Dzisiaj jest 19 lis 2024, 0:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
Haha sory ale nie wyobrażam sobie jechać np. z laską nad wodę simsonem 100km w jedną strone ;] zanim bym nim dojechał to pożal się boże i na dodatek pewnie cały w jakimś smarze albo innym gównie. Wiem co było bo kumpel ma simsona i jeździłem nim. I brałem go yaroxem bez problemu. Simek po 8k przebiegu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
FLYP, a co przemawia za tym ze bardziej bys wolal nrg ?? Powiem szczerze ze nrg jest tani(czyli mogl bym sie pokusic o nowego) a runner nowy kosztuje 9 tysiecy (wolalbym kupic uzywke i kupic nowego kompa za 2 tysiace) Mam tez pytanie co do nowych skuterow. Trzeba wszystko oplacac itp. Ile to wszystko kosztuje ?

Tak naprawde na skuter bede mial tylko 6 tysiecy, ale bede gadac jeszcze z ojcem :lol:

A co do uzywanego skutera ... Powiedzialem ojcowi ze te skutery sa najlepsze itp. wiec nie chce zeby sie rozczarowal, a wiec gdy bede szukal dobrego runnerka z niskim przebeigiem to jest mozliwosc ze trafie na jakeigos ferelnego ?

Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 13:51 przez maciek805, łącznie zmieniany 4 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
NRG wolałbym z tego względu że jest ładniejsze. Silnikiem się przecież nie różni z runnerem. Runner dla mnie jest za duży

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
Mówisz ,że wiocha wyjeżdżać?Pod każdym sklepem ludzie go oglądali itp:A do NRG nikt nie podszedł od 2lat!

Prawda to! Kumpel ma simka s51 pomalowanego w ładną zieloną perełkę i co chwile ktoś podchodzi, ogląda, pyta czy nie chce sprzedać itp. Kupił go za chyba trzy stówy a ludzie mu proponują ponad dwa tysie :shock:

PS. Prędzej ktoś się zatrzyma żeby pomóc przy pchanym simku niż skuterze :)

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
bikepics.com

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A ja powtorze moja wypowiedz :

Powiem szczerze ze nrg jest tani(czyli mogl bym sie pokusic o nowego) a runner nowy kosztuje 9 tysiecy (wolalbym kupic uzywke i kupic nowego kompa za 2 tysiace) Mam tez pytanie co do nowych skuterow. Trzeba wszystko oplacac itp. Ile to wszystko kosztuje ?

Tak naprawde na skuter bede mial tylko 6 tysiecy, ale bede gadac jeszcze z ojcem :lol:

A co do uzywanego skutera ... Powiedzialem ojcowi ze te skutery sa najlepsze itp. wiec nie chce zeby sie rozczarowal, a wiec gdy bede szukal dobrego runnerka z niskim przebeigiem to jest mozliwosc ze trafie na jakeigos ferelnego ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek805, nowe NRG kosztuje tyle samo co nowy runner:)

luki69, chociaż ty mnie poparłeś:)
Ja swojego Simka kupiłem za 200zł i przez wakacje odwaliłem go tak,że również dawali mi za niego po 2tyś:)
No i sprzedałem go w końcu za te 2tyś:)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to mam trzy pytania na ktorych mi BARDZO ZALEZY !!!

co do uzywanego skutera ... Powiedzialem ojcowi ze te skutery sa najlepsze itp. wiec nie chce zeby sie rozczarowal, a wiec gdy bede szukal dobrego runnerka z niskim przebeigiem to jest mozliwosc ze trafie na jakeigos ferelnego ?

Co do nowych skuterow trzeba wszystko oplacac itp. Ile to wszystko kosztuje ?

I czym tak naprawde rozni sie nrg od runnera i sr'ki ?? na pewno wygladem i wielkoscia a reszta ?

LICZE NA WASZA POMOC !

Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 20:39 przez maciek805, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Nowy Runner - nie można kręcić licznika (chyba, że padł regulator i wyzerowało mu licznik - ale kupiony w Polskim salonie - wątpie), NRG - też. Stary - można, ale przy świerzych nie kręcą (ogólnie można to łatwo sprawdzić). Za 6 tysięcy kupił byś dwa starsze Runnery w dobrym stanie, więc po co tak płaczesz. Za 6 tysi kupisz fajnego po tuningu (nawet znam kolesia co sprzedaje). NRG różni się tym, że ma silnik A/C (może są wersje L/c - nie wiem - ja te nowe MC4 widziałem tylko A/C), Runner ma L/C, pozatym NRG jest cięższe od Runnera, więc sporo słabsze przyśpieszenie. A tak to chyba się niczym ważnym nie różnią.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
. NRG różni się tym, że ma silnik A/C (może są wersje L/c - nie wiem - ja te nowe MC4 widziałem tylko A/C), Runner ma L/C, pozatym NRG jest cięższe od Runnera, więc sporo słabsze przyśpieszenie. A tak to chyba się niczym ważnym nie różnią.[/quote]

He He NRG jest AC i LC:)
NRG cięższe?No niech będzie cięższe..Ale o ile o 100kg?Jest cięższe góra 5kg dajmy a to nie wpływa na osiągi!! Mc2 ma 103kg a Mc3 ma 96kg a ile ma runner to nie wiem ale coś koło tego:)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzieki za odp :)A jak z tymi wszystkimi oplatami ? Czyli za 6 tysi kupie fajnego, prawie nowego runiego ? No to jakie sa najwieksze roznice pomiedzy nrg a gilera lub sr'ka ?? Komfort ? Prowadzenie ?? Jakosc ??

Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 21:02 przez maciek805, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek805, wygląd:) W runnerach ,SR,i NRG są te same silniki:P

Mycen [*]
Malina[*]
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to czyms sie musze kierowac ... A jaka wersja nrg jest najlepsza ?? power ?? mc 2 lub 3 ?? I jak sie jeszcze czuje pasazer na nrg ?

Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 21:30 przez maciek805, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kubus pisze:
po 1 jest inna jakość wszystkich części, ja bym nie kupował simka miałem raz i tu gaźnik tu elktryk a co 300km platynki....

Po 1 we wszystkich starych motorach przewaznie jakosc czesci jest duzo lepsza niz w tych nowych bzykach -.-.Mialem simsona, ale to juz dawno, ze 4-5 lat temu, nigdy go nie oszczedzalem, nie rozgrzewalem (potne sie przez to ;p), ale zawsze odpalil od kopa i nigdy nic mu sie nie dzialo. Wiec nie pieprz glupot jesli miales malo zadbany egzemplarz...

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak ktos chce gilera to mam taką http://www.forum.mieloch.pl/printview.p ... 1f91ab6e35

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 12:06 przez Runni21, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
za tą cenę to możesz sobie kupić simsona i do niego dokupić zestaw big bore, popatrz sobie na yt co to, z takim zestawem możesz się przymierzać do motocykli typu aprilia rs czy yamaha tzr, a jak nie to do tego cylek 80, wydech i runner nie ma żadnych szans...

Gilera Typhoon 2001r
Wariator Polini Speed Control rolki 5,6g

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzieki koledzy, ale ja z simsona zrezygnowalem. Oczekuje na odpowiedz :

No to czyms sie musze kierowac ... A jaka wersja nrg jest najlepsza ?? power ?? mc 2 lub 3 ?? I jak sie jeszcze czuje pasazer na nrg ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja jak bym miał 6 tyś do wydania to skakałbym z radości. Runnera w super dobrym stanie trafisz spokojnie za 4 tyś. Z taką kasą to bym się rozglądał za czymś biegowym typu tzr, rs. Do takiego motorka założysz sportowy tłumik i spokojnie wyciągnie ponad 100km/h.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co Wy z tymi simsonami macie? Big Bore do simsona? I po co mu to? On nie chce Simsona do ćwierci mili tylko pojazdu do jazdy codziennej, jak się domyślam.
Dominik, czemu nie jeździsz simem? Sprzedaj TPH i śmigaj sobie simsonkiem, a nie doradzasz mu jakiś stary shit... Owszem, może były super bezawaryjne, ale kto teraz simsonem jeździ? Te motory są już troszkę stare.
Big Bore w simsonie.. :D

To tak, jakby ktoś napisał na forum. "Co kupić do 25 tysięcy: CBR, czy R6?" a ludzie by mu wciskali "Kup MZ 250, a za resztę pieniędzy włożysz silnik z Hayabusy"

Wróćmy do tematu:
Czym się kierować?
Przebiegiem, ogólnym stanem wizualnym, ja bym Ci radził kupić NRG na seryjnym, oryginalnym cylindrze, najlepiej od starszej osoby, zablokowany jeszcze, z małym przebiegiem.
Pasażer? To tylko skuter, więc jak na kanapie czuł się tam nie będzie, ale NRG to w sumie średniej wielkości skuter, siedzenie dla pasażera umieszczone jest wyżej i w NRG o ile pamiętam są rozkładane podnóżki dla pasażera (coś jak w naszych speedfightach popularnych).

http://piaggio.katalog-motocykli.pl/motocykle/2/ - luknij

[center]~~~~~~Speedfight II LC~~~~~~

> LeoVince 70 Titanum HM.
> Stage6 Sport Pro Vario
> Stage6 Pro Pas
> Stage6 Double Layer
> Stage6 Hard
> Zaw. tył: Sebac High Performance
[/center]

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 14:12 przez ToMiX156, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ToMiX156, tak gdybym miał te 25-tyś to jest jasne,że brał bym CBR 1000RR;)
Ale Mz to jest również b.dobra firma;P Na Turbo pokazywali kolesia który zrobił milion kilometrów na seryjnym cylindrze po 2 szlifach..

A miejsce dla pasażera w żadnym skuterze nie jest zbyt wygodne..Po 15km plecy Ci wymiękają:)Chcesz wygodę kup chopperka;)

Mycen [*]
Malina[*]
Obrazek

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 15:11 przez DrivterGSI1, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Widze ze coraz konkretniejsze wypowiedzi sa ! DZIEKI ! TOMIX mozesz konkretniej powiedziec co przemawia za tym ze bardziej polecasz mi nrg ?? Aha i czy na gilerze jest wygodniej pasazerowi ?? A jak z kierowca ?

Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 15:35 przez maciek805, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna