Dzisiaj jest 26 lis 2024, 5:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: piaggio vespa 2t
witam mam pytanie takie........ bo rozkręcam pokrywe przekładni by wymienic pasek,czy jak rozkręce ją to mi sie wyleje ten olej ale niedokońca i niebęde wiedział ile jest oleju?albo wyleje mi sie całkowicie i niebęde wiedział o tym...... czy w ogóle będe mógł jechać nim?czy dlatego lepiej rozkręcić wariator jak lezy na boku, czy w ogóle da rade tak...?oczywiście domowym sposobem? bo olej też już raczej trzeba zmienić bądz wlać,bo niewiem czy jest w ogóle.........
jest to piaggio zip 94r. dwusów.

Ostatnio zmieniony 08 maja 2016, 10:00 przez mua thaoi, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
Tam nie ma prawa być oleju - tam jest wariator, przeciwtalerz, pasek, sprzęgło, dzwon... jakby ktoś wlał tam oleju to by kiepsko było. :) Do oleju masz osobną śrubkę i tam wlewasz tylko olej do zębatek z przełożeń, tyle.

Co do rozkręcania domowym sposobem... blokujesz przeciwtalerz i go odkręcasz, to samo robisz z dzwonem sprzęgła, bo pasek trzeba nałożyć w tą prowadnicę, którą ściska sprężyna centralna (zapomniałem już jak się to fachowo zwie, ale się połapiesz).

*

Pojazd: piaggio vespa 2t
dobra spoko ale 1 na tym forum mi powiedział,że mam wlać własnie tam tam są tylko śrubki..........bo po prawej niema z tego co wiem..........chyba zara zobacze to gdzie to wlac czy jest pewnosc ze w tym skuterze też sie wlewa ten olej przekładniowy...?

Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: Nissan Almera
Co do oleju to tu poczytaj sobie troszkę: wymiana-oleju-piaggio-zip-50-1996r-t395418.html
W każdym skuterze musi być olej przekładniowy, inaczej byś zatarł przełożenia... :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]