Dzisiaj jest 28 kwie 2025, 23:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
jak coś to wydech mam dziurawy i do tego wydmuchany

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Ibiza II FL 110KM, CRM 125ccm
krzys.rax opisujesz jak to jest w 2t a nie 4t! 4t ma zawory co odcina spaliny które wytloczone są do wydechu.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przelotówka tłumik do 4T kosztuje grosze... ludzie 200zl kupisz normalnej firmy wystarczy poszukac na allegro albo jakiejs stronie o 4T, wariator musisz zmienić bo nie wycisniesz z niego wiecej a rolki ok. 4g wstaw:)

Peugeot 406 :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Dokładnie. V-max poprawi się albo o 2km/h, albo wcale:)
Też w chinolku to przerabiałem:)
Musisz dobry wariator wstawić.
Co do wydechu, to zrób przelotówke i tyle.
Co do cylka no name. Sam takie zakładałem do siebie:P Ze 3 ;) Zacierałem je, bo nigdy nie docierałem:P
Kolega miał 3000km taki cylinder i dobrze się sprawował, dopóki nie zaczął rozwozić pizzy;P Wtedy ładnie dostał po du***;]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
krzys.rax opisujesz jak to jest w 2t a nie 4t! 4t ma zawory co odcina spaliny które wytloczone są do wydechu.

To nie zmienia faktu, że jak tłumik jest "przytkany" to nie ma różnicy.
Pomyśl dlaczego w samochodach zmienia się tłumiki na przelotowe?

Custom Malaguti F10/F12! Zobacz!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=375963#375963
http://bikepics.com/members/krzysrax/
Cytuj:
co to jest to okno wydechowe?

Work in progress.. DR evo, Dellorto 17,5, polini 2G evo II, malossi multivar, komin arrow etc. :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Ibiza II FL 110KM, CRM 125ccm
Jeśli przytkany to tak, ale on wyrazinie napisał że ma już nawet wydmuchany. Pomyśl jakie jednostki napędzają samochody a jakie skuter. Zasada działania silnika ta sama ale jaka różnica w pojemności. A tak w ogole to na jakiej podstawie twierdzisz że w skuterach 4t wydech daje przyrost mocy?

Tytuł:
*

Pojazd:
hejka witam ponownie dzisija podczas szybkiej jazdy na zegarze miałem ponad 65 km potem lekko przerwało jak by za malo paliwa dostawał lub powietrza dysza w gaźniku 82 gaźnik odblokowany wg mnie i tak dysza za duzo bo jak przy starcei optwieram manete na maxa to lekko przydławia go i rusza ale nie zawsze

Tytuł:
*

Pojazd:
Soon3y pisze:
Najlepszym rozwiązaniem jest wymiana tłumika, a jeśli nie chcesz ponosić takich kosztów to wystarczy że wybebeszysz ten seryjny. Ja tak mam na 80ccm i jest wszystko dobrze.

co to znaczy wybebeszyć cośz niego wyciągnąć >?

Tytuł:
**

Pojazd:
wybebeszyc tzn wyciagnac caly metal ze srodka, ale to nic nie da, odkrec tlumik i zobacz jak bedzie chodzil bez, to jest to samo :) sprawdzalem u siebie i nic nie daje to raz, dwa to ze go przerywa to ewidentie zle ustawiona mieszanka masz srubki na gazniku ktorymi regulujesz dawke paliwa musisz to zrobic tak aby obreoty rosly plynnie bez zadnych zamulen, a do tego regulacja zaworow sie klania i to jest MUS ! ja na swoich chinskim 80ccm zrobilem ponad 4tys km bez wiekszych problemow osiagalem prawie 80kmh nie zwiekszajac dysz ani nic innego :) po prostu regulacja meiszanki i tyle.

Tytuł:
*

Pojazd:
watcher pisze:
wybebeszyc tzn wyciagnac caly metal ze srodka, ale to nic nie da, odkrec tlumik i zobacz jak bedzie chodzil bez, to jest to samo :) sprawdzalem u siebie i nic nie daje

A zobacz że u mnie w skuterze dał taki zabieg i to sporo:) Na seryjnym tłumiku też czuć było że skuter może szybciej pojechać ale coś go blokuje. Po "wyczyszczeniu" tłumika sytuacja zmieniła się diametralnie ;D A nawet jak odkręcisz tłumik to nic ci to nie da bo spaliny jednak muszą mieć jakiś opór. A przez jazdę bez tłumika możesz uszkodzić tylko silnik. NIe wiem rób jak chcesz. Co wiedziałem to powiedziałem a raczej napisałem :D

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 22:11 przez Soon3y, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
powiedzcie dokładnie co wyciągnąć muszę z gaźnika jakieś foto ew link jeśli można prosić bo aż tak to się nie znam. szukałem przelotówek na allegro nic nie znalazłem

Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, 9:53 przez djsoja, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
wszystko już prawie jasne głośno chodził dlatego po rura od filtra powietrza odczepila s ięod gaźnika po podłączeniu straciłem jednak te prszyśpieszenie czyli to nie wydech głośno chodził dobrze ze sie nie zatarł

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2