Dzisiaj jest 04 sie 2025, 21:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Przyjacielu również mam CPI i teraz słuchaj mnie ;)
Zmień rolki na 4,5 gr dysze gaźnika na 65 Moduł wydaję mi się że nie masz blokowanego
następnie Drodzy koledzy Na filtrze powietrza jest blokada i niech mi tu nikt kitu nie wciska że nie ma Jak jest! . Co do filtra . mamy ten pierwszy kruciec co idzie do gaźnika i ten drugi co łapię powietrze ten drugi musisz pierw wyjąc go i bd taka Literka L następnie utnij to co się chowa do filtra ten pręcik i wydrąż tą gumę taki nożykiem do tapet (małym) musisz powiększyc otwór to ci da kopa skuter będzie zrywny mi się v-max powiększył o 5km Rolki zmień i dyszę la luzie powinien latac 80 km /h a jeśli te przeróbki nic ci nie dadzą to jest duża możliwośc że kupiłeś przytarte CPI i trzeba kupic nowy cylek koszt takiej 60ccm to max 80zł jak coś nie bd wiedział to pisz do mnie na GG : 18099224 pozdrawiam .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skuter kupiłem nowke, jest po szlifie :P

Edit: A więc zdejmując filter ujrzałem takie coś: http://img297.imageshack.us/i/zdjecie1.jpg/ Czyli napotkałem się na jedną z blokad. (Mowiliscie ze nic nie daje i ze jej tam nie ma). Zaczalem wiec prace, wszyło mi tak: http://img256.imageshack.us/i/zdjecie2w.jpg/
Nastepnie ujrzałem jakże małą dziurkę przelotową: http://img32.imageshack.us/i/zdjecie3cc.jpg/ Więc rozgrzewając gwoździa wziąłem się za powiększanie tej dziurki, efekt? : http://img338.imageshack.us/i/zdjecie4z.jpg/

Podsumowanie: Inny dzwięk, tak jakby większy bas pryrkania :D, Przyspieszenie? Nieziemska roznica, miedzy tym co było. V max? 5km/h w górę... buja się teraz do 50 km/h.

No to pierwsza blokada poszła. Innych nie znam, ktoś pomoże? Startuje elegancko...przez doslownie chwilke, a potem zamula ale i tak przyspieszenie idzie, ale sama praca silnika nie jest jednolita, tylko z wysokiego ciągnięcia opada... Co to za blokada, przypominam: Odblokowany wydech nic nie dał, blokady na wariatorze też nie ma.

Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, 12:31 przez krychulol, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wydech może nic nie dał przez to, że był od hurricane... Nie wiem, wypowiedzcie się prosze.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
krychulol, nie ma róznicy że od hrr. ja myślę że coś tu musi być nie tak w przekładni moze pasek może rolki, jeśli nie to wina gaźnika 45 na blokadach to nie mozliwe, i zdejmij tą blokadę z wariatora, !! tylko dobrze wyreguluj wszystko

QuBaSS

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powtarzam nie ma blokady na wariatorze... to zwykła podkładka na wał(czy co tam jest). Bez niego nie ma zadnej roznicy, nawet gorzej jest, bo kopajka nie chce zalapac za ząbki.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
to n ie mam pojęcia czemu ci tak go zamula, wyreguluj i przeczysć gaźnik ! ;]

QuBaSS

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
We wtorek spróbuje sprężynki do sprzęgła kupic i większą dysze, myślę ze 65-75 wsadze. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

PS: Kupie wydech Leo Vince ZX, Yasuni, TECHNIGAS NEXT R...

Tytuł:
*

Pojazd:
Powiem ci tak, ja mialem dysze 68 bodaj czy 70 przy tecnigasie, wiec przy zablokowanym wydechu wgl ci pewnie nie odpali.

Mniejsza dysze kup.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dysze mam za darmo, to bede sprawdzał ktora najlepiej pasuje, zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moi drodzy, właśnie kupiłem Leo Vince ZX za 250 zł, we wtorek do odebrania. Okaże się, jak będzie nadal z tymi blokadami. :)!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 636 `02,
jesli nie zmienisz paska napedowego to duzo ten tłumik ci nie da :cool: zmierz pasek suwmiarka jesli ma mniej niz 17 to klasyfikuje sie do wymiany :cool:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
dysza 57,5 do serii. Jak bedziesz już miał wydech to trochę większa. Myślę że 62-65 bd wystarczająca.

->S6 streetrace
-->Wybebeszony wydech
--->Wariator Hebo NG
---->Wkład filtra powietrza Stage6
--->Klocki hamulcowe RMS
-->Dysza główna 62#
->Przeciwtalerz TopRacing

V-MaX - 9o km/h

(1) Motorynka ;] , (2) MatriX 70 & (3) Cross 125 4t (chiński) http://www.youtube.com/watch?v=gEU-f8znA8M

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak czytałem to co nie którzy pisali to aż płakać się chciało... ;/ kolanko od hrr pasuje do CPI Formula R hahaha
hrr ma inne połączenie kolanko-wydech dużo większe! Każde CPI ma główną blokade na kolanku a jak kolega kupił teraz ZX-a to od razu odczuje różnice i 70 spokojnie na liczniku zobaczy. Moduł jest odblokowany a sprężynki nic nie dadzą ponieważ one są odpowiedzialne za przyspieszenie :roll: Naj wyżej przy sportowym wydechu można dać inne rolki na lżejsze i dysze większą (60-65)

w razie pytań pisz na gg :cool:

Generic Cracker

Obrazek

Fox-Motors Team!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Siema ma do sprzedania wariator malossi multivar, wał top racing i pasek polini. Jezdziłem na tym poł sezonu,te czesci były zamątowane w malaguti f12 2007r. Jezeli bedzie ktos zainteresowany proszę dzwonic na tel.669660071 .Zrobie dobrą cene jezeli bedziesz brał wszystko.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Narazie kasę pożyczyłem na wydech. Jutro przyjedzie. Mam roklki 5g. mam nadzieje że wystarczą, bo kasy to juz narazie na nic nie mam. I zobacze te upragnione 70 :) Dzieki za wypowiedzi, napewo kazda pomoc mi sie przyda :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wietrzyk pisze:
Jak czytałem to co nie którzy pisali to aż płakać się chciało... ;/ kolanko od hrr pasuje do CPI Formula R hahaha

no odrazu tak pisałem, ale kolega Jakub3195 jest najmądrzejszy.... i myślałe że ma rację ..... i odrazu naskoczył na mnie za to,ze mowiłem prawdę..
żal niektórych..
są ludzie i taborety xD

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
keeway_hurrican, koleś nie obrazaj mnie ? pisałem ze będzie do cylka pasować poczytaj sobie wszystko ze zrozumieniem, napisałem nie wiem jak do tuby ale kolanko musi pasować .. !!

QuBaSS

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
hahahaah, teraz się wypierasz, a wcześniej co innego pisałes że koledzy mają i będzie na 1000% pasować. powinieneś się chociaż przyznać do błedu i to nie ja Ciebie obrażam tylko ty mnie. I jak nie wiesz nic na temat skuterów keeway/cpi to się nie wypowiadaj!!!! masz swojego tgb to pisz na jego temat, jeżeli go masz to powinieneś coś o nim wiedzieć, a nie udzielasz się na forum o chińskich 2t o których nic nie wiesz!!!

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie chyba nie założyłem tego tematu, abyście się kłócili, nieprawdasz?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no spoko. Trochę się uniosłem ale denerwuje mnie, jak ktoś nie ma wiedzy i pisze jakieś brednie. Ja jak nie wiem to się nie wypowiadam, jak wiem i widziałem to wtedy się wypowiadam :) A doskonale wiedziałem, ponieważ w moim otoczeniu kumple mają wiele keeway'ów :)

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna