Dzisiaj jest 16 sie 2025, 3:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
tak to mi sie podoba.. :mrgreen:
kolega ma kingwaya i przejechal nim 6tys km i nic...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://moto.allegro.pl/item1102502998_y ... _raty.html

http://moto.allegro.pl/item1100071903_p ... 2006r.html

Kolega kupił nowego kingwaya i tak się składa że akurat był to też model Fonero to po przyjeździe do domu kolega wsiadł na skuter i jechał do mnie pochwalić się nowym skutem lecz nie dojechał bo nagle zgasł i oddał na gwarancje jak się okazało pękły pierścionki, zaledwie po 1km jazdy, drugi raz jak już skuter miał przebieg 500km pękł dzwon sprzęgła i rozwalił karter i skuter dostał na gwarancji nowy silnik, i jak narazie chodził na nowym silniku 400km bez żadnej awarii więc mówię do kolegi jedziemy nad jezioro (12km od nas) no ok pojechaliśmy i w drodze powrotnej nawaliło przednie zawieszenie natomiast pękł sztyca przy 40km/h skuter zarył o asfalt bo zawieszenie z kołem poleciało do przodu a kolega pofrunoł niczym ptak i połamał rękę w dwóch miejscach i powiedział że już tego gówna trzymać nie będzie i kupił neosa 2002 rocznik i jak narazie jeździ dobrze.

Moja Mz czyli moje życie, moja pasja!

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=178707

Choćby nie wiem co się stało motocykle będę kochał zawsze !

Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 20:45 przez Azamat, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ambrozykleks pisze:
kolega ma 3 lata i nic sie niedzieje

a Twój bws psuje sie co tydzień. I co z tego że masz yamahe, jak ja jeżdzę a Twój stoi :D

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
neos5, na pewno te fonero jest ładniejsze od tej YAMAHY SLIDER!

http://moto.allegro.pl/item1095481440_y ... r_bws.html

Przecież ta Yamaha wygląda jak jakiś komar!(Zwierze:D)

Połowa z was pisze "Kingway jakie to jest gówno masakra" a połowa nawet go nigdy pewnie w ręku nie miała..Tylko piszecie tak bo inni tak myślą a nie z własnego doświadczenia..
Tak zgadzam się,że silnik Yamahy czy czegoś tam jest wytrzymalszy:

DaveMAX, Dokładnie:Kumpel miał kingaya fonero to był tak zajeżdżany,że nie zdajecie sobie z tego sprawy:Przez poł roku wymienił w nim 7 opon a kingweyowi nic kompletnie się nie stało i palił jeszcze z rozrusznika!I 75 REALNE mu leciał:)

A miał NRG i katował je tak jak Kingwaya i w ciągu poł roku robił DWA SZLIFY:)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 21:01 przez DrivterGSI1, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki Bandit 600
Broń boże nie patrz na Kingwaje Kiłeje i inne tego typu dziadostwa...

Mówisz pierwszy skuter... Na pierwszy skuter poszukaj malagutti F12... w tej cenie znajdziesz egzemplarz w przyzwoitym stanie... F12 miło się prowadzi, ma troche mocy... Jest dość lekkie, i jest dobrą bazą na późniejszy tuning...
przykład
http://www.allegro.pl/item1098106421_ma ... za_2t.html
Nie przekonały mnie peugeoty... Mają dobre opinie... ale nie mogę się do nich przełamać...
Osobiście skoro posiadam to polecę ci maszynę nie do zajeżdżenia... Yamahę Booster NG... :lol: :twisted:
Skuterek na pierwszy jest bardzo dobry lekki, mało awaryjny... Silnik minarelli vertical to stara sprawdzona konstrukcja, może nie ma w serii zbyt dużego vmaxa (ok. 70km/h +/- 5km/h w zależności od stanu )ale nadrabia to przyśpieszeniem... Jest wygodny nawet na dłuższe trasy, przynajmniej wg mnie... osoby mające ponad 185cm wzrostu mogą mieć mały problem z umiejscowieniem nóg. Jest dobrą bazą pod tuning. Prowadzi się pewnie, aż tak pewnie że można lawirować między samochodami w korku przy prędkości 50 km/h... Nie żebym próbował...:twisted:
Niestety ma też swoje wady... posiada mały bagażniczek, w którym zmieści się tylko kask o rozmiarze "S". również zbiornik paliwa jest mały-razem z zbiornikiem oleju, około 6,5 litra... pali 3,5l przy ostrej jeździe, przy spokojnej zejdziesz do 2,8-3l... Nie ma w nim wiele zlego... raczej skuterek na plus... Jak trafisz wersje na 12 calowych felach to wtedy jest miodzio skuterek do połykania zakrętów ;D Nie powiem że to najlepsza maszynka na świecie ale wg mnie jest Naprawdę godna polecenia... zadbana pięknie odpłaci się. http://www.allegro.pl/item1101962523_yamaha_bws.html

Aprillia SR 50 1999>2010 wg mnie nie jest zbyt dobra jako pierwszy skuter... Szczególnie jeśli chodzi o mocnego purejet-a :D Jest ciężka (104-110kg w zależności od wersji) i jeśli nie przyzwyczaisz się do tej masy, potrafi zaskoczyć w zakręcie... Ale jeśli chwilkę pojeździsz, zapewne przyzwyczaisz się, jest wygodna, dość duża, a osiągi na silniku p/g gaźnik, purejet lub minarelli są przyzwoite... (80-90 w przypadku minarelli i 80-110 w przypadku ditecha) Nie grzeszy również awariami... NIc się nie psuje, wbrew popularnemu przesądowi ditechy jeśli się o nie dba są naprawdę bez awaryjne. Znajomy zrobił na nim około 5-6kkm bez usterek, i przekroczył już o 2000 magiczne 14 tysięcy po którym rzekomo pada wtrysk... dalej jeździ u innego właściciela nadal bez awarii... w silnikach p/g należy pamiętać o pasku pompki oleju, a żeby zmieniać co kilka tysięcy gdyż jak pęknie można zatrzeć silnik...
http://www.allegro.pl/item1089415087_ap ... erman.html
http://www.allegro.pl/item1097194582_ap ... ctory.html

Wiele osób poleca ci roxa toteż o nim nie wspomne ;p

Neos może się okazać bardzo dobrym skuterem, dobry żwawy silnik 50ccm, jeszcze lepszy 100ccm(tym to można palić gumę na asfalcie bez użycia hamulca ;D, można wykonać obrót o 180 stopni również na asfalcie ;D v max 110km/h) również dobrze się prowadzi, ale nie którym może sie nie podobać stylistyka ala retro or sth... ;p osobiście zastanowił bym się nad nim...
http://www.allegro.pl/item1089966858_mb ... ot_sr.html

Jogiem nie jeździłem toteż nie wypowiem się na jego temat... ale wiele osób poleca go ze względu na właściwości jezdne... w wersji RR posiada ten sam silnik co rox...
http://www.allegro.pl/item1088964766_ya ... 2003r.html
może nie po takim tunie... ale jednak
http://www.allegro.pl/item1093909761_ya ... _nego.html

Zastanowić się można też nad Piaggio typhoon... żwawe proste wozzidełko dla ludzi którzy szukają prostego mechanicznie skuterka za stosunkowo małą kasę...
http://www.allegro.pl/item1103304816_pi ... _stan.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1896210
Z moich propozycji tyle....
keeway_hurrican pisze:
ambrozykleks pisze:
kolega ma 3 lata i nic sie niedzieje

a Twój bws psuje sie co tydzień. I co z tego że masz yamahe, jak ja jeżdzę a Twój stoi :D

wcześniej pod nickiem miał napisane romet 717 ;d nie narzekaj na BWS jak nie widziałeś nigdy...

a z chinolami to zależy jak sie trafi... można dostać spoko egzemplarz, a drugi może być skarbonką bez dna...
decks0, rób jak uważasz... za 2400 możesz mieć dobry markowy skuter o przyzwoitych osiągach, z takim ale że używany... albo chińczyka nawet nowego który może bd stał i się psuł, jeździł i psuł, lub stał i nie psuł, i jeździł i nie psuł ;p taka rosyjska ruletka... poza tym kupisz chińczyka to po 100 kilometrach stracisz 50% wartości w razie odsprzedaży...

Zapraszam na mój MotoBlog!
JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 21:32 przez Marcin194, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Marcin194 pisze:

Dlaczego? Podaj konkrety i jakieś przykłady dlaczego bws a nie np keeway fact. Jak dla mnie fact lepszy bo podobne osiągi a fact jest ładniejszy, większy i wygodniejszy :)

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Tytuł:
Last Chance
Awatar użytkownika

Pojazd:
Matex proponuje ci dobrze bierz albo tą malage albo slidera bd dziękował że nas posłuchałeś,slidera moge ci polecić,jedyne co to zerwała sie linka z gazu,ale o osiągach to mozemy pogdać to i roxy tym brałem przy 40 to szło na koło a po prostej do 100 na 70cc

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Given, ale on szuka z kujawsko pomorskiego

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie kupuj Kingwaya ani żadnego 4t ! Miałem Kingwaya Cobre 4t , muł jak nie wiem , i co miesiąc czyszczenie gaźnika , a co dwa miesiące regulacja zaworów .
Odradzam Kupna jakiego kolwiek 4t , bo widać ze się nie udały ;d .

; ]]]]]]]]]]]]

Cytuj:
15lolek15 napisał/a:
to nie wiem ale wiem

Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 9:49 przez MaTeX, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
jak już chcesz chinola to niech ci ktoś z Niemiec sprowadzi, są dużo lepiej wykonane niż te robione na Polskę i silniki są lepsze :D

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
a niby czym się różnią, chyba tylko tym że niemcy mają więcej kasy i jak coś się pieprzy to wsadzają markowe części, ale silniki w oryginale są takie same bo jakoś jeździłem vaporem kupionym w polsce i w niemczech i różnicy nie było.

Moja Mz czyli moje życie, moja pasja!

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=178707

Choćby nie wiem co się stało motocykle będę kochał zawsze !

Tytuł:
*

Pojazd:
a co wy na to : http://www.moto.allegro.pl/item11075322 ... ml#gallery

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
decks0, Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** Gów** jak ich mało :lol: Weź się ogarnij wygląda jak srak* i jeździ jak tranwaj...

^^Yamaha Bws^^
~sportowy pasek Polini
~przeciwtalerz wariatora Top Racing
~sprzęgło i dzwon sprzęgła z Yamahy Aerox
~Wkład filtra powietrza firmy STAGE6
~manetki STR8
~Sprężyna centralna +7%
~rolki 5,2 grama
~Wydech Polini For race 2

Tytuł:
*

Pojazd:
czemu niby ;DD 65/70 pojedzie ;dd

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

po 24 godzinach przyśpieszania do 65/70 - to tylko licznikowe... realne to pewnie 50(?)

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:
Michaś, nie każdy na forum operuje magią, zwłaszcza tajemniczym zaklęciem "Tatodaaaaaaaajpiniędze"

Tytuł:
*

Pojazd:
nie mam pojecia...ale co o nim sadzicie?i czy z tej firmy skuterki jezdza troche

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

keeway_hurrican pisze:
Marcin194 pisze:

Dlaczego? Podaj konkrety i jakieś przykłady dlaczego bws a nie np keeway fact. Jak dla mnie fact lepszy bo podobne osiągi a fact jest ładniejszy, większy i wygodniejszy :)

Ładniejszy>??? są gusta i guściki, wg mnie NG wygląda pięknie... nie moge przestać się uśmiechać stojąc obok niego i patrząc na jego sylwetkę tak mi się podoba... to samo wczasie jazdy jeśli chodzi o właściwości jezdne...
Niezawodność... póki zalewasz benzyną, to jedzie... Koledze po 2500 km pękła rama... jeździłem keewayem huricane czy jakoś tak w każdym bądź razie był 2t, to jeździło się w miarę... A kingwayem blackhorse to już porażka totalna... ani się nie rozpędza, ani nic... złożyć się nisko w zakręcie to wyczyn... plastiki są kruche, uginają się jak grubszy papier...

Stary coś ty się tak uparł na chinola???

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 17:27 przez Marcin194, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
wiec keeway pozytywnie? :mrgreen:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Jak już koniecznie chinol to Keeway... Ale kij z tym szukaj czegoś firmowego...
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M2016739
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M2020535
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1984383

JUST RIDE
Romet
Custom-Klik
Witamina
Witamina B6

Nex pisze:

Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 17:33 przez Marcin194, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
nie niee..za 98,97 rok ponad 2tys?

Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 17:40 przez decks0, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna