Dzisiaj jest 03 gru 2024, 21:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1913 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 96  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: swap p/g by eldo ®
Czas odsapnac troche od skutera i calego roku bogatego w tjun :mrgreen: ladujac akumulatory przy czyms zupelnie innym :twisted:

Obrazek

Zeby nie bylo ze to tylko stoi i zajmuje miejsce w garazu, tu sie robi od zera wiazka elektryczna ! I lipy nie ma :wink:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Rasing China
Eldo:-) niedługo zaczynam mój projekt ..... licze na dobre rady ... jesteśmy starymi wygami ... dzieci żona itp itd..... zassałem trochę wiedzy w mechanice i chce to wykorzystać w 4t.. w 2t osiągnąłem wszytko... 4 takty dają większe wyzwanie.. sam z tym walczyłeś;-) mam nadzieje że w 70% dorównam Twojemu projektowi;-) Baza będzie na skt router traffico 2 ...... to kopia sppeda 2 ... ale mam taką zajafke ... nie jest sztuką z czegoś zrobić coś ... sztuką jest z niczegoś zrobić coś więcej:-)

Awatar użytkownika

Dopóki żona pozwoli i dziecko znajdzie trochę wolnego czasu dla taty w garażu :mrgreen: zabawa z tjunem trwać będzie ... :wink: Popatrz ile lat ciągne swój projekt, nie wiem czy kiedyś nadejdzie taki dzień żebym nie pomyślał co by tu jeszcze zmienić/poprawić :cool: Skuter pod pokrowcem, to inne moto się robi... cięzko z tym zerwać :mrgreen:

Co do 4T to można było jeszcze sporo podłubać, ale stwierdziłem że już chyba najwyższy czas wsadzić 2T bo jednak zawsze to "coś innego" :wink: Miał być początkowo swap na 4T P/G i w sumie niewiele brakło i był by taki epizod w projekcie ale jednak...wygrał 2-sów :wink:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

*

Ale ja mam tak już 0d 10 lat :-) fajnie jest coś zrobić coś wyjątkowego... Ty masz coś takiego ... mam nadzieje że będziemy czołowi w PL :-D

Awatar użytkownika

Oj tam, czołowi nie czołowi grunt że się ciągnie projekt a nie zaczyna i sprzedaje :wink:

Od samego początku chciałem mieć coś innego od "markowca" z założeniem takim żeby osiągi i wygląd był co najmniej takie jak w popularnych markowych skuterach. Z każdego wyciągłem to co najlepsze i włożyłem do jednego moto :wink: Powstał ciekawy projekt na częściach z tgzw. górnej półki który odpowiada mi w 100% zarówno pod kątem osiągów jak i wyglądu. Cały czas coś zmieniam, poprawiam a że mnie to przy okazji cieszy to trwa to od dobrych paru lat :wink:

Obrazek

Mi tam sie podoba :mrgreen:

Obrazek

**

Pojazd: Yamaha Aerox
Torsen daje dobre wrażenie , jak by to nie było 50cc tylko coś znacznie większego :wink:

*

Musze skończyć remont i zaczynam... już na same częśći poszło z 3tysie a jak policzyłem ile jeszcze muszę to parę lat się będzie ciągło:-D nie miałeś takiego patentu jak turbina w 4t oraz chłodnicy oleju... niestety trzeba ciągnąć z USA.

Awatar użytkownika

Byczq87 pisze:
nie miałeś takiego patentu jak turbina w 4t oraz chłodnicy oleju...

:shock: no az tak "mocnych" mysli to nie mialem ! :mrgreen:

139qma by sie rozlecial po minucie :mrgreen: chociaz z drugiej strony na oryginalnym wale i lozyskach przejechal ten silnik do samego konca (ok 14k km) ! Mialem caly czas mierzona temp oleju i nie bylo jakos extremalnie (ok 105st) wiec nie widze sensu bawic sie w chlodnice. To juz predzej jakis patent na chlodzenie cylindra, bo ten to sie potrafil niezle nagrzac. Jest podstawa do dlubania ale to juz za mna, skupiam sie obecnie na karterach p/g LC (nie uznaje AC) :wink:

Imil pisze:
Torsen daje dobre wrażenie , jak by to nie było 50cc tylko coś znacznie większego :wink:

Masz racje, robi takie wrazenie :wink:

Obrazek

*

LC też da rade zrobić nawet z arsiala tylko trzeba spawać alu.... chłodnica w 4t sporo daje... a może pospawam arsiala na LC:-) mam zmienione wszystko pod turbine tak żeby się nie rozleciał ;-) u Ciebie widziałbym BB... jak już robić to na całego:-) połowicznie nie ma co, idąc na skróty wiele się traci a i tak pewnie za jakiś czas będzie Ci mało.... wiem jak to działa;-)

Awatar użytkownika

To juz 4 set na karterach p/g w tym 3 racing. Byly propozycje zeby potraktowac pilnikiem mk1 i zobic pod port wydech. Zostalem przy nowym oryginale ( poza drobnymi poprawkami dremel-em ktore na spokojnie sam zrobilem ) i wydechu liczonym pod mape cyla z moimi uwagami co do elastyki. BB nie wchodzi w gre (przynajmniej na tym cylu) :wink:

Co do wyzwan to kolega ma juz w bardzo zaawansowanym stanie 119cc pod metanol (jest temat na tym forum) i raczej przycmi to kazdy inny projekt 2T :wink: Tak ze nie ma sie co wyglupiac z BB :mrgreen: A ze to sie dzieje "za sciana" to mam wystarczajaco duzo wrazen z samego info w temacie :wink:

No masz ciekawe pomysly, bede sledzil poczynania ciekawe co da sie jeszcze zmienic :mrgreen:

Obrazek

*

To za jakieś 2 tygodnie... zawsze robiłem 2t i to moje pierwsze 4t więc będę Cię męczyć o rady;-) po co błądzić ;-) może zapytam teraz .... mam gaźnik 24mm jaką dysze proponujesz 90,95 a może 100? kanały są dostosowane pod gaźnik... oba po 28mm króciec tak samo , więc nie będzie strat w układzie dolotowym...

**

Pojazd: Kymco Vitality
eldo pisze:
Byczq87 pisze:
nie miałeś takiego patentu jak turbina w 4t oraz chłodnicy oleju...

:shock: no az tak "mocnych" mysli to nie mialem ! :mrgreen:

139qma by sie rozlecial po minucie :mrgreen: chociaz z drugiej strony na oryginalnym wale i lozyskach przejechal ten silnik do samego konca (ok 14k km) ! Mialem caly czas mierzona temp oleju i nie bylo jakos extremalnie (ok 105st) wiec nie widze sensu bawic sie w chlodnice. To juz predzej jakis patent na chlodzenie cylindra, bo ten to sie potrafil niezle nagrzac. Jest podstawa do dlubania ale to juz za mna, skupiam sie obecnie na karterach p/g LC (nie uznaje AC) :wink:

Imil pisze:

Masz racje, robi takie wrazenie :wink:

Tata jak kupil skuter i jezdzil nim latem. To przez jakis 4 lata chyba zrobil 73k km bez remontu chyba. Nie jestem pewien, bo to dawno bylo i skutery dopiero stawaly sie popularne. Np. zrobil trase okolo 200km jednego dnia

Awatar użytkownika

Moto odpoczywa ze względu na warunki pogodowe więc przyszedł czas na zrealizowanie tego o czym już dawno myślałem a więc totalna demolka czaszy ! :twisted:

Z kilku projektów wybrałem coś takiego :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak więc w skrócie, modernizacja czaszy pod zupełnie nowy projekt lampy która będzie wyglądać mniej wiecej tak jak na foto wyżej. Co więcej, oprócz totalnego BADLOCK-a soczewki będą za plex-ą z uwaga HOMOLOGACJĄ DROGOWĄ :cool: tak, wykorzystam oryginalną plexe z homologowanej lampy ! Całość postaram się tak zamontować i zaszpachlować żeby lampa i czasza była na jednym poziomie tak jak by to była jedna całość :wink:

To nie koniec, na boki jest przewidziana oryginalna grafika vinyl-owa Hondy MM93 wykonana przez VR46 Racing :wink: Dla tego czasza i reszta bedzie w w czarnym macie dla kontrastu. Zobacze jak to siądzie i zdecyduje czy dać matowy bezbarwny na całosć.

Tak więc zaczynamy zabawę :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Po kilku dniach szpachlowania, szlifowania... przyszedł czas na podkład

Obrazek

Obrazek

Na chwilę obecną wygląda to mniej więcej tak :

Obrazek

Obrazek

Musze wszystko jeszcze wygładzić, nanieść baze, grafike i ew. bezbarwny :wink:

Obrazek

**

Pojazd: Yamaha Aerox
Łoooo teraz to juz dowaliłeś , dla mnie badlok bardzo ładny , a najbardziej czekam na efekt końcowy :wink:

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
chyba musisz to jeszcze poprawić :D mi się to nie podoba co zrobiłeś ale czekamy na efekt końcowy.
Jak będziesz malował baza to pamiętaj o tym żeby zapytać w mieszalni po jakim czasie maksymalnie może a raczej musi być pokryta lakierem bezbarwnym lub czymkolwiek bo inaczej później wszystko myjką ściągniesz

Ostatnio zmieniony 10 gru 2015, 18:40 przez bart1aerox100, łącznie zmieniany 1 raz

Awatar użytkownika

Trudno żeby się podobał wytarty podkład i tona szpachli :mrgreen:

Mi osobiście wizualnie teraz też nie leży, sam jestem ciekawy efektu w czarnym kolorze już na gotowo z maskownica chłodnicy i resztą no i jak to będzie swiecić teraz bo przysłoniłem dość dobrze soczewki :wink:

Obrazek

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Tgb 101S
eldo, Jestem ciekaw jak to wyjdzie finalnie... :P

www.shop.mieloch.pl

Awatar użytkownika

W czarnej wersji jest gitara, dokończę to dam foto :wink:

Doszły vinyle na boki czaszy i kask :twisted:

Obrazek

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
Ten front teraz mi przypomina...

Obrazek

:mrgreen: - ale ładnie, ładnie. :) Mi się tam podoba, może zbyt kanciaste to, mógłbyś porobić po kątach zaokrąglenia dla lepszego efektu, no chyba że tak ma być, to luz. :)

Awatar użytkownika

Tak miało być (na kwadratowo) :wink:
A co z tego wyjdzie się zobaczy jak założę vinyle, prysne bezbarwnym i zamontuje czasze na moto.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1913 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 96  Następna