Witam. Jestem tutaj nowy. Mój "sprzęt" To Zipp Simpli 2t. Byłem z niego zadowolony jeszcze kilka dni temu. Zatarłem... Więc zamówiłem zestaw 72ccm Firmy Racing Bee. Wszystko pięknie zamontowałem. Do mojego gaznika dellorto 12mm wsadziłem dysze 80,wyregulowałem gaznik (kolor swiecy kawa z mlekiem). Odpaliłem silnik i na wolnych obrotach chodził około 15-20 minut bo podobno tak trzeba. Wsiadłem na Niego chcąc sie przejechac a tu
[cenzura] Musze sie odpychac nogami zeby ruszyc rozpedza sie tak ze rowerzysci Mnie wyprzedzają a o ruszaniu pod górke nie wspomne. Czasami sie rozpedza czasami nie. Bardzo szybko sie nagrzewa i traci moc której i tak wgl nie ma (wiem że ciepły silnik traci sporo na mocy). Czasami na ciepłym silniku ma tak że wkreca sie tylko do 5k obrotów jedzie 20km/h kaszle,dusi sie,szarpie,strzela powietrzem z wydechu ,zmieniałem świece na inną i było to samo... a czasami jedzie normalnie w sensie ze kręci sie wyżej. Jak na 72ccm to ma mocy Mniej niż moja kosiarka... Regulowałem napęd,gaznik itp... Wiem że jest na dotarciu dlatego nie przekraczam 40-45km/h robie 20minutowe przerwy w jezdzie itp.... jaki może być powód aż takiego braku mocy? Za pomoc z góry dziekuje i stawiam piwka, daje "pomógł" czy co Wy tam macie na tym forum. Nie orientuje sie jeszcze bo konto załozyłem kilka minut temu ale dziekuje.