Witam. Dzisiaj skończyłem składanie mojego skutera (Yamaxa Aerox), wymieniłem wał(RMS Racing), cylinder z tłokiem(Malossi sport 70) i wydech(yasuni R). Uprzedzam pytania typu "A dobrze złożyłeś?", tak dobrze złożyłem, ponieważ jezdził dobrze. Problem polega na tym, że po założeniu juz wszystkiego jechał dobrze, potem chciałem troszeczke wyregulować gaźnik(12mm dysza 95) i złapał muła z przerywaniem. Potem próbowałem regulować dalej co zaowocowało dobry przyspieszeniem i dobra prędkością, jednak po przejechaniu ok. 200 m złapał muła znowu i po każdej regulacji jedzie dobrze i potem znowu muła łapie. Pomyśleliśmy z kolegą że może się przegrzewa napęd, więc kopneliśmy skuter aby odpalił i zdjeliśmy dekiel przekładni. Muła miał mniejszego niż wcześniej, może nie muła lecz nie osiągał dobrej prędkości na tych częściach. Proszę o doradzenie w tej sprawie i w sprawie zmiany sprzęgła wariatora, wentylatora etc. do 500-600zł (mam tu na myśli dokładne modele i również jaką sprężynę i rolki). Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2010, 16:15 przez vokz13, łącznie zmieniany 1 raz
|