Dzisiaj jest 18 sty 2025, 9:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Czy korzystałbyś ze zorganizowanych wyjazdów na wyścigi dla kibiców na wyścigi?
Tak! 84%  84%  [ 54 ]
Nie! 16%  16%  [ 10 ]
Liczba głosów : 64
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam szanownych Forumowiczów. Przepraszam za tak długą absencję, ale na głowę troszkę mi się zrzuciło. Praca, dom, i dziecko w drodze. Jednak nie przeszkodzi mi to w realizacji naszych planów. Zaraz wejdę i do edukuję się w terminarzu wyścigów i jakoś sobie parę rzeczy rozplanuję. Odezwę się wieczorem i powiem co i jak. Pozdrawiam wszystkich. :)

EDIT:

A więc tak. Widzę, że pierwszą rundę mamy na własnym terenie. A więc należałoby się pokazać w odpowiedniej liczbie. i mam nadzieję że z tym akurat problemu nie będzie. Jednak dalej zaczynają się schody. a dokładniej chodzi mi tu o oprawę podczas tej inauguracyjnej imprezy otwarcia. Jest pewien pomysł, jest możliwość jego realizacji, ale pozostaje parę "ale".

1. Zebranie na ten cel określonej sumy PLN-ów
2. Minimum 80 osobowa załoga kibiców.
3. Potrzebowałbym kogoś do pomocy w Poznaniu, tym bardziej że od początku kwietnia będę mieszkał w Krakowie. ( Kąkol w tym punkcie liczę na Ciebie) lecz oczywiście pojawię się w tym zacnym dniu w Poznaniu.

Zacznijmy trochę nie po kolei a dokładnie od punktu nr 2. Liczę tu na Waszą uczciwość. Chcę aby zaczęły się wpisywać w temacie osoby które pojawią się na 10000000000% na Torze Gostyń. Jeśli ktoś zamierza się wpisać tylko dla prestiżu to niech sobie odpuści.
Potrzeba konkretów. Albo ktoś będzie albo nie. w innym przypadku nic nie zdziałamy. Otworzę do tego osobny temat aby nie mieszać tutaj jak w kotle z grochówą.

Teraz pora na punkt nr. 1 i według mnie najważniejszy. Fundusze na jakąś oprawę.
Przy min. 80 osobach byłoby dobrze gdyby każdy złożył darowiznę w wysokości 5 zł. Daje nam to w rezultacie 400zł a więc kwotę która zabezpieczy na pewno wydatki związane z choreografią.

Lecz to nie wszystko. Chciałbym aby podczas pierwszej rundy mieć jeden element oprawy na Sobie w dosłownym tego słowa znaczeniu. Chodzi mi o t-shirty z równym elementem graficznym ( jak będzie wyglądała taka koszulka to jednak moja słodka tajemnica. Kolor biały lub czarny do wyboru. Kolory z kratownicy gdy kończy się wyścig ;p)
Koszt takiej koszulki oscylowałby w granicy 20 - 25zł. Daje nam to w rozrachunku 30 zł. Wiem że dla niektórych to pryszcz. innym może się to wydawać przesada. Ale do 1 rundy zostały prawie 3 miesiące. Co daje nam odłożenie 10zł na miesiąc.

Zapraszam do udzielania się w temacie. Zaraz wkleję link do listy chętnych.

LISTA CHĘTNYCH NA WYJAZDO DO GOSTYNIA

Mieloch Racing Team ON TOUR 2009

Obrazek

Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 8:47 przez Speedfight2-POZ, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
Witaj Speedfight2-POZ, wszystko fajnie, ale wydaje mi się, że na początek to zamiast oprawy załatwić autobus i tak to zrobić. Jeśli coś się rozwinie to wtedy można mówić o oprawie. Bo z popytem na ten sport wątpię abyśmy uzbierali 80 osób.

Co do mojego wyjazdu do Gostynia, ja tam będę na 90%.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam Panowie ! :wink:
No więc powiem tak mam jedno pytanie do Junior'a mianowicie tak:
Cytuj:
Panthelion - koleżeństwo na torze? Owszem jest - ale pamiętaj, że są też burki, które z nikim nie zamienią słowa.

Hmm pojawiłem się na własnym skuterze w zeszłym roku w Gostyniu, baa byłem z Simon'emWarką z s.com oraz jeszcze jednym kumplem. Skuter stał nawet obok waszego namiotu :< Robiliśmy fotki, przechodząc obok waszych skuterów, a co by było gdybym po prostu podszedł jak stary kumpel i zapytał Cię, chociażby o skuter, czy jak widzisz zawody. Co byś odpowiedział skoro widzisz gościa pierwszy raz? No, jeśli dobrze zrozumiałem wypowiedź w której mówisz o burkach które z nikim nie zamienią słowa. :wink: Oczywiście nie chowam urazy, tylko chcę wiedzieć na co można sobie pozwolić w tym roku :wink:

Ponad to, jak zawsze zjawię się w Gostyniu, przyjeżdżając swoim sprzętem :) Potwierdzam to w 100% :D
Hmm gdyby uzbierać 30-40-50 forumowiczów to i tak byłoby świetnie, zważywszy na słabą frekwencję w Gostyniu w sezonie 2009 :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Siemka, z mojej opinii gdybyś podszedł do Juniora, jak normalny koleś to na 10000000000000% pogadałbyś z nim bez żadnych przeszkód. Myślę że w sumie to z każdym tak jest :) Pozdrawiam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam pytanie do wszystkich Userów. Co myślicie o zorganizowaniu wyjazdu na polską rundę IDSM? Dobry doping polskich kibiców musi się pojawić. Trzeba wspierać swoich.

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
Na początek musi wypalić chociaż jeden wyjazd. Jeśli będzie sukces to możemy planować dalej.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli zacznie się to kręcić to i o wyjeździe do Niemiec można myśleć. Ale nie zapeszajmy. Najpierw główny cel to 1 Runda PZM.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Witajcie!

Byłem zszokowany wypowiedziami niektórych w pierwszych postach tego topiku, ale szczęśliwie wszystko zostało wyjaśnione.

Idee uważam za trafną i godną polecenia w całym środowisku skuterowym.
Jednak słusznie Junior zauważa, że trzeba ochlodzić emocje i wziąć pod uwagę ogólne zainteresowanie zawodami.

Na przestrzeni doświadczenia i obserwacji ostatnich sezonów, wiele się nie dzieje w tej kwestii. Pytanie w czym jest problem. Uważam, że po części odpowiedzialni są organizatorzy poszczególnych rund.
Ogólny brak ogłoszeń na mieście skutkuje tym czym skutkuje - znikomą ilością kibiców i zainetresowanych.
Przyznaję, że niestety nie uczestniczyłem aktywnie w zeszłym sezonie, ale patrząc na wypowiedzi niektórych wiele się nie zmieniło.

Dlatego warto "naciskać" na organizatorów, aby zachęcali mieszkanców do przybycia na tor i rodzinnego uczestnictwa w zawodach. Może to spowoduje, że bedzie większe zainteresowanie.
Nawet jeśli by przyszło 50-60 osób, nie wspominając już o setce, uwazam, że byloby to przełomowe w sezonie 2010.

Co do ScootFan Group.
Wyjazdy autokarowe - OK!
Jednak można je zagwarantować tylko tym osobom, mieszkającym blisko siebie. Patrz Poznań i userzy tego forum, którzy dość licznie są z WLKP.
Zgadać się, zrobić przymiarki kto chętny, ile osób. I wtedy dopiero wynając busa na 15-20 osób. Jesli wiecej, to i autokar brać i jazda :)

Gorzej sytuacja wyglada dla osób, które są odosobnione i są same w swoim mieście/okolicy. Jedynym ratunkiem dla Was jest albo przyjazd na wlasna reke albo zgadanie przyjaciół/znajomych, zrzuta na paliwo do 1 autka i przyjazd. Wtedy koszta ładnie sie rozdzielają i na jakąs eliminacje bliżej siebie można zagościć.

Ogólnie temat rzeka. Można pisać pisać.

Propozycja z mojej strony:
1. Lista chętnych. Imie, nazwisko -> miasto lub możliwy dojazd do większego miasta.
Jeśli uzbiera się jakaś dana grupa, wynając odpowiedni pojazd, zapakować się i jazda.
Tu spora odpowiedzialność osoby organizującej wyjazd.

Uważam, iż na razie można zapomnieć o liczbie 80 zainteresowanych, a zejść raczej do ilości małego busa (ok 20) i taki wyjazd organizować.

Od teraz będę na bieżąco śledził temat.

I na koniec, jeśli chcemy rzeczywiście coś zrobić dla wyścigów, warto, aby wszystkie portale, fora itp połaczyły siły i wspólne działały w tym kierunku - informacje o zawodach, artykuły, relacje etc. Może uda sie nakręcić Gości.
Z mojej strony, czyli jakby nie patrzeć konkurencyjnego Sqtery.com, od zawsze deklarujemy promocję zawodów.
Jesli mozemy w czymś pomoc, dajcie znać.

W tym sezonie, miedzy innymi dodaliśmy rubrykę Wyscigi i Kalendarz, aby na biezaco informować Gości o aktualnościach z swiata wyścigów.

Pozdrawiam,
SimonW

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Trzeba też wspomnieć, że im więcej kibiców, tym większe zainteresowanie sponsorów ;)
dzięki czemu więcej zawodników, przynajmniej ja tak to widzę

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4