Dzisiaj jest 03 sie 2025, 9:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
keeway_hurrican, o matko a ty znów swoje CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM tak popełniłem błąd ale mi chodziło o to ze bedzie pod cylek pasować i co nie pasowało ? pasowało na 100% nawet jest napisane wyzej ze chodziło mi o to ze pod mocowanie do cylka bedzie pasować ale pisz co chcesz :roll:

QuBaSS

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ojj kręcisz teraz... i wypierasz się, a wcześniej się kłóciłeś.

dobra koniec spamu i ot, bo przez Ciebie jeszcze warna dostane..

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ogarnijcie się ludzie... jak koleś kupuje kolanko to co mu z tego że spasuje pod cylinder ? i z piaggio pod keewaya podejdzie kolanko, tylko czy do tłumika będzie pasować to jest ważne.... Powinieneś pisać o tym co wiesz a nie to co przypuszczasz chyba że ktoś prosi o sugestie w razie jakiejś awari.

Peugeot 406 :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przeklejam z innego działu:

Witam. Posiadam CPI formula R. Sciągnałem blokade z filtra, i naprawde do 40km/h szedł jak złoto. Dawno nie byłem tak zadowolony z niego. Dzisiaj kupilem Leo Vince ZX... efekt? Na full manetce ledwo rusza pod lekką górkę. Wszystko mam seryjne, rolki 5 lub 5,1g. Wymienialem je. Prosze o pomoc, bo sie wykosztowałem, a efekt zerowy. Fakt, ze gdy stoi na stopkach i dam mu full manetke, to tak pomyka, że calego przesuwa na wszystkie strony. HELP!

I odrazu prosze o napisanie na jakie wymienic, ile procent sprezyny czy cos.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
krychulol, bo wyjąłeś tą zwężkę i teraz masz za dużo powietrza, daj dyszę z 70 -75 i powinno być ok. jeśłi to nie od dyszy to moze pasek na wykończeniu .. spróbuj jeszcze wyregulować gaźnik, ale to chyba będzie pasek skoro na stopkach ma moc a jak jedziesz nie ma

QuBaSS

Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:50 przez Jakub3195, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
załóż spowrotem tę zwężkę. Co ciebie podkusiło ją wyjmować?

dyszy nie wymieniaj!!! ja mam i tuningowe wario i sport wydech a dysza 57.5. Większej dyszy nie potrzeba, wzrośnie tylko spalanie i minimalnie przyspieszenie..

Jakub3195 pisze:
ale to chyba będzie pasek skoro na stopkach ma moc a jak jedziesz nie ma

kolejna złota myśl. hahahahaha.

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
keeway_hurrican, omg i ty sie niby znasz? jeśli wyjął zwężkę to jeśli wsadzi teraz dyszę 75 lub coś koło tego to będzie mu lepiej przyśpieszał. i będzie dobrze chodził, na tej dyszy, nie kazdy się martwi tym że spalanie wzrośnie 0.3 litra kiedy dzięki temu możliwy jest wzrost osiągów.....

QuBaSS

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
a po co wszadzać dysze 75 i rozregulować gaźnik? wymiana dyszy to tylko do cyla 70!
i spalanie wzrośnie baardziej! a nie tak jak ty wypisujesz że o 0.3!!!!
znasz się na cpi? NIE ! to się nie wypowiadaj, mam więcej doświadczenia w robieniu keewaya niż ty, a keeway ma ten sam silnik co cpi.

są ludzie i taborety..

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jaką zwężkę? W filtrze?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak w filtrze.

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Tytuł:
*

Pojazd:
keeway_hurrican pisze:
a po co wszadzać dysze 75 i rozregulować gaźnik? wymiana dyszy to tylko do cyla 70!
i spalanie wzrośnie baardziej! a nie tak jak ty wypisujesz że o 0.3!!!!
znasz się na cpi? NIE ! to się nie wypowiadaj, mam więcej doświadczenia w robieniu keewaya niż ty, a keeway ma ten sam silnik co cpi.

są ludzie i taborety..

dokladnie, jak wsadzilem 95 to na 5 litrowym baku zrobilem jakieś 10-15km. Jak ci leci 45 km/h napewno masz blokade na wariatorze a jak nie to moduł ma blokowany. A jak ci przyspiesza i jak ma duże obroty??.

Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 15:25 przez Koziat123, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na ZX'ie w ogole nie przyspiesza, nawet na najwiekszych obrotach. Bo w ogole nie chce jechać. Na full manetce rusza, pisałem już...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
a może ten wydech jest zatkany/przypchany? i dlatego tak się dzieje.

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W wydech lekko dmuchnę(w tym samym momencie przykładając rękę do wylotu) i momentalnie czuję delikatny powiew. Także zapchanie go? Nie ma szans. Proszę o pomoc. Bo nie będę wsadzał pieniędzy w to, gdy tak naprawdę to nie będzie to ^^ Troszkę namieszałem. Co powiecie na zakup rolek 4,5 sprężynek +15% oraz centralki 20%?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakub3195 bardzo dobrze mowi
Wk***ia mnie za przeproszeniem takie gadanie (załuż spowrotem zwęzke i dysze 52 czy 57) bez sensu. I tak musi regulować to jeden ch**
Wieksza dysza = wiekszy przeplyw paliwa + minimalnie lepszy start
Gdzie spalanie wzrasta o max 0.4 l.
Mój CEP był rozblokowany na dyszy 72 i było za*****cie !!
Niestety to nie jest rox ktory na seri leci 80.
Wiec na drugi raz zastanówcie się co piszecie i nie pitolcie znawcy od siedmu boleści !
Pozdro :wink:

Polerowanie Aluminium na efekt lustra!!

http://www.bikepics.com/members/marcepani/polerki/\

Lakierowanie Proszkowe / Piaskowanie !!

http://bikepics.info/members/marcepani/p3/

GG:10493683

Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 18:52 przez marcepani, łącznie zmieniany 6 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ale większa dysze musi kupić i regulować, a jak założy zwężkę i stara dysze to gazior pod nią jest wyregulowany.

ja opisuję na własnym przykładzie i mi, oprócz większego spalania dysza 7- nic nie dała, więc założyłem 57.5.

I ja dobrze wiem co piszę! W porównaniu do innych gdy wypisują brednie ;]

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gdzies na czasie zaloze wszystko, narazie wydech oddalem do piaskowania. Takze zobaczymy co z niego wyjdzie. Zalezy co tam z dysza bedzie. Mam nadzieje ze 70 wystarczy i nie wiadomo jakie spalanie nie bedzie. Bo narazie jestem w du***.... Napewno bede odswiezal.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
keeway_hurrican, co zatkało cię co ? bo jedna osoba ma CPI i robiła tak i wie o co chodzi ? taki wniosek że nie trzeba mieć keewaya ani cpi żeby sięna nim znać bo skutery mają to samo !! tylko różnią się znaczkami, plastikami, no i częściami w silniku ale mają praktycznie to samo !! keeway_hurrican, do niego z mordą nie wyskoczysz bo się okazało że nie tylko ja mam racje co ? no więc na drugi raz poczekaj aż jeszcze ktoś się wypowie a nie mieszasz wszystkim !!
a co do tej zwężki , nie bój się spalania, jak ci wzrośnie o te 2 litry co jest nie realne w żadnym wypadku to sobie sprzedasz albo wyrzucisz tą dyszę, ale z nią będziesz miał super efekt, tylko musisz się dowiedzieć czy dysza 75 czy jakaś inna troszkę

QuBaSS

Ostatnio zmieniony 26 maja 2010, 21:26 przez Jakub3195, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeśli ludzie decydują sie na tuning mechaniczny musza liczyc się z tym ze wzrosnie im spalanie a podstawową rzeczą, którą będą musieli zrobic po załozeniu nowo nabytego sprzętu jest regulacja gaźnika.
I nie ma co się kłócić. Najlepiej rozebrac samemu maszyne pokombinować poznac wszystko od początku, i to jest najlepszy sposób na uczenie się mechaniki 2 t. Tyle na temat Pozdro :)

Polerowanie Aluminium na efekt lustra!!

http://www.bikepics.com/members/marcepani/polerki/\

Lakierowanie Proszkowe / Piaskowanie !!

http://bikepics.info/members/marcepani/p3/

GG:10493683

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakub3195 pisze:
keeway_hurrican, co zatkało cię co ? bo jedna osoba ma CPI i robiła tak i wie o co chodzi ? taki wniosek że nie trzeba mieć keewaya ani cpi żeby sięna nim znać bo skutery mają to samo !! tylko różnią się znaczkami, plastikami, no i częściami w silniku ale mają praktycznie to samo !! keeway_hurrican, do niego z mordą nie wyskoczysz bo się okazało że nie tylko ja mam racje co ? no więc na drugi raz poczekaj aż jeszcze ktoś się wypowie a nie mieszasz wszystkim !!
a co do tej zwężki , nie bój się spalania, jak ci wzrośnie o te 2 litry co jest nie realne w żadnym wypadku to sobie sprzedasz albo wyrzucisz tą dyszę, ale z nią będziesz miał super efekt, tylko musisz się dowiedzieć czy dysza 75 czy jakaś inna troszkę

spalanie wzrośnie. Może i raz miałeś rację, ale w moim przypadku wymiana dyszy i tak nic nie dała, więc swoją opinię wyrażam na własnym doświadczeniu.

I właśnie skutery nie mają tego samego... Różne skutery mają wkładane fabrycznie inne dysze, rolki, wariatory. Więc dzieciaku nie wyzywaj mnie, bo nic nie wiesz a swojąwiedzę opierasz tylko na tym, co tutaj wyczytasz.

-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna