Dzisiaj jest 30 kwie 2025, 11:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Witam
Wczoraj byłem z kolegą u mechanika, bo kolega mówi mi ciągle że ja mam zablokowany skuter ( lecz wszystkie blokady jakie znalazłem zdjełem :P ) no i jedzie tylko 60 km/h, no i tak pojechaliśmy i ten mechanik mówił że odblokował już kilka skuterów i teraz lecą po 85 km/h .. :shock: no i powiedział mi że mój jest na 100% zablokowany i bym go musiał zostawić u niego żeby mi w wolnym czasie sie za niego zabrał, no i powiedział że każdy 2T ma katalizator w tłumiku który zabiera dużo mocy ... i że tłumik byłby do przerobienia... a także gaźnik, gdyż jest za mały.. i ja widziałem i się przejeżdzałem jakimś jego zippem którego odblokował bo leciał tylko 60 no i to miało niezłe przyśpieszenie i v-max ok 80 by wycisnął ale był strasznie głośny :P czyli majster się na czymś znał bo go odblokował :D
Ale przejdźmy do najważniejszego :
Zdaje mi się że gaźnik to mam za mały bo tak, rozpędzam się do 50 i moge puścić manetke do prawie końca i będzie jechał te 50 a gdy chce przyśpieszać to daje do oporu i tylko troszke gorzej buczy i wolno idzie do tych 60 ... i czy z tego można wywnioskować że mam za mały gaźnik ??????
Proszę o pomoc

Ostatnio zmieniony 08 sie 2010, 8:08 przez tiger94, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja nie sądze żeby to był za mały gaźnik. większy gaźnik da ci troche dynamiki (i duuuże spalanie) ale na seryjnym gaźniku, u ciebie jest chyba 12mm da się osiągnąć spokojnie te 80kmh tylko trzeba go wyregulować odpowiednio i napęd też

Cytuj:
Czasem coś strzeli z tłumika ale to nic

capekpl1 pisze:
to powiedz im że chcesz mieć rodzeństwo a jak nie to kupuje części

Rieju rest in peace...
Niech mu asfalt lekkim bedzie [*]

Tytuł:
hmm ale on właśnie jakby go muli ma wysokich obrotach ... że nie daje rady dalej iść .. no nie wiem, przekładałem nawet wydech odblokowany od innego skuta 2t co wykrecał 10,5 tys obr i nic to nie dało a nawet było troszke gorzej ... czyli wydech go nie blokuje to ja już nie wiem co bo aby ciśnie 7,5 tys. obr. no max 8 tys. a moduł mam odblokowany... nie wiem co mu dolega :/

Tytuł:
*

Pojazd:
A jakie blokady ściągałeś ? :)

KUPIĘ SILNIK OD SPEEDFIGHTA II LC!

Tytuł:
tuleja z waria zdjęta, przy czym przełożyłem tą cienka 1 mm podkładkę pod zbierak, na module przeciełem różowy kabelek i to wszystko... aha i jeszcze przeciełem tłumik i wywaliłem jedną zweżke ( dało tylko przyśpieszenie ) bo tłumik mam całkowny i nie da się dokupić odblokowanego kolanka ale juz pisałem wcześniej że na odblokowanym nic nie było lepiej ...
No i mam teraz rolki 5 gram i centralke hebo +60 % :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
A na gaźniku nie masz blokady ?
Spróbuj może bardziej miękką sprężyne ..I wyreguluj dobrze gaźnik .. :D
A oprócz zdjętych blokad masz jakiś tuning ?

Ostatnio zmieniony 08 sie 2010, 13:25 przez viva_custom, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
a jaka może być blokada na gaźniku ??? gaźnik jest oryginalny mikuni i siedzi w nim dysza 67,5 .. wydeszek mam ten pseudo sportowy no i te części które wymieniłem wyżej .. regulowałem już kilka razy i nic to samo, no może jakbym jeszcze opuścił iglice o jeszcze jeden ząbek to może by jeszcze mniej palił ale czy by szedł lepiej to nie wiem ..

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie wiem może ten mechanik coś faktycznie dobrze kmini że te skutery później 80 lecą ale ja z tym samym setupem co ty też jechalem 60-65 więc to chyba normalne

Cytuj:

capekpl1 pisze:

Rieju rest in peace...

Tytuł:
no niby normalne ale wszystkim kumplom leca najmniej 75 a ja sie bujam 60 i to wcale nie jest takie fajne :P aha dodam jeszcze ze jak dam do oporu na stopkach to obroty dojda do 11 tys a potem spadaja .. czyli dostaje za malo wachy na wyższych obrotach .. dlatego przydałby sie wiekszy gaźnik bo w tym mam dysze 67,5 i na najwyżej podniesionej iglicy nie idzie go wyregulować ..

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no ja sam wiem że to nie jest fajne zamulać bo teraz mam 50ccm a moi kumple wszyscy 70cc i hurragan zamula jak 150 XDD ja bym ci proponował dysze 70 albo 75 bo ta chyba za mała, w ostateczności zmień gaźnik na jakis 17,5 używany bo nowy sie nie pyli, nie kupuj gaźnika TEC bo go nie idzie wyregulować

Cytuj:

capekpl1 pisze:

Rieju rest in peace...

Tytuł:
*

Pojazd:
Na moje za twarda sprężyna ..

KUPIĘ SILNIK OD SPEEDFIGHTA II LC!

Tytuł:
BenjoHurricane, no chciałem właśnie kupić gazior TECa :P to jaki polecasz 17,5 ???
viva_custom, wkładałem seryjną i było gorzej aby obroty większe a wolniej przyśpieszał i v-max taki sam..

PS. Dziś wyczyściłem gaźnik i filtr powietrza , gaźnik wyregulowałem i teraz nawet pod wiatr jak się bujnie to leci 60 :mrgreen: a wcześniej ledwo 55 .. czyli coś tam dało :D no ale za to jakieś wibracje przechodzą przy 50 km/h a jak przekroczy te 55 to jak dostaje kopa ale tylko do 60 :P jechałem przed chwilą z górki i miałem 65 lecz coś jakby go hamowało i nagle było jakieś syczenie i go zhamowało do 63 .... nie wiem, co to mogło być ?

Tytuł:
*

Pojazd:
TEC nie jest zły :) Tylko trzeba zaopatrzyć się w parę dysz do regulacji ;P Moduł spraw sobie odblokowany, na pewno coś da :wink:

Ostatnio zmieniony 09 sie 2010, 20:34 przez maniekmtx, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
maniekmtx przecież napisał że moduł odblokował... to nie wina modułu, poprostu na obroty nie może się wkręcić, przepustnica otwiera sie do końca? ja miałem taką że się otwierała na 3/4...na moje to trzeba większą dysze dać i regulacja, nic innego ci nie poradze... a co do gaźnika to mam TEC 17,5 i jest trudny w regulacji, lepiej weź dellorto 17,5 i powinno być git, przynajmniej będziesz miał już do większego cyla :roll:

Cytuj:

capekpl1 pisze:

Rieju rest in peace...

Ostatnio zmieniony 09 sie 2010, 21:08 przez BenjoHurricane, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
no moduł jest odblokowany... przepustnica otwiera sie do końca, bawiłem się nawet iglicą i nie było zbytniej różnicy oprócz tego że nieraz paliwo kapnie mi z tłumika :P bo to jest tak że on na starcie ma moc a tak od 55 ją traci i ledwo dochodzi do 60 taka jakby coś go jeszcze gdzieś trzymało ... :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]