), druga to nówka)
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/5870636/1A tu filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=1BrjFpY ... e=youtu.beChłopaki ja już rece rozkładam, sory za haos, ale ten kto trafi dostaje czteropak żubra na adres, pytajcie o co chcecie, ja bede sprawdzał i próbował.