Dzisiaj jest 23 lut 2025, 0:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT 50
Witam,jak mówiłem przed zimą chciałem części i wymieniłem króciec,świeca,fajka itd. i również rolki,sprężynę centralną i sprężynki sprzęgła. Centralka żółta top racing medium i sprężynki żółte +1500rpm i skuter przedtem miał moc od 10-20km/h a teraz normalnie od 0 o dzwon łapie ok. 5000-6000 tys obrotów, zrywa ma kosmos ciągnie jak wściekły z miejsca, v-max to 70 a był 75. I skuter strasznie wyje przy starcie i boję się ,że w lato jak będzie ciepło to się silnik zagotuje ,bo wysokie obroty kręci... Przedtem miałem rolki 4g, a wsadziłem nowe 5g. Co o tym myślicie? Co zrobić aby tak nie wył? Rolki są za lekkie? Bo start to teraz kosmos :twisted:

-- 12 paź 2015, 19:28 --

A chodzi mi o to ,żeby tak nie wył...

-- 12 paź 2015, 19:53 --

Należałoby dać rolki cięższe czy lżejsze? na 4g lepiej przyśpieszał powyżej 20 i miał większy v-max a wsadziłem 5g to wzrosło przyśpieszenie z miejsca (przez sprężynki) tzn. odrazu od 0 ma zrywa ale jakoś chyba słabiej się chuśta i idzie tylko 70-75.. Ale jak wsadzę 4g to będzie jeszcze bardziej wył bo są lżejsze

Cylinder: Malina + Barikit
Wał: Naraku Racing
Wydech: Scr Corse Racing Line
Gaźnik: Dellorto Black Edition 21mm
Zawór: Malossi mhr vl6
Filtr powietrza: Athena Racing
Zębatki: 14z/56z
Sprzęgło: Top Performance kevlar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: piaggio nrg
ciezsze rolki to napewno 6,5 7g najlepiej kup zestaw rolek i testuj

moja YAMAHA zapraszam do sb yamaha-booster-remacik-od-zera-powoli-do-celu-t397350.html

boster numer 2 mbk-booster-nowy-projekt-t408779.html

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ]