Dzisiaj jest 23 lis 2024, 16:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 735 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zapłon masz seryjny bo jakoś nie doczytałem :ups:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Laczuś z tyłu by się szerszy przydał. :mrgreen:

[center]Obrazek[/center]

Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 15:55 przez Stasiu2, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Ja pier... Kawal bardzo dobrego sprzętu ;p 140 pewnie przekroczy nie?? :P
Roxa piękna stylistycznie a mechanika to normalnie cud tego co ostatnio dokonano w tuningu skuterów :twisted: Zajebi**ie mi się podoba :D

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Gruby mam takie pytanie do ciebie. Jak rozwiązałeś sprawe smarowania wału ?

Tytuł:
*

Pojazd:
Weź te kartery obspawaj zamiast lutować bo to przecież więcej na cyne wydasz niż na spawacza.

http://bikepics.com/members/dudi1203/p9/
pisz za siebie - nie wypowiadaj sie za mnie
jak nie masz o czymś pojęcia - nie pisz

NIE ODPOWIADAM NA BZDURNE PW
Na inteligentne wiadomości odpowiadam bardzo chętnie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Smarowanie jest rozwiązane tak że kanały płuczące w karterach w minarelli mają wytoczone otwory/zagłębienia (seryjnie tylko lewy karter, w prawym trzeba rozwiercic). Wtedy jak sie zalepi górny wlot od smarowania to robi sie dziure w kanale płuczącym. Cała filozofia. Dużo osób to robi nawet w seryjnych kartrach czy przy flow mniej zaawansowanym/skomplikowanym po to by mieszanka miała totalnie gładką powierzchnie przy wlocie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A wytlumaczy mi ktos wogole co to jest ten flow i czemu on sluzy? Jestem niedoinformowany najwyrazniej w tych sprawach :D

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zapytaj się kogoś obznanego na priv, a nie spamujesz w Grubego temacie...
Noo Daniel rox jest poprostu wyjeb*ny ;]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
danielaerox pisze:
z mercem amg do 50 równo szedłem ale miałem jedynie pół manety gazu i go jeszcze trochę przylewało oraz niezły muł na starcie xD

Niewierze póki nie pokażesz filmiku. Trochę to mi się śmieszne wydaje. Honde CBR 1100 też pokonasz na przyśpieszenie? :D

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Tytuł:
*

Pojazd:
Banakil, Człowieku weź się ogarnij to jest BB, jak jeździsz mulną 50 to nie wierz. :roll:

I ten twój podpis: :roll:

Cytuj:
Nie pytajcie "jakie rolki" tylko kupcie komplet testowych!!

Żenada. :roll:

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ktoś mu powiedział że lżejsze rolki - szybciej jedzie i tyle xD

Banakil, Co to za problem dla BB, do 50km/h z Mercedesem amg, Mercem musi biegi zmieniać(chyba że w automacie to co innego)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
PrzemoRoxi, problemu by nie bylo ale na pełnej manetce i wyregulowanym a nie bajeczki na pół manetce na niewyregulowanym to jak będzie wyregulowany i ful maneta to zapewne odrzutowce będą mialy konkurecje :roll: nie sprzet a technika czyni z ciebie zawodnika... taki merol nie powinien mieć problemow chyba że kierowca nie wie ze pedał gazu sie wciska do końca

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
dlugi1983 pisze:
Banakil, Człowieku weź się ogarnij to jest BB, jak jeździsz mulną 50 to nie wierz. :roll:

Myślałem, że na 16 lat to nie będziesz się tak wypowiadał. Po prostu chodzi mi o to, że nie wierze póki nie zobaczę, a teksty typu nie wyregulowany, zalewa się i pół manetki gazu, mnie rozbrajają do reszty :D

Koniec OT

Ps. dlugi1983, i PrzemoRoxi, trochę szacunku mam większy staż na tym forum, a jeśli nie zrozumieliście o co mi chodzi to specjalnie dla was to napiszę: "Chciałbym zobaczyć filmik z takiego pojedynku z mercedesem". :idea:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Piaggio Typhoon LC
Kubica, jesteśmy z tobą!

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
I taka prośba do autora jak już będziesz dawał filma to daj już go po końcowym, zestrojeniu bo smieszy mnie jak ktoś mówi że na filmie nie cisnoł na maxa lub po fuilmie zrobił to i to i jeździ dużo lepiej. Pozdro

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
DR_Evolutio, no widać jaki ty doświadczony :roll: jesteś, wsiądź w tatusia samochód i wciśnij pedał do końca, i weź Daniela ;]

Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 12:04 przez PrzemoRoxi, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ohh współczuje wam mądrości .. narazie w roxie poszły łożyska wału wiec musze zamówić nowe ;] chcecie filma będzie film bez problemu ;] a to ze zalewało go po pół manety to nie moja wina bo dysze mi nie doszły i nie miałem jak go wyrególowac .. szczeże waże wypowiedzi to jedna wielka żenada .. ca drógi nie jeździł na sqcie wyżej niż sport czy racing a wypoiwiadacie się na temat bb .. tamten miet był w automacie.. jak go złoże to nagram film zeby nie było ze wam bułe czy czy coś cisne .. bo takie niedowierzanie denerwójące jest gdyż was od początku projekto nie oszukałem ..

Co do flowa Kartery będą lutowane spoiwem a nie cyną .. to sa 2 inne żeczy .. spawanie flowa to koszt ok 150zł bo się pytałem narazie jestem przeziębiony wiec troche miej dzieje się przy roxie ale mam zamair do końca tygo go złozyć i pomalowac w pomarańczu, lakier już mam kupiony :P

PS mam jeden filmik lecz musze go zgrać i wrzucic na YT tam dobrze słychać jak go zalewa po odkręceniu manety wiecej niż na pół ;] ale cisnął ładnie :P

¤ ::..PROJECT::...::CUSTOM::... EvO rOx By GrUbY...::

looknij a nie pożałujesz ;D

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=35572&start=0

Tytuł:
*

Pojazd:
no to dawaj tego filma :P :) czekam na koniec projektu
pzdr

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
bardzo podoba mi się projekt twojego roxa cały czas tu zaglądam i mam nadzieje ze sie wkoncu zobaczymy naszymi maszynami ; D pamiętasz żemi obiecałeś sie scignąć

Peugeot TKR Lady Dragster 125cc
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... start=2260

Peugeot Trekker S6 Racing LongFrame

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=134435&start=20

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
danielaerox, Mi nie chodzi o to ze ty robisz nas w konia bo widać ze juz idziesz z tym tematem konkretnie. Chodzi mi o to zebys jak dasz filma po koncowej regulacji cisnoł full bo zaobserowalem na tym forum ze ludzie daja filmy piluja na fulla a potem jest gadanie ze nie bylo max cisniete i zrobilem to i to i lepiej jeździ ;]. Co do jazdy to mam bwsa na sporcie, i runnera na mocnym racingu ;] jeździłem nawet wczoraj na kolegi roxie na evo II więć wiesz takie gadanie czym jeździłeś czy nie jest nie na miejscu.

Tytuł:

Pojazd:
Hmm, kumpel wysłał mi ten temat i oczy mi wyszły na wierzch: Ja zacząłem tuningować tego roxa ;) Heh, w karcie pojazdu pewnie jest moje nazwisko (albo raczej mojej Mamy, na którą był zapisany :wink: )

Kupiłem go w kwietniu 2006r z Lęborka, wczesniej w PRL miał go jeszcze ktoś w Pruszczu Gd, skąd był ściągnięty - nie mam pojecia. Miał wieśniackie brewki z taśmy izolacyjnej które zerwałem, i jeszcze bardziej wiejskie diody, które mnie cholernie wtedy rajcowały, ale tez wywalilem potem :mrgreen: Pierwsze foto:

Obrazek

Jak go kupowałem to nie patrzyłem na jego stan - ważne, że był to AEROX, największe marzenie mojego dzieciństwa. Miał być zablokowany - a tak na prawdę to był po prostu tak zarżnięty że nie szedł więcej niz 60km/h. Pierwsze kupiłem wario hebo, jeździł już w miarę normalnie. Pierwsze próby wheeliesów - gleba i straciłem motywację. Potem zacząłem się uczyć stopali, kupiłem wydech ninja i nie potrafiłem go wyregulować, znów ledwo jeździł.

Przeleciałem przez kierę (tak notabene to przy stopalach koło polerowało ramę - tak była krzywa. Zauważyłeś?), znów straciłem motywację do stuntu. Pierwotnie chyba był czerwony, bo takie spod zadrapań barwy się ujawniły.

Zatarłem go, dzień przed zlotem w stegnie założyłem cylek bettella i wał rms. Potem doszedł gaźnik 21. I znów go troche katowałem. Finalnie sprzedałem go w kwietniu 07 i kupiłem cagivę planet, która więcej stała niż jeździła. Aerox był jednym z gwiazdorów filmiku Scooter-Stunt the Movie vol1. (poziom jazdy niski, ale to 2006 rok...) Fajny, klimatyczny film, polecam obejrzeć.

http://www.stuntbase.com/forum/dload.ph ... ile_id=280

Z rzeczy które pamiętam: wszystko co tylko w nim było było jakoś 'spatentowane'. Wszystko było krzywe, wybite, jedna wielka masakra. Ale super go wspominam, mimo wszystko, i mimo tego że wrzuciłem w niego 2000 zł i i tak nie jechał. Sprzedałem go do stg, potem trafił do tczewa, gdzie katował go Szafa. Odpowiednio go traktował (pamiętacie ten wieśniacki filmik z podkładem Ivony gdzie szydzili ze skuterów jak jeden rox leciał przez kierę - to ten właśnie rox.):

http://www.youtube.com/watch?v=q3ASvGAtEYQ

, potem w tczewie go ktoś odkupił i również dostojnie doceniał:

http://www.youtube.com/watch?v=_ct3cbHXnW0

No a stamtąd to pewnie poszedł do Ciebie.

Po tym wszystkim co ten rox przeżył na prawdę taki tuning mu się należy. Kawał dobrej roboty. Tym bardziej cieszy mnie, że też chciałem robić takie wloty w tylnich boczkach i tych skrzydłach przednich, ale brakowało mi umiejętności więc się za to nie zabierałem. Pozdro i powodzenia w regulacjach.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 735 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 37  Następna