Dzisiaj jest 01 mar 2025, 10:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Dziś przyszedł do mnie multivar 2000 no i trochę się zawiodłem. W opisach waria było jaki to doskonały, najlepszy w swojej klasie, daje 15km/h więcej i bla bla bla. Prawda jest taka, że wsadziłem go do SERYJNEJ vivki ( jest tylko stożek, ale on tu nie ma nic do gadania) i v-max nie ruszył z miejsca. Zaraz wszyscy powiecie, że zła regulacja, no to ja odpowiadam, że w instrukcji było napisane, że rolki 8,5 i sprężyna +22% jest najlepsza pod SERYJNY skuter i to jest najlepsze ustawienie- nie wiem jaka w tym prawda, proszę mnie sprostować jeśli się mylę. No to powiem o osiągach. Wcześniej na prostej leciałem 68-72 no i z takiej sporej górki v-max wynosił 84. Po "tuningu" jestem zadowolony tylko z przyspieszenia 55-75, bo wcześniej szedł równo od 55 i zatrzymywał się około 70. Dobra, spoko, ale moim zdaniem same rolki o 1g cięższe tyle powinny dawać, a więc gdzie wario? Co prawda teraz prędkość na prostej to jakieś 78-80, ale co z tego jak v-max z tej samej górki co na serii wynosi tyle samo, czyli 84:( No i jeszcze jedna sprawa jak jechałem z tej górki to równo przy 84 zaczął się nagle wielki wyk, wcześniej też był ale nie w takim stopniu. Był tak głośny, że aż szukałem w lusterkach tego samochodu co tak wyje ale po chwili zrozumiałem, że to wychodzi spod mojej dupy...xD Jedyne wytłumaczenie, które przychodzi mi na myśl to seryjny wydech. V-max nie ruszył z miejsca bo przepływ spalin jest do dupy i się przy takiej prędkości wszystko zapycha i dlatego wyje:P Co o tym myślicie? Sorry za błędy składniowe, ale pisałem z myśli, zero poprawek. Pozdrawiam i proszę o pomoc bo nie wiem czy brać przyrządy do regulacji czy dozpierać na S6 replice:) Pozdro.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
A dlaczego miałby dawać +15 km/h? Jeśli miałaby to być prawda, musiałby wymusić inne przełożenie, a to przy starej długości paska i starej centralce może nie być możliwe, nie ?

pzdr! Nix

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Husqvarna Te 610
mhy... a jak startuje ma muła???
okladzin na sprzegle moze juz niema i wyje bo sie slizga ??
spróbuje pomóc musze pomyśleć

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
tkr50 pisze:
mhy... a jak startuje ma muła???
okladzin na sprzegle moze juz niema i wyje bo sie slizga ??
spróbuje pomóc musze pomyśleć

O jakich okładzinach mówisz? Sprzęgło było zjarane w ****, tzn dzwon sprzęgła, Fioletowe aż do zagięcia ^^ W sumie to mi ładnie leci na prostej tylko szkoda mi tego v-maxu bo chciałbym nie blokować ruchu na pozamiejskiej :), tylko na tym mi zależało.
EDIT: Nie ma muła, ale wolniej idzie do 55.

Ostatnio zmieniony 15 lip 2010, 19:55 przez numerek9113, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam to samo miałem S6 Pro replice leciał 85 później Laser x-pro 85 km/h włożyłem wario Multivara do wydechu S6 80 km/h przy Laserze 80 km/h. Wymieniłem wszystkie rolki począwszy od 3.0 gr do 9.5 gr, miałem sprężyny +7% i +40%, zmieniłem sprężynki sprzęgła, dysze z 50 na 56 z 56 na 66 z 66 na 75 i dupa na każdym ustawieniu 80 km/h zmieniało się tylko przyśpieszenie

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Ostatnio zmieniony 15 lip 2010, 20:48 przez Sopel38, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja w speedzie mam to samo :/ Zawiodłem się na całej lini..... Mam do tego yasuni Z i po wymianie na multivara v-max spadł o jakieś 10km/h, a przyśpieszenie nieco lepsze od poprzedniego. Próbowałem na rolkach 6 i 7g ale żadnej różnicy nie ma :/ CO MAM ZROBIĆ dać inną sprężyne centralna (mam tą białą co w zestawie była) ?? i jakie sprężynki sprzęgła ?? ( niebieskie HEBO za h...ja nie chciały wejść do seryjnego sprzeła)

Tytuł:
*

Pojazd:
lechu787 pisze:
Ja w speedzie mam to samo :/ Zawiodłem się na całej lini..... Mam do tego yasuni Z i po wymianie na multivara v-max spadł o jakieś 10km/h, a przyśpieszenie nieco lepsze od poprzedniego. Próbowałem na rolkach 6 i 7g ale żadnej różnicy nie ma :/ CO MAM ZROBIĆ dać inną sprężyne centralna (mam tą białą co w zestawie była) ?? i jakie sprężynki sprzęgła ?? ( niebieskie HEBO za h...ja nie chciały wejść do seryjnego sprzeła)
Centralka do wymiany, 22% to za mało na wario+ komin.
Wracając do tematu, wie ktoś czemu z górki jedzie tyle samo co wcześniej? Wina dławiącego się wydechu?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
lechu787, mi weszły niebiskie HEBO bez większych problemów. Bierzesz wkładasz jedną stroną sprężynke a przez drugi koniec przekładasz drut i łapiesz w dwie łapy i ciągniesz aż wejdzie do dziurki a druga osoba niech czyms dociska zeby weszla dobrze. Ja wymieniłem w 15 min. I mała podpowiedź weź włoż do siebie sprężyne +40% Malossi żółtą + rolki 6,7 gr i te sprężynki i lekko większą dysze. Będzie rwał jak pojebany

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Sopel ale te sprzęgło pociągnie te sprężynki ?? Bo bez jaj z całej siły ciągnę i nie daje rady :P żeby potem się te okładziny otworzyły :P A jaką tę dysze ??

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja juz zrobiłem 1000 km i sa w dobrym stanie i pomyka ladnie skuter. A dysze ja mialem serie 50 to najlepiej na 56 szedł

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
**

Pojazd:
zmierz pasek :] .Ja jak mialem pasek dobity to tak samo na multivare imialem muła i a potem z v-max z 93 na 101 sie zrobilo

Optyka:
*ryfle
*lampa LED lexus style "Diodowa"
*przedłużacz amortyzatora IGM 40mm
*pokrywa akumulatora z napisem "Speedfight"
*nakładki na dźwignie hamulca
*manetki Revo Flame "Czerwono-Czarne"
*lusterko Revo F1 "Chrom"
*klosze "Carbon"
*naklejki "Hebo
V-max 101

Ostatnio zmieniony 16 lip 2010, 6:58 przez deniziak1234, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Hebo Ng- przyspieszenie
Malossi Multivar- wiekszośc na predkosc
Polini Speed Control- predkosc
To chodzi o regulacje sprzeglo pasek dzwon wymien jak jest taki jak mówisz musisz kombinować

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
deniziak1234, a ja miałem na seryjnym pasku 80 km/h max, włożyłem malossi x-special ktory jest szerszy od serii i zero różnicy

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Sopel38
jak tak mówisze ze miales z paskiem to mu zostaje zajrzeć do sprzęgła czy ma okladziny albo regulacja, mój wujek w speedzie 2 mial leo zx i pomniejszone kolanko, taki był mulasty że szok, no to kombinowaliśmy z regulacja :| .wyregulowalismy no i muł mniejszy ale i tak słabo jeszcze no to wstawil jakis sport tłumik i rakieta 90 po prostej drodze

Obrazek

Ostatnio zmieniony 16 lip 2010, 17:36 przez tkr50, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
tkr50, ale ja już regulowałem na każdy sposób i wydechy dwa miałem odblokowane i nic nie pomaga. A speeda mam od nowości. Przebieg niecałem 4 tys kupiony w zeszłe wakacje. Okładziny jak nówki tylko dzwon zjarany ale to chyba tak bardzo nie wpływa na v-max

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Cytuj:
to chyba tak bardzo nie wpływa na v-max

wpływa wpływa napewno jest utrata mocy, na przyspieszeniu pewnie dużo traci, ale na v-maxie to niewiem

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
yyy... Mam multivara i jakoś przyspieszenie mam równe ciągle...a v-max to ponad 90 km/h ... swoje robi bardzo sprzęgło ... i Dzwon jak masz seryjny to zmieniaj bo one ponoć są lipne i grzeją sprzęgło gdzie tracisz na v-maxie ... Miałem nawet jakiś czas tak, że miał zero reakcji jak był gorący wstawiłem Dzwon Polini Evo i nie ma praktycznie różnicy zimny czy gorący ... tyle co mocniejsza rura ale to wiadomo bo ssanie ... Ale tak sie nie robi na zimnym wiadomo czemu ...

Peugeot Jet Force C-Tech !

-Wariator Malossi Multivar
-Wydech Leo Vince ZX (+ Wata Hebo)
-Sprężyna Dociskowa Malossi(twarda)
-Sprężynki sprzęgła Malossi Fly
-Dzwon sprzęgła Polini Speed Bell Evo
-Membranki Malossi

V-maX : ~100 km/h

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]