Witam mam Aeroxa 70 ccm
i tak wymieniłem łożyska z 2msc temu na S6 Teflon i po 900 km rozsypały się wiec ostatanio kupilem nowe i złożyłem skutera.
Okazało się że jest nie szczelny przy zaworze membranowym i cieknie olej z pompki oleju.. Uszczelniliśmy przy zaworze, a w pompce oleju poluzowała się śrubka i wystarczyło ją dokręcić.. Skuter jeździł bardzo dobrze palił na dotyk i ogólnie wszystko działało, skoro jeździł przykręciłem wszystko czyli plastiki, akumulator itd.
Po skręceniu skutera odpaliłem działa wszystko ok no to w droge do domu. Wyjechałem na drogę daje gaz i nagle strzelił z rury i zgasł. Próbowałem odpalać i odpalał ale po dodaniu gazu strzelał z tłumika i gasł. Na następny dzień rozkreciłem gaźnik żeby przeczyścić i sprawdzić czy membranki od Stage 6 się nie rozsypały i czy jest iskra..
Wszystko sprawdziliśmy, wszystko się zgadza ale skuter nie chce zapalić nawet...
Potrzebuje pomocy bo już nie mam zielonego pojęcia co się stało, dlaczego nie odpala?
Aha dodam, ze S6 z tymi lozyskami to cos oszukuje bo te lozyska teflonowe to jakies podroby teflonu, koszyk mozna bylo w rekach polamac
teraz mam metalowe..
Jeśli chodzi o cylek Stage 6 sport pro
wał seryjny
łożyska SKF metalowe