Dzisiaj jest 26 lis 2024, 18:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Evo! pisze:
Gdzie kupiłeś amortyzator?

Z tego co pamiętam to bo$ki go kupił w Niemczech za 700 zł ,ale niech lepiej bo$ki się wypowie bo nie chce nikogo wprowadzać w błąd. :)

Już mi się bardzo podoba :twisted: a co dopiero jak ją skończysz. :shock:

pozdro i zapraszam do mojego neosa :<

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no no ładna apka naprawdę widać że dużo pracy w nią włożyłeś i czekam na fotki aż będzie już całkiem skończona.;d

Pozdro i zapraszam do mnie ;)

RS V-max 115km/h

"...Mowisz wrocmy do czasow gdy bylismy nieznani..."

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cena Yss 290mm i 330 mm jest taka sama (80€). Dostępne są te amorki w niemczech i holandi (sklepy internetowe).

Pozdrawiam Pietras :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ach...Tyle pytań że nie wiem od czego zacząć, gdyby kto kolwiek dokładnie przeczytał fragment posta w którym jest opisany rodzaj i typ lusterek oraz klamek to by sobie sprawdził na mielochu.Idąc dalej tym torem odpowiem danej osobie że za lusterka i klamki razem dałem 29000gr. :mrgreen:
Amorek YSS kupiłem z Niemiec przez znajomego dokładnie nie wiem gdzie on go wychaczył ale dałem mu za niego 700zł
Co do polerek to nie wątpie w to że będą cały czas takie jakie są, mądry człowiek dba o to co mu sie podoba i w co włożył dużo wysiłku i pracy.Niczym ich nie zabezpieczałem i za każdym razem gdy wyruszam w trasę przelatuje je szmateczka. A ewentualnie jeśli powstaną jakieś ryski nie jest problemem wziąć polereczkę i je przelecieć... :mrgreen:
Nawiązując do pytania na temat cylinderka który miło sobie burka to sprawuje się okey, mówiąc szczerze nie narzekam bo docierałem go z głową.
Nad portingiem się zastanawiałem lecz tymczasowo musiałem odłożyć to na czas nie określony, niestety musi nabrać mocy prawnej.
Co do zużycia papierów wodnych trudno mi określić jakie ilości zużywałem, ponieważ co jakiś czas małe ilości dokupowałem.
Adapter jest taki sam jak kierownica STR8

Nadeszła pora na Telesfora czyli czas na opisywanie moich zmagań z regulacjami i innymi pierdołami które wynikły niestety przez moje zachcianki.Pierwszym problemem jaki mi się uwidocznił wynikał z wymiany klamek lecz to był pikuś czyli był luz na dźwigni hamulcowej co skutkwało ciągłym świeceniem światła STOPU, co dało się szybciutko usunąć poprzez zeszlifowanie małego wichajsterka.
Tak bardzo byłem zaaferowany złożeniem apki do kupy żeby zacząć regulację że zapomniałem dokręcić kluczem koła tylnego, o czym jeszcze wspomnę później.Po wyprowadzeniu mojego ogierka zaczołem regulacje gaźnika i przekładni, w gaźniku iglicę ustawiłem na 3/4 i dysze 95# a w przekładni dałem rolki 4,3g, sprężynę centralna +90% i sprężynki najtwardsze.Na tym zestawie skuter sprawował się w miarę zadowalająco lecz postanowiłem zmienić rolki na lżejsze czyli 3,4g.Co spowodowało nie miłe zaskoczenie jak wspomniane było wcześniej w cytowanych opisach kolegi Ajek MK :

(Sr śmiga lecz jest problem z gaźnikiem, otóż przy dyszy 95# i iglicy na 3/4 ząbku od góry skuter na wyższych obrotach przerywa, świeca jest w miarę sucha więc go nie zalewa...)

Po niemiłych perypetiach wymienionych powyżej poszedłem po rozum do głowy i założyłem kolejna dysze 107# po czym nadal przerywał co mnie bardzo zniechęcało do dalszych zmian lecz się nie poddawałem i założyłem to co było poprzednio.I tu dała znać o sobie moja fantazja ułańska co poskutkowało w moim mniemaniu ponownym rozsypaniem się łożysk przełożeń po próbach jazdy na jednym kole.Doprowadziłem swojego ogiera smutny że będę musiał już Bóg wie co będę musiał w nim robić ze względu latającego, krzywego koła.Wprowadziłem mojego mustanga do stajenki zaczołem go rozbierać i tu nagle ogarnął mnie pusty śmiech na moją własną głupotę, która wspominałem wyżej czyli nie dokręcenie koła kluczem.Więc przy okazji jak już rozkręciłem częściowo skuter dociągnołem porządnie koło kluczem tak jak powinno być, między czasie wymieniłem również klocki hamulcowe.Powracając do regulacji prubowałem różnych ustawień iglicy co nie zmieniało efektów pracy.Brak mi już pomysłów jak to wszystko zgrać ze soba aby miało pożądne przyspieszenie oraz prędkość.W czasie prób okazywało się że do 10km ma za muła który mija po przekroczeniu tej predkości jak zaczyna się wkrecać na obroty.
Uff adrenalina niezła lecz ciężko stwierdzić jaka jest realna w rzeczywistości predkość, ponieważ nie wiadomo czy mój GPS i licznik nie przekłamuja, więc bede musiał zmierzyc z jakimś autkiem równo jadącym ze mną.Przy takim setupie te dokłanie mówiąc 89,7km/h które wskazywał GPS jest mało wiarygodne.
Przedstawiam wam kilka fotek jak się ślicznie zezłociło yasuni po nabraniu temperatury ale z góry przepraszam za jakość fotek może się dopatrzycie tego o czym piszę.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dećko przybrudzona bo przechodzona :cool:

Aprilia Sr Stage6 Racing 70cc

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=49932

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bo$ki SR Racing pisze:
Amorek YSS kupiłem z Niemiec przez znajomego dokładnie nie wiem gdzie on go wychaczył ale dałem mu za niego 700zł

No dobrze pamiętałem. :mrgreen:
Też bym chciał taki setup w neosie ,ale skąd brać $$. ;]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Napadnij na bank ; D

Apka naprawdę świetna, wydech ładnie sie przepalił.

S6 Sport Pro, S6 19mm BE, E13 Top Racing Race, Yasuni R City, Malossi Multivar, Hebo R, Dayco.

Aerox*Midrace ! Zobacz i oceń !

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=48351

Tytuł:
*

Pojazd:
Brak mi słow, tyle roboty same polerki... Kozak. :roll: :D

Obrazek

Setup skomny, lepszego nie bedzie :)
~ Dellorto 17,5mm
~ Pasek Malossi
~ Hebo NG + sprezyna +50%.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
to nieźle przepłaciłes za tego amora, z holandi z przesyłką do pl wychodzi mniej wiecej 350-365 zł. :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Polerki super Ci wyszły, szacun hehe:)
Składaj wszystko do kupy żeby zobaczyć Apke w całej okazałości.
A i wydeszek pięknie się przepalił:)
zapraszam do mnie.

Keeway F-act 07r. by PaciOr.
Wejdź i zostaw coś po sobie, zobacz że Keeway też może jakoś wyglądać:
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=50154 :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
paciorr14 pisze:
Składaj wszystko do kupy żeby zobaczyć Apke w całej okazałości.

Plastiki nie pomalowane... :wink:

EDIT -
To czarne na przedniej feldze od licznika będzie tak jak jest? :/

Edytuj posty!/Sadi

Cytuj:
A tysiac obrotow to bedzie cos w stylu prumprum prum prum prum :D xDD

http://bikepics.com/members/grubymalbork/

Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, 16:44 przez GrubyMalbork, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dorzucam kilka nowych fotek wydechu bo tamte jednak nawet mnie nie zadowalały zbytnio, ponieważ nie było widać zezłocenia - przypalenia.Mam nadzieje że teraz one wam bardziej przypasują, mimo to dziękuję wam za miłe słowa jakie mi wrzucacie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak to moja babcia powiadała pośpiech jest wskazany tylko w dwóch przypadkach: łapanie pcheł i przy rozwolnieniu.A malowanie i przygotowanie trzeba zrobić z głową żeby czegoś nie żałować.Jak do tej pory jest problem z regulacja i brak mi pomysłów.Co z tym zrobić?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ta apka jest po prostu boska!! :evil:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sr;ka super i te polerki malina :) widze ze fajnie sie przypala wydechek zobaczymy jaki złapie kolorek po wię :mrgreen: kszym przebiegu

Nieregulaminowy podpis

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ładny Yasiek skuterek składaj i daj jakiś filmik jak jeździ a jak jakiś jest filmik to może przegapiłem i nie doczytałem :)

Yamaha Aerox 2006r
Cylinder Hebo Manston Replica
Wariator Polini super 9 rool
Sprzęgło Stage6 tourque control
Gaźnik 21mm
Wydech Yasuni C16
Wał Polini EVO I
Pasek malossi Kevlar
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... 4d2#156713

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Długo się nad tym zastanawiałem aż mnie głowa rozbolała co zrobić z tym fantem, czyli plastikami mojej apki.Zbyt wiele mam na to pomysłów i nie wiem które zrealizować i ciągle w czasie odkładałem by zabrać się za ten problem.Aż tu niestety pogoda się zrobiła i przyparło mnie jak kota z pęcherzem i w końcu zmusiłem się do zabrania za te nieszczęsne plastiki.Było trochę problemów z usunięciem naklejek bo owe były pokryte klarem.Nim się kapnołem zdążyłem zarysować pożądnie plastik co kosztowało mnie o wiele więcej pracy aby wyrównać z resztą powierzchni ale mimo to będę musiał w tym miejscu delikatnie nałożyć szpachel.Praktycznie już większość plastików zmatowiłem i są gotowe do przyszpachlowania gdzie będzie to konieczne i wkońcu do malowania jak przybędzie kasiorki.Na temat jak będzie pomalowane nie będę się nad tym rozwodził że powiem jedno a co innego zrobię i nie będzie to zgodne z tym co napisałem.Jak już wspominałem mam zbyt wiele pomysłów na zrobienie danego " Dania " to nie jest takie proste jak wziencie torebki z Winary gdzie jest umieszczony przepis na zrobienie jakiejś potrawy.Co do kolorów jestem już zdecydowany jakich chce użyć lecz nie jestem do końca zdecydowany w jakiej kolejności i tonacji je zastosuje.Pod waszą ocenę wystawiam kilka fotek przedstawiających to co robiłem ostatnio.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zdarzyło mi się kiedyś nim się jeszcze zabrałem za przeróbki mojego motorka jeździć bardzo późno w nocy i przez te światła które były orginalnie mało nie uległem wypadkowi, czyli w ostatniej chwili na jezdni zauważyłem kanał który był bez klapy i ledwo zdążyłem w ostatniej chwili ominąć sami możecie sobie wyobrazić co by było gdybym wdepnął przednim kółeczkiem w taką dziurę.Tak mi to zdarzenie ciśnienie podniosło iż zaczołem sie zastanawiać jak poprawić oświetlenie swojego skutera, aż w końcu co pokaże wam w poniższych zdjęciach udało mi się dorwać soczewki od VW Golfa.Czyli mogę powiedzieć że trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno.

Obrazek
Obrazek

W owe lampy planuję zamontować xenony co jak wiadomo bardzo mocno poprawi widoczność w nocy dla kierowcy.W pierw chciałem wsadzić owe xenony do orginalnych plastikowych kloszy mojej aprili lecz po niecałej minucie żarnik xenonowy wytopił mi w lustrze soczewki dziurę na wylot.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

W najbliższym czasie oprócz malowania mam już na oku nowe sprzęgło z używanym dzwonem Stage6, ze względów na to że nie mogę wyregulować wszystkiego na posiadanym sprzęgle.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tymi lampami powinny już być dobre światła. Jaki będzie kolorek? :)

...:::Malaga F12 Custom:::...
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=35769
GOLD PEARL + BLUE PEARL

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Światła świecą bardzo dobrze a nad kolorkiem się jeszcze zastanawiam ale napewno bedzie czarny metalik lub akryl w połączeniu z jakims innym kolorem tylko sie jeszcze zastanawiam z jakim.moje plany to były zielony fluo lub niebieska perła i wiele wiele innych pomysłów może wy byscie cos doradzili??

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Obrazek

To jest kozackie ; D

S6 Sport Pro, S6 19mm BE, E13 Top Racing Race, Yasuni R City, Malossi Multivar, Hebo R, Dayco.

Aerox*Midrace ! Zobacz i oceń !

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=48351

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Jakie spalanie na tym setupie?

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
No bardzo fajna ta apka miodzio :)

Sprzedam silnik piaggio 150,Pisac na gg 1241245
Obrazek
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 229 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna