Dzisiaj jest 27 lis 2024, 3:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
Jedras321 pisze:
No, no widzę, że kolega ładnie leci z tematem, zapraszam do mnie, jak z Airsala jesteś zadowolony?

Dzięki. :D

Of course, jestem zadowolony, nawet bardzo. :) Nie narzekam, lecz z uśmiechem na twarzy oddałbym go jeszcze na rozwiercanie ale nad tym pomyślę już w przyszłym roku.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Beta Ark,Peugeot Jet Force
Masz z głowicą od Airsala czy seryjną?

Wpadnij zobaczyć co u mojej Beaty :)
--->http://forum.mieloch.pl/post2659881.html#p2659881

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Jedras321, powiem Ci tak szczerze, że nawet na to nie zwracałem szczególnej uwagi, takiego już kupiłem. Jutro sprawdzę, wyjęcie obudowy cylindra to dwie śrubki, więc w przeliczeniu na czas to minuta. :)

-- 8 wrz 2015, o 20:46 --

Ale raczej seryjna, bo widzę, że Airsal sprzedaje kit'y z głowicami ale do LC, a do AC już nie widzę.

Ostatnio zmieniony 08 wrz 2015, 21:29 przez Miastowy, łącznie zmieniany 1 raz

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Beta Ark,Peugeot Jet Force
Zastanawiam się nad Airsalem :D Jakoś to aluminium mnie straszy :D

Wpadnij zobaczyć co u mojej Beaty :)
--->http://forum.mieloch.pl/post2659881.html#p2659881

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Czy ja wiem... :) Jak na razie nic się nie dzieje, na cylindrze przejechane niecałe 2.000 kilometrów dopiero i sprawuje się bardzo dobrze, ale to już Twoja sprawa osobista co wybierzesz. Ja nie mam na razie powodów do narzekania. :wink:

-- 9 wrz 2015, o 17:25 --

No i jest - adapter linki ssania dotarł i został złożony. Musiałem troszkę spiłować końcówkę z linki ssania, bo nie chciało wejść w tłoczek. :wink:

Obrazek

A tu takie tam dwie fotki...

Obrazek

Obrazek

Teraz jeszcze czekać na dysze z Allegro... "Czas realizacji od 3 do 7 dni roboczych". :? Gdy przyjdą, oddam go do regulacji i będzie ciacia. :)

-- 10 wrz 2015, o 10:26 --

Tutaj filmik taki króciutki jaki ma klank na nie wyregulowanym gaźniku z Air Boxem.. (we mnie już się gotuje, że nie ma jeszcze tych dysz...)

https://youtu.be/LNjkabOcJNA

Tu razem z Keeway'em taty.. :)

Obrazek

-- 10 wrz 2015, o 14:06 --

Dysze doszły, teraz tylko oddać go do regulacji. ;)

(Jeśli będzie większe zainteresowanie tematem, to będę więcej pisać nowinek związnych z projektem.)

**

Pojazd: Kymco Vitality
Ciekaw jestem jak bedzie to jechac na stozku

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Dezan pisze:
Ciekaw jestem jak bedzie to jechac na stozku

x2. :mrgreen: Zalezy kiedy oddam go do regulacji, bo koleś ma zawalone garaże skuterami i nie ma jak mi teraz go wyregulować. :(

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet 747 2T
Ładny ładny! I z mechaniki też ciekawie :) Tylko zdjąłbym ten wężyk z gaźnika ten taki zawinięty, bo tam jest tylko podgrzewanie i nie ma to nic wspólnego z mieszanką :P

_____________________________________________________________________________________

ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA ROMET 747 SWAP PROJECT

Obrazek
kliknij w fotkę, aby przejść do wątku

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

olek741 pisze:
Ładny ładny! I z mechaniki też ciekawie :) Tylko zdjąłbym ten wężyk z gaźnika ten taki zawinięty, bo tam jest tylko podgrzewanie i nie ma to nic wspólnego z mieszanką :P

Thank you very much for your feedback.. :mrgreen:

Wiesz, tylko jest to zaślepione w tzw obieg. Każdy tak zakłada, więc wolę zostawić tak założone. Z resztą wymienię wężyki na bezbarwne, to lepiej będzie wyglądać bo i tak muszę dokupić węża, więc wymienić nie zaszkodzi. :wink:

Chętnie bym go sam sobie wyregulował, ale nie daję rady - odpala mi za każdym razem bez ssania, schodzi wolno z niskich obrotów, na początku w miarę ma zrywa, potem przy około 40/50 już ma dosyć i chyba muła, nie utrzymuje niskich obrotów cały czas, tylko po jakimś czasie zgaśnie albo jak puszczę gaz to zgaśnie. Nie wiem jak go mam wyregulować, dokupiłem nowe dysze - 85, 90 oraz 95 ale jak się zabrać na początkową regulację to już nie wiem... tak to jest, jak sie czyściło gaźnik to nie zwróciło się uwagi na ilość obrotów śrubek od paliwa/powietrze oraz obrotów jak było na oryginalnym filtrze i teraz się męcz... a, zapomniałem powiedzieć, że aktualnie lubi jakoś wysokie obroty od niższych.. Nigdy nie regulowałem jeszcze DELLORTO, tymbardziej na stożku.. tylko chińskie gaźniczki.

**
Awatar użytkownika

A typowo zacząć czyli wkręcić o 1,5 obrotu śrubkę od mieszanki i wkręcić troszkę śrubę od obrotów, żeby nie zgasł Ci przy regulowaniu? I iglica na środkowy ząbek i powinno być jako tako, pojeździj zobacz kolor świecy i określ czego mu brakuje :D

_____________________________________________________________________________________

Obrazek

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Okej, jeszcze raz jutro spróbuję, jeśli nie uda się to pindolę to i oddam do serwisanta. ;)

Ostatnio wyczaiłem, że tylni plastik, który był pokryty folią carbon został szpachlowany na kancie z tyłu. Nie mam zamiaru się bawić w folie, bo mnie kur... wzięła a chciałem od nowa to obkleić ale to olałem (to co zostało, obkleiłem sobie laptopa). Myślę to wyrównać szpachlówką, zmatować cały plastik i po prostu pomalować zwykłym sprayem w połysku, bo to jest mały element, więc wizyty w lakiernika będą zbędne, przy okazji lotkę też machnę na czarny połysk do zestawu. :) A jeśli zostanie sprayu, to pomaluję ten granatowy plastik kierownicy jeszcze na czarno. :wink:

-- 14 wrz 2015, o 12:48 --

Jet jest na fazie regulacji, w końcu idzie wszystko w dobrą stronę. :wink:

Plastik zadupka został doszpachlowany, zmatowany oraz nałożony podkład i spray czarny, to samo z lotką, tyle że jest jeszcze do poprawy bo się sfajfczyło.

**

Pojazd:
OBserwuje projekt cały czas :D Pokaż jak wygląda teraz ten plastik zadupka :p

Motorhispania RX <3

http://forum.mieloch.pl/post2666714.html#p2666714

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

11kuba09:

Obrazek

Obrazek

Jak mówiłem - lotka do poprawy, bo father mi to robił, nie doschła farba i wrzucił do reklamówki i zostały takie ślady, ale to wystarczy sprayem na nowo przejechać. :) Do lakiernika dwóch takich małych elementów nie opłacało by się dawać. W ogóle było tam sporo wżerów, więc to zostało zjechane i szpachlą przejechane dokładnie.

-- 15 wrz 2015, o 22:19 --

Dzisiejsza wypocina - wstawiłem nowa siateczkę tam gdzie powinien być podajże plastik przezroczysty (mimo, że w lampie on również jest):

Obrazek

Takie małe, a od razu zmienia wygląd. :wink:

**
Awatar użytkownika

To tamta lotka była szprejem psikana? :shock: Nie no ładnie ładnie :P

Obrazek

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Prawie od miesiąca nic się nie dzieje specjalnego, poza faktem, że tłumik był oddany do spawacza (mocowanie puszczało z jednej jednej strony, między mocowaniem a dyfuzorem pękł spaw całkowicie i środek mocowania był pęknięty), lecz spawacz zdziałał cuda i wygląda to nawet ładnie.

Dzisiaj zamówiłem nową gumę gaźnik - króciec, bo ta co siedzi to masakra... :roll: pewnie dlatego nie umiem go porządnie wyregulować (gaśnie po minucie max jak stoi równo, na ukosie jest wszystko ok), bo przez tą starą gumę gaźnik bardziej leży (ukos patrząc pod profilem) niż się trzyma poziomu. Na bank to nie jest guma króćca, bo wygląda jakby była wycięta z jakieś lepszej gumy (nie dość, że miękka to widać, że popękana już w kilku miejscach).

Tak to jeszcze zostało zrobić nowy gwint pod lusterko - uszkodzony całkowicie, trzeba pospawać cały gwint spawarką do aluminium (zalać), który tam jest wyrobiony... M... ani nie chcę mówić jaki, w każdym bądź razie poprzedni właściciel nie dbał o tak drobny a przede wszystkim ważny szczegół.

Usunięte zostały całkowicie wszystkie naklejki, bo uznałem że to szpeci wygląd tej białej perełki.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RX
O BOŻE! CUUUDO! zapraszam do mnie

Oceniłem Twój sprzęt? Odwdzięcz się i wpadnij do mojego padła ;)
APKA RX

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Macieek, z wzajemnością. :mrgreen:

Podziele się z światem jedną fotą z przed kilku dni. Zwykłe zdjęcie ale ważne, że coś jest. Ważne, że moto żyje. :wink:

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Nie myślałeś o rasowym lusterku Stage6 SSP F1? :D

Obrazek

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

olek741, troszkę mi szkoda wydać 100zł na lusterko, które będzie tak czy siak spełniać swoje zadanie jak zwykłe F1 w carbonie za 30zł z Allegro. :mrgreen: W zasadzie swoje muszę wyrzucić, bo i tak się do niczego już nie nadaje. :? Ale co do tego lusterka S6, za pół ceny to bym brał. :D Fajnie wygląda nawet.

**
Awatar użytkownika

Za lusterko ssp można zapłacić 66 zł ale trzeba mieć dojścia :P

Obrazek

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna