Dzisiaj jest 07 lut 2025, 14:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
katana97 pisze:
nie był czyszczony może w occie

Zapewniam, że nie... :mrgreen:

Zdradzę w końcu ten swój sekret. Pierw go spryskałem takim czymś do kamienia, jak to się używa w domu do czyszczenia. Wyczyszczony, wypłukany, idealnie wyschnięty został zanużony jeszcze w benzynce ekstracyjnej, żeby idealnie wszystko popuszczało z tego preparatu na kamień. Gaźnik jak nowy. :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: swap p/g by eldo ®
Nieźle się tu porobiło :shock:

Zacznę może od tego że swap to nie wymiana cylindra tylko szereg czynności które ciągną za sobą koszty i to nie małe! A ja tu widzę swobodnie latające 125/180cc w 2T :shock: Kolego moja rada to "zejść na ziemię" i robić w wolnej chwili to co potrzeba a nie szukać sobie problemów. Silnik P/G 125/180 to jest zupełnie inna bajka pod każdym względem w porównaniu do tych co się tutaj tuninguje i swap-uje. Pomijam napęd, elektryke, układ chłodzenia, zawieszenie i inne podstawowe sprawy, w tej ramię to wogole nie będzie miało trakcji (pod warunkiem że wogole wytrzyma). Układ hamulcowy tego nie ogarnie na mor beton. Nie będę pisał o szczegółach bo ogólnie ten pomysł uważam za poroniony delikatnie pisząc :wink:

Druga sprawa, jak mówisz że masz dość hałasu przy obecnym secie...co mają powiedzieć użytkownicy mocnych sportów, racingow i hiend-ow? Może trzeba zmienić set a nie od razu z Motyka na słońce w postaci swapa ? :wink:

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd: aprilia sr replica lc
Kumpel miał runnerkę 180cc i strasznie mi się podobała praca silnika.Niskie obroty a z gazu na koło szła (v-max 140).Dlatego napisałem, że swap z tym silnikiem byłby dobry.Hamulce wiadomo inna bajka, ale wszystko można ogarnąć :)Trzeba zdać sb sprawę, że części do tego silnika są drogie.

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

eldo, zechciało mi się "strzelać ślepakami", ponieważ wiadomo - seria, serią - SWAP ciężko wykonać, nie będę się sprzeczać bo sam to robiłeś, więc wiesz lecz dało mi to do myślenia, że sobie narobię tylko większych kosztów (silnik, elektryka, chłodzenie i inne, które wymieniłeś). To lepiej zrobić aktualny set tak, żeby pasował. Winowajcą tego hałasu jest na pewno układ wydechowy (nie wiem czy większość ma z tym problem, lecz wata w końcówce szybko się spala). Jaką polecasz watę tłumiącą do tego wysookoobrotowego cacka?
eldo pisze:
Druga sprawa, jak mówisz że masz dość hałasu przy obecnym secie...co mają powiedzieć użytkownicy mocnych sportów, racingow i hiend-ow?
Z tego co wiem to mocny setup nie musi być wcale głośny, ale cóż. Mało słyszałem porządnych przeróbek, także dalej się nie wypowiadam na ten temat.
eldo pisze:
Może trzeba zmienić set a nie od razu z Motyka na słońce w postaci swapa ?
Raczej będę kontynuować to co jest zaczęte i zostało tylko kilka kroków do dokończenia. Fakt, z tym SWAP'em trochę przegiąłem, nie da się tego ukryć. Wybacz, że Cię moim pomysłem naraziłem na początki choroby depresyjnej. :mrgreen:
ruudy pisze:
Kumpel miał runnerkę 180cc i strasznie mi się podobała praca silnika
Oglądałem filmik, jak to łazi - cudnie, lecz mogę zapomnieć chyba, że zmienię w przyszłości moto na Runnerkę 180 to nie ma powodów do obaw.
ruudy pisze:
Trzeba zdać sb sprawę, że części do tego silnika są drogie.
Właśnie to...

Awatar użytkownika

Pojazd: Vivka 70ccm ;)
Bardzo ładny symek przód mi strasznie wpadł w oko, a secik niczego sobie. :wink:

Zapraszam do Vivki. ;)
peugeot-vivacity-red-by-kuba-d-s6-pro-replica-chrom-t112986-480.html

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

kuba1555555 pisze:
Bardzo ładny symek
Dzięki.
kuba1555555 pisze:
przód mi strasznie wpadł w oko
Mi też się podoba, dlatego go kupiłem. :wink: Być może do tyłu za niedługo zagości nadkole MTKT, bo już nad tą sprawą intensywnie zaczynam myśleć.

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Miastowy, mam sporta Dr Evo 70 i Arrowa extreme i chodzi prawie jak seria, wiadomo na wyższych obrotach głośniej ale seria się tak nie wkręca :D a to tylko China

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Kumpel w Ludixie miał ten komin, zacny. :) Osobiście to ja nie mam zamiaru zmieniać wydechu, bo wiem co na tego Performera stać, dlatego przy nim chcę zostać, tylko kwestia jego wyciszenia. Przy 11k obrotów to słychać podczas jazdy po prostu metaliczny dźwięk.

Awatar użytkownika

Pojazd: swap p/g by eldo ®
Wata swoją drogą ale jak wydech tak słychać to wcale nie oznacza ze jej wymiana coś wyciszy/zmieni. Yasuni słynie z metalicznego przydzwięku, giannelli za to nisko słychać i mozna by tak wymieniać. Mierzyłem kiedyś Rekorda na stojaku, przy 11k miał coś ok 90db.

MK1.R / Platek Racing / R/T / Koso / Selettra / Stage6 / Galfer / Polini / Artek / MHR
Obrazek

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Właśnie jak włożyłem tą mineralną, która po jakiś 15-stu kilometrach się zużyła to powiem Ci, że był cichszy i nie ważne na ilu obrotach to nie było takiego ryku, jaki jest teraz. Oczywiście kolanko jest dobrze dokręcone, więc może warto spróbować wydać na jakąś porządniejszą watę i wtedy sprawdzić. Co do tych dB - to jest cud, że jeszcze policja się do tego nie doczepiła.. a w sumie.. może się w ogóle cieszyć z tego, że głośny... w końcu to jedyny taki egzemplarz w mieście... :wink: Po części mam z tego satysfakcję, że ludzie z kilometra zaciskają poślady i sobie tak wtedy wspominam tekst z dzieciństwa "Z drogi sledzie, Miastowy jedzie". :mrgreen:

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr50
Mi do głowy przyszedł taki pomysł, bo sam mam problem z głośnością na osiedlu :ups: mianowicie dorobić jakiś adapter i do niego dołączać jeszcze jedną końcówkę :mrgreen: wydaje mi się ze to powinno pomóc :D

Zapraszam! ;)
projekt-aprilia-sr-red-black-2001-morini-by-pszemek-t414714.html

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Niby to nie głupi pomysł, ale teraz myśl z jakiego materiału takie coś zrobić, żeby przyniosło to oczekiwany efekt. :wink: Prędzej by trza było zrobić z różnych materiałów taki sam, po czym testować, ale w sumie... nie wiem czy coś pomoże, bo to po prostu przedłużona rurka powiedzmy z końcówki, więc wątpię, no chyba, że rzeczywiście może coś pomóc to zwracam honor.

Stróż Forum
Awatar użytkownika

końcówka od jakiegoś zx'a, rurke może gdzieś dorwac o dobrej srednicy, nad palnikiem zgiąć i pospawać elegancko i gotowe :D

Zapraszam! ;)

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Przemo199809 pisze:
końcówka od jakiegoś zx'a

Właśnie, a może ktoś z was wie, jaka końcówka spokojnie podejdzie do New Performera? A może ktoś z was przekładał właśnie d tego wydechu końcóweczkę z innego? W swoim mam akurat przepaloną puszkę delikatnie i dlatego prawdopodobnie jest taki głośny niż powinien. Pasowałem końcówkę z chińskiego "banana", lecz nie pasuje na dziury a nie chciałbym rozwiercać i przy okazji tego zepsuć.

Stróż Forum
Awatar użytkownika

a ile masz srub mocujących? 2 czy 3 ?

Zapraszam! ;)

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Przemo199809 pisze:
2 czy 3
Trzy, ten chiński też ma na trzy otwory i właśnie nie podszedł. Szukałem po sieci samej końcówki do New Performera, ale bez skutku... a 300zł na cały tłumik (np. pod Minarelli) dla samej końcówki szkoda mi wydawać bo i tak dyfuzor by poszedł na złom, bo mało kto kupuje sam dyfuzor bez końcówki.

Stróż Forum
Awatar użytkownika

ale chinskie to mogą miec rozne wymiary :ups: najlepiej jakbys poprosil o wymiary kogos kto ma zxa, ewentualnie giannelli ma jeszcze chyba na 3 srubki :D

Zapraszam! ;)

**

Pojazd: Kymco Vitality
tecnigas ma na 3 srubki

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Ze względu na to, że muszę powoli zacząć ciąć koszty, ponieważ raczej będę się rozstawać z SYM'em na wiosnę. Zamierzam przesiąść się na mocniejszy sprzęt (kasiora już się zaczyna odkładać :mrgreen: ). Dziś zamówiłem nowy gaźnik Moretti PHBG 21mm, tak jest to tajwańska kopia gaźnika, lecz znajomy go ma już ponad rok, działa bez zarzutu i łatwy jest w regulacji - fakt, największym minusem są uszczelki, lecz się zamówi oryginalne DELLORTO i będzie wszystko git majonez (pasują 1:1). :wink:

Jeszcze jedna informacja... dorwałem całego New Performera, niestety pod Minarelli lecz zależy mi na samej końcówce. Końcówka w miarę, ujdzie w tłumie, troszkę do wyczyszczenia i w razie czego do pomalowania, ale ważne, że według informacji od sprzedającego jest na 100% szczelna i mi to gwarantuje (no ok, wszystko wyjdzie w praniu). Więcej na ten temat powiem jak mi sprzedający wyśle tłumik i do mnie dojdzie (o ile wyśle - jak na razie nic nie płaciłem, pobranie) po czym otworzę paczkę i go sprawdzę, no chyba, że nie będzie coś pasowało (nie będzie zgodne z zdjęciami) to po prostu jej nie przyjmę. OLX nie jest zbyt bezpieczny, dlatego zalecam brać wysyłki z możliwością sprawdzenia przy odbiorze. :wink:

Awatar użytkownika

Pojazd: Vivka 70ccm ;)
Uszczelki to mankament w takich gaźnikach, ale po za tym nie widzę innyh minusów. Jaki koszt takiego gaźnika? :wink:

Zapraszam do Vivki. ;)
peugeot-vivacity-red-by-kuba-d-s6-pro-replica-chrom-t112986-480.html

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna