Dzisiaj jest 27 lip 2025, 21:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: zamul
*

Pojazd:
Jestem posiadaczem Zippa steeda oddalem go do serwisu jakies 3 tyg temu pytali czy zdjac blokady to wyrazilem zgode no to po dostaniu go jecchal 50-55 ale byl wmiare zrywny chodzi tak nie sadze ze jestw pelni odblokowany powinien chocoaz te 65 jechac moim zdaniem bo podobno to szybkie skutery sa tak czytalem. No ale od jakis 2 dni mam wrazenie jakby sie mulil pod gorke wjerzdza mi z predkoscia 30-35 km na h a na prostej na 4/5 maanetki jedzie 50 rowno nic wiecej a jak dam maxa mam wrazenie jak by sie lekko dlawil ale tez nie przyspiesza. Nie mam pojecia czego to wina chodzi mi zeby jechal te 60 km/h wiecie moze gddzie w 4 suwach sa blokady ? ( zipp steed) i co spowodowac moglo taki spadek mocy bo jednak 55 a ledwo 50 to dla mnie duzo:P pozdro prosze o pomoc . a w serwisie wymienili mi olej w silniku tzn ja kupilem olej castrola jakis taki niezly za 35 zl do 4 suwa mowili ze dobry jest no to zmienili mi go wlozyli nowy filtr powietrza bo stwierdzili ze stary sie nie nadaje i przeczyscili gaznik no i blokady zdjeli niby ale nie wierze w to.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Matrix LC
Nie wiem ale moze dysze masz za małą albo coś z filtrem jest nie tak a wiesz jakie Ci blokady zdjęli ?

Hebo Manston Replica
Stage6 Pro Replica <niedługo C21>
Wał Top Racing Evo NG
Polini Speed Controll
Polini For Race 3g
Tec CNC
Tec Black Edition 21
Polini Air Box
Malossi X-Special
<zawór> Polini Evolution
<króciec>Polini 21mm

Tytuł:
*

Pojazd:
Tzn oni nie chcieli o tym rozmawiac bo szef obok nich stal a ja za to nie placilem sadze ze nic nie zdjeli tyle ze to juz chyba nie chodzi o blokady nawet tylko o ten spadek mocy blokady to 2 sprawa ale dzis pod srednia gorke 30 km/h to normalnie szok myslalem ze zejde i popcham a nigdy mu tak nie odbijalo .Prosze o pomoc

Nie wiem czy to istotne ale pare dni po tym jak dostalem go od serwisu skuter gasl na swiatlach itp po wybiciu biegu na luzie poprostu gasl. Podkrecilem mu obroty srobka pod kanapa na gazniku i jak pochodzi minute przed jazda to juz nie gasi sie na swiatlach ale jak ju byl podkrecony to jezdzil te 55 i pod gorke 45-50 a teraz nie ma mocy...

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, 15:37 przez Cube, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
sprawdź świece jak zalana to opisz na jaki kolor

Romet Router Bassa Swap P/G

na razie tylko tyle ;/
-Stożek gąbkowy
-Większy filtr paliwa

Profil na PJ:
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/727/82289

Tytuł:
*

Pojazd:
a teraz glupie pyt: w ktorym miejscu znajduje sie swieca?( prosze nie krzyczec:P)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
spoko każdy kiedyś był zielony

a więc zdejmujesz całe siedzenie i tam gdzie będziesz miał coś takiego

Obrazek

To wyjmij tą część pomarańczową(u ciebie może być czarna)będzie blisko silnika potem będzie wystawać taki sam drucik świecy i włóż w tą dziurę klucz(bez skojarzeń XD) i wykręć ją....

na razie tylko tyle ;/
-Stożek gąbkowy
-Większy filtr paliwa

Profil na PJ:

Tytuł:
*

Pojazd:
ok dzieki kurcze mam audio zamontowane pod siedzeniem i to tak ze nie wyjme teraz bo kupe roboty ale od dolu widac wlasnie taki "kabel" i na koncu takie czarne prawie identyczne jak ty dales na zdjeciu sproboje od dolu wykrecic bo pod kanapa mam tyle kabli i wzmacniacz przomocowany do tego plastiku ktory sie do gory podnosi aby obejrzec gaznik wiec sproboje od dolu

No wiec jakos to rozkrecilem i wyjalem swieca wylada na idealna widzialem kiedys swiece samochodowe itp wiec nie ejst jakas spalona zalana czy cos w tym stylu ponadto czytalem ze raczej bardzo zadko w 4 suwach cos sie ze swiecami dzieje czyli u mnie problem w czyms innym jest. a nie wiesz czasem gdzie sa blokady?

Majsterkowanie to chyba jednak rzecz nie dla mnie... sfajczylem 3.4 kanapy... byla do gory podniesiona i mialem lapke podlaczona do lusterka taka mocna i zaczelo sie jarac... no i tak oto nie mam pol materialy na siedzeniu i tyle z mojego majsterkowania. znalazlem blokade w filtrze ale mowia ze trzeba glowice zmienic czy cos ale to juz nie dzis bo jestem tak wsciekly ze szkoda gadac Pozdrawiam nie popelniajcie mojego bledu

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, 19:07 przez Cube, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
może być przebicie i n podawać dobrej iskry ja tak miałem

na razie tylko tyle ;/
-Stożek gąbkowy
-Większy filtr paliwa

Profil na PJ:

Tytuł:
*

Pojazd:
no nic bede musial cos wymyslic narazie mysle co z kanapa hmm mam dziure srednicy 8 cm ona byla jakby z gumy i to sie stopilo i skruszylo nie chce mi sie 100++ zl dawac za glupa kanape musze ja porzadnie zalatac

Tytuł:

Pojazd:
a nie lepiej kupic za 25zł obszycie kanapy w róznych kolorach na zamówienie jest na allegro

RS'ka na Full Sporcie Airsal 70cc Zapraszam!!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89475

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no ma racje też widziałem zamawiasz i przybijasz szwaczem tapicerskim czy jakoś tak XD

na razie tylko tyle ;/
-Stożek gąbkowy
-Większy filtr paliwa

Profil na PJ:

Tytuł:

Pojazd:
no i ze skóry ekologicznej hehe ekologia

RS'ka na Full Sporcie Airsal 70cc Zapraszam!!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89475

Tytuł:
*

Pojazd:
moze to i pomysl ;d tylko ja to chcialem tak zeby sie starszy nie kapnal ;p bo on to juz opatentowal ze gdzie ja sie dotkne to cos sie rozwala;p ale wyczailem przynajmiej blokady mam w filtrze powietrza dodatkowa rurke tyle ze trzeba hmmm gdzies czytalem dysze czy cos takiego zmienic sam nie wiem i mam w module chyba bo widzialem jakis rozowy kabel do takeigo czegos ale hmm wygladalo jak by od lapmy tylniej szedl gdy juz sie zblizalem do niego kanapa sie zaczela jarac wiec jak sie w leb pier*** to stwierdzilem ze starczy na dzis majsterkowania;d narazie wyciolem kolko ze skory i skleilem lekko super glue nie jst tak zle myslalem ze bedzie gorzej a nad obszyciem pomysle gdy juz sie tata dowie i mi jazde zrobi;p pozdrawiam co myslicie o tych blokadach?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
różowy kabel blokada on idzie do modułu
-zdejmując blokadę z filtra(rurkę) musisz dać większą dysze do gaźnika bo jak zdejmiesz blokadę z filtra będzie dostawał za dużo powietrza i dostanie muła :D

na razie tylko tyle ;/
-Stożek gąbkowy
-Większy filtr paliwa

Profil na PJ:

Tytuł:
*

Pojazd:
no wlasnie tak czytalem ale z tym rozowym nie jestem pewny bo on wyglada jakby od lamp szedl w ktorym miejscu jest modol? i jak on wyglada czy duzy itp i dysze do gaznika to chodzi o ta rure jakby? czy o co bo ja mimo wsyzstko 17 lat ale przygode ze skuterami zaczlaem w lipcu 1500 km na hondzie bali zrobilem i 300 na tym steedzie to moj pierwszy 4 suw i przyznam sie szczerze nie znam sie kompletnie na tej maszynie chinskiej....

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mam 15 ale też się za bardzo nie znam po prostu często mi się skutr psuje(made in china 3 dni i nima) i przy nim majstruje słucham dziadka bo jest z zawodu "kierowca mechanik" i się zna na rzeczy i czytam fora różne :D

-ten kabelek różowy blokuje ci v-maxa a moduł jest niedaleko akumulatora zależy jak masz skuter daj jakieś jpg to ci powiem a wygląda tak:

Obrazek
z tyłu jest cały czarny...

Tak dysza to taka mała rurka a wygląda tak:

Obrazek

na razie tylko tyle ;/
-Stożek gąbkowy
-Większy filtr paliwa

Profil na PJ:

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, 21:23 przez andreo12345, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
może ci poprostu z wariatora podkładkę zdjęli, nie znam się na 4T ;d

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
ło rety myslac dysza mialem na mysli cos wielkiego . No nic takim czyms musze sie zajac skutera wysle stronke. http://www.allegro.pl/item972761167_sku ... owany.html sorry ze taki link ale nie moglem nigdzie znalezdz bo skuter w media ekspert byl tylk owydawany a jest to to samo ci zipp Triad 2 nawet ksiazka jest od Triada.... z tego co widzialem i czytalem mam modol po prawiej stronie pod plastikiem a akumulator pod nogami w podlodze to akurat wiem. hmm a co do tego wariatora to dziwne no bo jezdzil prawie 60 jakies 57 ciagle a teraz 48 okolo i koniec jak by sie dusil lub nie wiem co zalewalo by go ale taki mul ze masakra...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
a nowego kupiłeś dobrze dotarłeś ? :?

na razie tylko tyle ;/
-Stożek gąbkowy
-Większy filtr paliwa

Profil na PJ:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
andreo12345, Jak na nowego dużo się udzielasz ;D może i dobrze, coraz mniej ludzi podatnych na wiedzę o tym, sami tacy co maja swoje hipotezy itp.
Cd tematu, zrób zdjęcie swojego tłumika i wrzuć tutaj, od gaźnika masz takie gówno w które linka wchodzi ale przed gaźnikiem jeszcze, takie coś co odbija, tam masz w tym na wierzchu śrubkę, jedyne co Ci zostaje to ją wykręcić, jest to najbardziej blokująca blokada, z tym różowym kablem nie miałem styczności więc się nie wypowiadam. Pzdr

Peugeot 406 :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna