Witam!
Niedawno założyłem wydech Laser X-Pro, przed regulacją skuter miał świetne przyśpieszenie v-max 90km/h, po założeniu wziąłem się za regulacje, wygląda to następująco:
-sprężyna centralna Hebo +50%, rolki 3.4g, skuter ma strasznego muła, zbyt niskie obroty, przyśpieszenie tragiczne, v-max 50km/h, na rolkach 4.1 i 4.9g jest bardzo podobnie
-sprężyna centralna Hebo +90%, rolki 3.4g, skuter strasznie wyje(tzn. zbyt wysokie obroty), przyśpieszenie ciut lepsze niż na sprężynie +50%, v-max 40km/h
-sprężyna centralna Hebo +90%, rolki 4.1g, nadal wyje a nie jedzie, przyśpieszenie tragiczne, v-max 50km/h
-sprężyna centralna Hebo +90%, rolki 4.9g, obroty zbyt niskie, duży muł, przyśpieszenie bardzo słabe, v-max 50km/h
Sprężynki sprzęgła jakie zakładałem to niebieskie i czerwone (niebieskie wydają się twardsze)
Części jakie mam założone to:
-Cylinder Metrakit HandMade 70cc
-Wariator Hebo NG
-Wentylator Wariatora Hebo
-Pasek Hebo Kevlar
-Dzwon sprzęgła Stage6 WingCooler
-Sprzęgło Tec Evo Racing
-Wydech Laser X-Pro
Jakie ustawienie będą najlepsze dla mojego skutera? Może odpowiednia będzie sprężyna centralna Hebo +60%?
Przepraszam za napisanie tego w nowym temacie a nie w przyklejonym o regulacji, ale tamten temat wydaje się martwy...
|